reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Minia juz od dawna nawet dla siebie nie kupisz okrycia bawelnianego.No możesz trafić jedynie na podszewke bawelniana.trzeba wierzyć ze ten poliester jest lepszy niż kiedyś i oddycha.
Mój gin będzie teraz na każdej wizycie robił mi ktg.zakupił sobie.wizyty teraz co 2 tyg.
Pierwszy syn mało się ruszal a i łożysko było z przodu.drugi wierci się i uderza ostro.ile ja już razy ałć powiedzialam :).przynajmniej czuję ze mięśniowo będzie ok.łożysko mam z tyłu.

reklama
dziewczyny czasem czuje sie jak wyrodna matka, bo tylko narzekam i mowie, ze chce by ciaza sie skonczyla :tak: ale marze by te wszystkie dolegiwosci sie skonczyly, zebym odzyla , bo teraz nie do zycia jestem i chcialabym miec na rekach juz moja kruszynke :-) wiem, ze potem nie bedzie tez latwo, ale wtedy patrzac na dziecko i jego usmiech rekompensuje wszystko :-) ale jeszcze troche :-)

dziewczyny czasem czuje sie jak wyrodna matka, bo tylko narzekam i mowie, ze chce by ciaza sie skonczyla :tak: ale marze by te wszystkie dolegiwosci sie skonczyly, zebym odzyla , bo teraz nie do zycia jestem i chcialabym miec na rekach juz moja kruszynke :-) wiem, ze potem nie bedzie tez latwo, ale wtedy patrzac na dziecko i jego usmiech rekompensuje wszystko :-) ale jeszcze troche :-)

Mam podobne odczucia :)
Najgorzej jak chce się ubrać i nie mogę nawet narzucić ramoneski swojej ulubionej, bo wygląda jakby miała mi się rozedrzeć na plecach :] ehh

Dddmala mam to samo nie raz nawet mówię do M kiedy ten koszmar się skończy...
Ja powoli dochodzę do siebie chociaż to przeziębienie nie odpuszcza tak łatwo:(

Dziewczyny, ja mam podobnie... ja niespecjalnie lubię być w ciąży. Podobne odczucia miałam w pierwszej. Bardzo ciężko znoszę fizyczne dolegliwości i chciałabym aby było już po :)

Mam pytanie do Was - pakuję walizkę do szpitala i przygotowuję zestaw dla położnych do ubrania jako pierwszy (ja będę po cc, więc u mnie dziecko ubierają położne). Nie wiadomo jaka będzie pogoda ale myślę o spakowaniu do tego pierwszego zestawu:
- bodziak długi rękaw + bodziak krótki rękaw
- pajacyk
- czapeczka
- niedrapki
- skarpetki
- kocyk
Coś jeszcze dorzucić?

Angoba, u mnie jeszcze chca pieluchy tetrowe/jednorazowe i chusteczki nawilżające.

Ja dzisiaj mialam ciezka noc, grzmialo wstawalam 3 razy bo sie balam :p
Teraz kawe pije a potem pranie trzeba zrobic i obiad :)

W szpitalu w którym chcę rodzić dziecko ma ubranka szpitalne, dopiero na wyjście swoje. Już po fryzjerze, na razie jest ok zobaczymy jak będzie po pierwszym myciu. Mam nadzieje, że się nie rozchoruję, bo fryzjer zasmarkany i kaszlący .....Mam jakąś fobię, ciągle wydaje mi się, że mam syf w chacie, no ale żeby myć codziennie podłogę to chyba przesada co?
Też zaczyna mnie męczyć ta ciąża, ale potem lżej nie będzie :tak:

reklama
Angoba niestety nie pomogę bo mój szpital nie podaje co potrzeba, ale po porodzie dziecko dostaje szpitalne ubranka i rożek, przebierane jest w rzeczy własne po 1 kąpieli
gosikkk ja mam straszne problemy z oddychaniem, ale też ciągle coś mi przeszkadza, powiesiłam już 2 prania a teraz będę odkurzać i myć podłogi, to obsesja, ale nie umiem odpoczywać jak cokolwiek jest nie tak :eek:
Kasia dużo zdrówka dla Ciebie

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry