reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Ale jak sie mialo nieregularne miesiaczki to tez liczyc tak termin? Bo ja licze termin porodu z usg.

Przeszlam sama siebie, umylam okna w kuchni i pokoju :p

Ostatnia edycja:
reklama
A ja dzisiaj prasowałam ubranka i układałam w komodzie, potem zrobiłam listę co gdzie jest ułożone, głównie dla męża, żeby nie wywrócił mi do góry nogami wszystkich ubranek jak będzie szukał np. body z krótkim rękawem :p

A ja mam od wczoraj smaka na frytki i ledwo mi wytrzymać, ciekawe kiedy ulegne :p

hej dziewczyny :-) ja dziś nie miała czasu na forum ale was nadrobiłam.
ester trzymam kciuki, na 100% wszystko będzie ok. dobrze że lekarz dokładny.

a co do zachcianek to chciałam wam powiedzieć żebyście korzystały teraz bo jak urodzicie i będziecie karmić piersią to odpada gazowane, słodkie, czekolada itp... a frytki to już na pewno odpadają. więc mamy jeszcze przed sobą trochę czasu na spełniane zachcianek :-)

u mnie dziś dobry bez bolesny dzień, choć chodzę jak kaleczniak. brzuch mam wielki jak beczka więc raczej śmiesznie wyglądam :-)

Ester trzymamy kciuki bedzie ok! Ja dzis odwrotnie jak miniaa przespalam pol dnia bo mnie wszystko ciagnelo i bolalo :/ chyba skonczyla sie sielanka zaczelam czuc ze nosze 4 kg dzieci plus ich domki. Ja nie mam problemu z obliczeniem daty bo dokladnie wiem kiedy zaszlam i to sie pokrywa z terminem z usg. A co do zachcianek to dziewczyny spokojnie troche coli czy duze fryty to kiedy jak nie teraz ;) spelniajcie zachcianki oczywiscie jak wszystko z umiarem :)

Hej dziewczyny! :)
Spełniam prośbę Sylki i piszę co tam u mnie słychać, bo dawno mnie tu nie było :-)
Więc po kolei - oczywiście najpierw muszę się pochwalić - wczoraj obroniłam się na Wydziale Nauk Społecznych UWM i zostałam oficjalnie licencjonowaną Panią Pedagog :D też przez to ostatni czas był dla mnie dość zwariowany i czasu na forum za bardzo nie miałam.
Oliwka grzecznie siedzi w brzuchu i ciągle daje o sobie znać, następną wizytę mam 15.10, a dwa tygodnie temu (31tc) ważyła 1402g. Moja cukrzyca dała sobie spokój i glukoza jest w normie. Oczywiście cały czas się pilnuję i ograniczam słodycze itd. Nie zanosi się, że córeczka wyjdzie wcześniej, bo szyjka długa i zamknięta na trzy spusty ;p Ja czuję się w miarę dobrze, chociaż dolegliwości III trymestru przestają się ze mną cackać i 'zakolegowałam się' ze zgagą, która codziennie, a nawet parę razy dziennie, daje o sobie znać. Bardzo szybko się męcze i moja koordynacja ruchowa spadła w dół. W dodatku moja kochana córa od paru dni dzielnie ciśnie główką w mój pęcherz, w efekcie czego latam sikać po parę kropelek co 5-10minut.

Dzisiaj z moim narzeczonym i bratem robiliśmy przemeblowanie w pokoju, bo naszła mnie wizja i włączył się mi w końcu syndrom wicia gniazda. Czekamy tylko na wypłatę, żeby kupić łózeczko (mieliśmy dostać od znajomych, ale już dałam sobie spokój z czekaniem, bo ile można się przypominać...) i wszystko będę dopinać na ostatni guzik. Oczywiście na pewno to udokumentuję i wrzucę zdjęcia.

noooo cześć mamuśki :-) śpicie jeszcze???
u nas się zrobiła październikowa pogoda więc cieszę się że kupiłam sobie cieplejszą kurtkę :-)
ja dziś jestem lekko zamulona i nic ale to nic mi się nie chce. ja to nie chce zapeszać ale mi teraz oprócz zmęczenia nie dokucza nic. choć to się może wszystko szybko zmienić więc cieszę się swoim szczęściem :-)

miłego dnia

reklama
Do góry