reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

nooooo właśnie mama ja też chcę tego singera kupić bo wiem że to dobre żywotne maszyny. ja już mam dosyć płacenia komuś za to co mogę śmiało zrobić sama. a i jaka satysfakcja :-)

reklama
Kurcze zazdrosze wam dziewczyny ja niestety nie mam zdolnosci manualnych wiec nawet nie pomysle o maszynie do szycia :)
Sylka mysle ze to maluchy uciskaja bo u mnie zalezy jak mlody lezy jak girkami po zebrach to jest ok a jak nie czuje go tam to mam zgage :)
Kobitki doradzcie co kupic tacie na 50te urodziny brak nam pomyslu zegarka nie nosi perfumow itp ma full pracuje w budowlance???

Ze zgaga macie racje ze to rozluznienie zwieracza przelyku plus ucisk dziecka no a mamusi wypala przełyk:)
Ja to biore w takich przypadkach malox i mi pomaga, probowalam z mlekiem ale to tylko ulga na chwile, nawet z woda bylo zle bo im w zoladku pelniej tym gorzej. Ja teraz jestem chora i wczoraj wypilam na noc herbate z miodem i cytryna - spalam doslownie na siedzaco bo myslalam ze nie wyrobie, w koncu chcialam juz isc zwymiotowac bo mialam dosyc, ale jakos przeszlo.

ja tez mam maszyne ale Lucznika, to nie to samo co stare maszyny, teraz to chinszczyzna. Też chciałabym uzbierać na brothera:)

Minia jestem miło zaskoczona ta maszyna prosta w obsłudze laik sie odnajdzie instrukcja przejrzysta i wytrzymała moj przeszył na niej namiot gruby i dała radę moja to chyba model traditionalb jutro spojze wcześniej miałam łucznik stary robiony na angielski rynek ciagle mnie ta maszyna wkurzała i pojechałam do sklepu i kupiłam singera patrzyłam na moc silnika i wzięłam najmocniejsza jaka była oberlock mam z Allegro bardzo sympatyczny wiadomo to nie są przemysłowe maszyny ale tak do domowego użytku nadają sie swietnie a szyć nauczyłam sie sama moja mama miała maszynę i zawsze coś tam szyła to sobie siadałam i próbowałam i tak sie nauczyłam a overlock z instrukcji

Ja tez uczylam sie pod okiem mamy, ktora nota bene jest samoukiem :) Mama szyla i nadal szyje na Luczniku, ja mam Singera (jakis podstawowy model ale na moje potrzeby jest wystarczajacy).

Moja mama tez samouk hehrhehe teraz. Mi sie marzy kont do szycia coś muszę pokombinować i zorganizować bo teraz to majdan mam schowany a jak wyciągam to szyje chce jakieś biurko na stałe postawić

ja też raczej zdolności manualnych nie mam. tz nie urodziłam się po to żeby być krawcową :-) ale myślę sobie że proste przeróbki to jednak dam radę się nauczyć. moja mama też szyła w domu do puki jej maszyna nie padła. mój mąż umie szyć więc on mi pomoże się nauczyć :-) hehehe....

reklama
A moja mamuska jest krawcowa z zawodu do tej pory łucznik stoi jeszcze w takiej skrzyni czy czymś ale ona szyla garnitury w vistuli a tak teraz to mówi że jedynie coś by mogła przeszyć... Ją nie mam talentu do takich rzeczy;)

Do góry