reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Aaa ok juz rozumiem ale to chyba nie powinnas miec problemu bo raczej nie uroslas od poprzedniej ciazy i ona juz powinna dac ci skierowanie a nie zwlekac bo 2 kilowego dziecka raczej juz nie urodzisz bo juz jest wieksze .

Natalkus teraz nasze dzidzie juz beda rozne. Z tym spojeniem to serio jak zaczniesz sie oszczedzac nie bedziesz chodzila po schodach ograniczala ogolnie chodzenie w odpowiedni sposob siadala czy obracala sie to naprawde mu pomozesz i bedzie mniej bolalo ale faktycznie pewnie bedzie cc. I oby w 38 a nie wczesniej bo jak sie mocno rozchodzi to lekarz moze chciec wczeaniej was rozwiazac moj mi grozi 38 tygodniem ale sie nie dam i czekam na 38

reklama
Claudia cieżko nie chodzić po schodach bo mieszkam na 2 pietrze w bloku bez windy i mam psa z którym muszę minimum 3x dziennie wyjsć, a jak na złość narzeczony do Niemiec pojechał właśnie i jak dobrze pójdzie to wróci w czwartek a jak nie to dopiero w sobotę wieczorem :(
No nic, narazie pozostaje poczekać ten tydzień i zobaczymy czy odpuści czy trzeba będzie do ortopedy iść. Kurczę 38 tydzień juz za 6 tyg, ale strach

No ja mieszkam na pierwszym w domku wiex tez ciezko bo ja nawet otworzyc drzwi to musze zejsc po schodach ale ograniczam i da sie to zrobic schodze tylko jesli to konieczne wiec jak z 6 wyjsc zejdziesz do 3 to juz duzo w domu tez trudno jest syf ale to co ja ograniczam chodzenie. Nie wchodze na stolek zeby cos sciagnac po prostu tego nie sciagam bo tu chodzi o przenoszenou ciezaru na jedna noge tak jak przy staniu na jednej nodze i tak to wlasnie wyglada przy wchodzeniu po schodach przy wchodzeniu na krzeslo przy ubieraniu majtek np na stojaco jak ograniczysz tego typu czynnosci do granicznego minimum to ci ulY i to bardzo

hehehe przestaniemy majtki zmieniać to będzie mniej boleć :-)

ja właśnie wróciłam z angielskiego synka. zapisałam go na roczny kurs. teraz spoko ale jak małego wykluję będę musiała mieć pomoc bo to 2 razy w tygodniu po 35 minut.

mnie też spojenie boli. i co ciekawe czy się ograniczam czy chodzę dużo wieczorem boli mnie tak samo

Ale się uśmiałam z tymi majtkami:)) a wiecie no ja buzi małej nie mogłam zobaczyć bo tak głową w dół jakoś ułożona ze doktorka pow ze nie ma szans na podejrzenie... Szkoda

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Ewel, moj byl glowa w dol, ale twarz mial do nas obrócona, wiec widzieliśmy. Choć niby w idealnym porodzie akurat buzia ma być do pleców. Moze sie przewróci jeszcze.

cheetah na pewno...
Moja na razie jest głową do góry i jakoś na razie się nie martwię, że się nie obróci.
A na usg była odwrócona buzią do pleców ale ja się uparłam, że lekarz ma sprawdzić czy nie ma rozszczepu podniebienia więc tak ją męczył i mnie, że się obróciła i buzię pokazała na chwilę. Nawet dziurki w nosie widziałam :)

Biedne jesteście z tymi spojeniami. Ja mam taki styl życia, że ciężko byłoby mi leżeć. Mi nawet ciężko iść na l4. Pewnie, że mus to mus i zdrowie najważniejsze ale nie umiem sobie uziemienia wyobrazić.

Hehe. Ja z zakładaniem majtek czy spodni mam tak samo. Nie mogę po prostu podnieść jednej nogi i stać tylko na tej drugiej. Po prostu nie mogę. Więc majtki jestem zmuszona zakładać na siedząco

reklama
Do góry