reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

ech.... wiem że z tymi okryciami wierzchnimi jest ciężko. ale nie spodziewałam się że aż tak. albo akrylowe albo poliestrowe.

ja wreszcie zdecydowałam się z jakich pieluszek wielorazowych będę korzystać ( jako iż jestem ogromną przeciwniczką sztucznych materiałów. wybrałam otulacz wełniany z pieluszką formowaną bambusową ( nazywają się puppi ) Polska firma, 100 % naturalne. zobaczymy jakie będą w użytkowaniu.

reklama
ech dziewczyny ja bym się chętnie zamieniła z niejedną z was bo ja dolegliwości nie mam żadnych- nie wstaje w nocy, śpię dobrze, nic mnie nie boli, nie mam zgagi, poruszam się sprawnie, nie mam skurczów...no cud miód, ale...
dla mnie ciąża to bardzo trudny i przykry czas bo nie mogę posiedzieć w domu, na spokojnie sobie przygotować co trzeba, nie mogę odpocząć i nawet jak siedzę sobie w dom to myślami jestem w pracy, odbieram telefony służbowe, a i stresy zawodowe mnie nie omijają. I jeszcze do tego wiem, że niedługo po porodzie będę musiała wrócić do pracy.
Wolałabym czasami mieć wszystkie bóle związane z ciążą a móc sobie siedzieć w domku i niczym się nie przejmować.

To ja też sobie ponarzekałam :)

U mnie w szpitalu też dają ubranka dla dziecka. To wg mnie bardzo wygodne bo nie trzeba mieć swoich i po powrocie do domu od razu prać.
Ja do szpitala dla dziecka biorę tylko jednego pajacyka w razie "w" i ze dwie tetry

Malaja ja się chętnie zamienię :( płakać mi się chce że jestem taka ospała, obolała i totalnie bez sił na cokolwiek :(

O naprawdę bym skorzystała.
Choć tak szczerze powiem, że czasami się zastanawiam czy swojego samopoczucie nie zawdzięczam pracy. Jak zrobiłam sobie tydzień wolnego to czułam się źle, ciągle spałam i było mi jakoś tak "ciężko". a teraz jak wróciłam do pracy i jeszcze wracam do domu piechotą te 30 minut to czuję się super. Mam więcej energii, jestem rozruszana i nawet z dzieckiem mi się chce po przedszkolu jeszcze łazić.

Ja nie zaluje ze w 4 m-cu ciazy poszlam na L4. Jest to czas bardzo wazny aby sie zregenerowac oraz wyciszyc sie. Prace mam stresujaca, jeszcze w tamtym okresie bylo bardzo niestabilnie wiec po co stresy.
Wiadomo kazdy robi jak chce :) ale ja bym nie dala rady fizycznie pracowac cala ciaze

Dzisiaj przesylke odebralam - lozeczko, posciel, materac, radosc w oczach jest :-D

Ja to się przewracam haha nie umiem się przekręcić juz aż mi się prześcieradło zwija za każdym razem jak mam się podnieść to tez myślę o jej... A potem położyć hehe

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Hej
Właśnie zaległam na łóżku, weszłam na forum żeby poczytać co u Was. I widzę, że większość z nas ma spadek formy. Ja od kilku dni czuje się jak stara, schorowana baba. Co chwile coś boli, ruchy spowolnione, zadyszka, pocenie. W nocy nie lepiej... Strasznie zrzędliwa się zrobiłam, sama to zauważyłam :(
W sobotę byłam na tym trzecim usg i aż się zdziwiłam jak lekarka powiedziała, że będzie bujna fryzurka...i faktycznie było widać taką jakby aureolę. Przyznam, że pierwszy raz spotkałam się, że na usg to widać. Mój 6latek też miał długie ciemne włoski ale zobaczyłam je dopiero jak się urodził ;)

Do góry