ester84 ja w tej ciąży wzięłam 2 nospy więc ciężko mi powiedzieć w poprzedniej też raczej nie brałam bo nie jestem zwolenniczką pakowania w siebie farmaceutyków. kto co lubi. ja brałam magnez w ( i to jedyna tabletka którą łykałam ) do 33 tygodnia teraz już daję naturze robić swoje. w pierwszej ciąży nie miałam skurczy przepowiadających i miałam okropny poród zakończony cięciem cesarskim i okropną traumą.
reklama
malaja noooo właśnie po to piję się herbatę z malin żeby wzmocnić macicę to skraca poród właśnie dla tego że macica jest bardziej wyćwiczona.
dddmala gdy u mnie pojawiają się skurczę od razu mam przyśpieszony oddech i tętno po jakiś paru minutach odpuszcza i wszystko wraca do normy. skurcze nie bolą. są nie przyjemne.
No wiem. Miałam na myśli typowe
ćwiczenia fizyczne jak np brzuszki na mięśnie brzucha. Gdyby tak się
dało wyćwiczyć macicę to byłoby super
a propos tabletek itp. to wczoraj dowiedziałam się że mojej znajomej synek który skończył we wrześniu roczek nie siedzi i zdiagnozowali u niego niedorozwój. moja znajoma w ciąży wyglądała jak cień człowiek jak osoba chora. okazało się że całą ciążę żywiła się sucharkami bo bała się że przytyje. myślała że jak łyknie sobie sztuczną witaminkę to ona nie przytyje a dziecko będzie zdrowe. do końca życia będzie się jej syn zmagał teraz ze skutkami jej decyzji. a konsekwencje jakie ona poniesie są ogromne
finkemma
Fanka BB :)
A co z tymi zylakami ? bo mi jeden wyskoczyl w ciazy.
angoba
Nie moge spac... jakos dziwnie mnie brzuch boli. Albo corcia sie intensywniej rusza albo to jakies skurcze. Sama nie wiem. Wzielam dodatkowy magnez i czekam....
Chyba dopada mnie przedporodowy niepokoj. Chcialabym byc juz po choc wiem, ze dla corci powinnam jeszcze kilka dni co najmniej wytrzymac.
Chyba dopada mnie przedporodowy niepokoj. Chcialabym byc juz po choc wiem, ze dla corci powinnam jeszcze kilka dni co najmniej wytrzymac.
ja w tej ciąży ani jednej nospy nie wziełam, podobnie jak w pierwszej. za to w poprzedniej troche wziełam, ale niezbyt regularnie - ja ogolnie jestem roztrzepana i czesto o nich zapominałam. wtedy lekarz mi zapisał nospe i luteine na zbyt wczesne przepowiadające, teraz mi powiedział ze w trzeciej to juz zapisywał nie bedzie, ze to norma ze w kolejnej te skurcze są wczesniej. wg mnie na porody ona zadnego wpływu nie miała - za pierwszym razem nie brałam i poród był ciężki, drugi raz miałam nocpe, a urodziłam ekspresem, ciekawe jak teraz bedzie.
w srode mam wizyte to sie moze cos tam dowiem, czy szyjka trzyma i czy sie panicz odwrócił łaskawie
w srode mam wizyte to sie moze cos tam dowiem, czy szyjka trzyma i czy sie panicz odwrócił łaskawie
reklama
angoba
I herbata z lipy - u mnie zazwyczaj dziala. Tym razem jednak mecze sie z katarem juz 2 tydzien ale podobnie ma corka wiec tak sie leczymy razem i pewnie tez zarazamy Do porodu musze postawic sie na nogi bo nie bedzie czasu na chorowanie.
U mnie pada. Nic mi sie nie chce.
U mnie pada. Nic mi sie nie chce.