reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
No wy dziewczyny juz bedziecie miec dzieciaczki a mi jeszcze zostanie miesiac

Kinia ja Cię bede wspierac :-) ja tego 28.11 sie trzymam jak nic nie chce wczesniej.Chociaz ciezko mi sobie wyobrazic jak ja 2 miechy jeszcze z tymm brzuchem wytrzymam. Ale ja grzecznie czekam w kolejce i nie zamierzam sie wpychac . Moja mama wszystkie nas 3 donosila do 40 tygodnia, chociaz chyba nie powinnam porownywac bo ona zawsze tyla mgdzies ze 20 - 30 kilo. Ja narazie 5 :-).

W kazdym razie juz u nas dziewczeta beda mialy miesięczne pociechy a my bedziemy sie meczyc z porodem dopiero.

Tak naprawdę to termin jest obliczany tak ze można rodzic na 2tyg przed lub po... A ja tak chce dotrwac do 37tc a potem już ochlone i nawet jak będę rodziła to ciąża będzie donoszona i dzidzia nie będzie wczesniakiem :)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Co do wyjscia to ja naszykuje w domciu na wierzchu ciuchy bo nie wiadomo jaka pogoda bedzie i ile bede lezec ale mysle ze body dl rekaw jakis misiowy pajacyk i kombinezonik :)
Ja dzis mialam ciezka noc najpierw mlody mial taka czkawke ze odbijal sie od pecherza jak od pilki i nie moglam zasnac co chwile siusiu potem starszy od 4 wyspany marudzil prawie do 5tej no i jak w koncu fajnie mi sie usnelo to M mnie o 6.40 obudzil bo dzis na 8 jechal do roboty i normalnie nietomna jestem :)
Ewel ja tez czekam az skoncze 37tyd i niech sie dzieje wola mlodego ale M biore do sypialni w planie okna schody spacery itd :)

31 dokładnie dziś. mały wcześniej był trochę do przodu o ponad tydzień, a ostatni miesiąc spauzował i wychodzi mi dokładnie data porodu z usg jak z om. ale najwżniejsze,że rówo rośnie i przybiera:)

masełko porównywanie dzieci na tym etapie nie ma sensu, jeśli masz dane z usg (4 pomiary na podstawie których ustala się orientacyjną wagę to sprawdź w kalkulatorze), ważniejsze jest czy maluszek przybiera na wadze i czy odchylenia od normy pomiarów nie są zbyt duże
kinia ja mam termin na 24.11, więc tylko kilka dni przed Tobą, więc spokojnie. Chciałabym urodzić max w 39tc bo później każdy dzień jest istnym koszmarem (córkę urodziłam 12 dni po terminie)
ewel ma absolutną rację, im starszy maluszek i wyższa waga tym większy błąd pomiaru, ja uważam, że moja gin ostatnio zmierzyła źle brzuszek, odrobinkę za duży obszar pomiaru zaznaczyła, ale zobaczę co będzie na usg za 1,5 tygodnia

Ja ostatnio jak miałam jakoś 3 usg w krótkim odstępie czasu to na każdym inna waga wahała się +/- 200g więc też nie ma co z dokładnością tego porównywać bo co sprzęt to inna miara...

Ja jeszcze nie myślałam w co będę ubierać bo mój M stwierdził ostatnio że on lubi wszystko robić na ostatnią chwilę a że ma zamiar iść na urlop od końca pazdziernika to się zgodziłam:) Nie mam nic poprane poprasowane i pewnie będzie tak że zostanie z tym sam no ale co niech jakiś pożytek z niego też będzie:)

Dziewczyny ja z trochę innej beczki, myślicie, że na wyjście ze szpitala wystarczy kombinezon misiowy plus pod spód kaftanik i spodenki (lub pajac) a pod to body na krótki bądź na długi rękaw? nie daje mi to spokoju.....
KOMPLET PÓŁŚPIOCHY BEZUC. + KOSZULKA KAFTANIK 62 (4998453092) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. o takim czymś myślałam .....

Bedzie ok.jednak na 01.11 wyciągamy zawsze kozaki na cmentarz wiec nie sądzę ze będzie 10 st.zresztą te 10 st zawsze jest chłodne.kocyk w pogotowiu.

Ja cały czas zastanawiam się czy nie dokupić cieńszy kombinezon - misiowy. Bo mam grubszy a nie wiem czy jednak nie będzie za ciepły. Fakt, można lżejsze ubranko ubrać pod i chyba da radę?
Robię w weekend ostatnie zakupy dla maluszka (dodatkowy kocyk, kosz mojżesza, dostawka do wózka dla starszej i adaptery do fotelika) i koniec zakupów.

reklama
Do góry