reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

fusun wiem że jesteś z Gdańska. widzę. ja też zdecydowałam się na zaspę ze względu na to że w Wejherowie uważają że każda kobieta musi rodzić naturalnie. mój lekarz prowadzący pracuje na Zaspie.

dddmala no właśnie mnie nie odpowiada ich sposób wychowania. w ogóle nie odpowiada mi narodowy socjalizm. i w duszy mam to że lepiej by mi się tam żyło. żyje mi się dobrze. kochamy się z mężem. nasze dziecko ( a niedługo dzieci ) jest szczęśliwe. a dzięki tęsknocie wiemy jak docenić każdą chwilę która jest nam dana. a propos mój mąż w piątek przylatuję bo Jasiu ma 4 urodzinki. jest wielu chętnych naprawiaczy świata którzy pierwsi są do oceniania jak kto żyje nie widząc swojego ogródka.

właśnie zakupiłam sobie szlafrok bawełniany na allegro. kolejna rzecz do torby :-)

reklama
Dziewczyny gratuluje wizyt mnie w czwartek kolejne usg czeka...
Ja puki co chodzę w tenisówkach albo japonkach przymierzałam ostatnio botki ale coś gdzieś mnie gniotły:)
Dziś się dowiedziałam że moja koleżanka leży na patologi jest w 25 tyg i zaczęły jej się sączyć wody już tydzień leży w szpitalu przewieźli ją z innego do Krakowa

Ja juz jestem calkiem spakowana dla siebie. Październik mnie strasznie zmobilizowal :) dla dzieciaków jakos pewnie popiore i poprasuje na dniach poukladam w kupki. Zeby wrazie co maz sie polapal. Jeszcze pare rzeczy dokupie i z glowy poki co. Jak czytam o tych majtkach to stwierdzam ze ja to jeszcze calkiem zwinna jestem ;) mam tylko problem z pedicurem przy obcinaniu sie zasapuje bo brakuje tlenu w tej pozycji wiec juz malowanie olewam. No i wiecej juz sama kaczki nie ogole bo to jakas teksanska masakra ;)

Dziewczyny gratuluje wizyt mnie w czwartek kolejne usg czeka...
Ja puki co chodzę w tenisówkach albo japonkach przymierzałam ostatnio botki ale coś gdzieś mnie gniotły:)
Dziś się dowiedziałam że moja koleżanka leży na patologi jest w 25 tyg i zaczęły jej się sączyć wody już tydzień leży w szpitalu przewieźli ją z innego do Krakowa

Oj biedna i pewnie pełna niepokoju.
A rokowania dla dziecka jakie są?

ja mam zamówione kosmetyki dla dziecka w eko sklepie :-) ciuszki mam w razie czego to coś do torby wybiorę, becik mam po Jasiu ;-)

ja ostatnio obcinałam paznokcie od nóg i całkiem dobrze mi poszło :-) a spodnie ubieram na siedząco bo jednak wygodniej. buty noszę balerinki albo botki wciągane ( na szczęście nie napuchłam ) kurtkę odkupiłam używaną bardzo ładną ciążową tylko musiałam dać do krawcowej żeby trochę rękawy wszyła. muszę sobie jeszcze jakieś sweterki pokupować bo mam tylko jeden który pasuje na mój zaciążony ogromny brzuch

A zapytam czy myślałyście o bankowaniu krwi pępowinowej prywatnie lub państwowo?

,

Ja cały czas o tym myślę
Nie podjęłam jeszcze decyzji i nic w tym kierunku nie zrobiłam. Nie wiem nawet dokładnie jakie są koszta ale raczej na 90% się zdecyduję. Dla mnie to ostatnie dziecko raczej więc i ostatnia szansa.

Mama290 no wlasnie musze wysterylizowac czesci do laktatora. Muszle zamowilam tez zobaczymy :) ale nawet w najlepszym wypadku 8 tyg to tez juz za chwile bo mi czas strasznie szybko leci... co do krwi to jesli uda mi się rodzic w ktoryms szpitalu ktory to robi to oddam honorowo. Nie bede przechowywac. Bardzo duzo o tym przeczytalam a w sumie to jest jeszcze u nas bardzo świeże i niejasne. Mam zbyt wiele wątpliwości a koszta są ogromne.

reklama
Ja dzisiaj poprasowalsm wszystko poukładałam wszystkie mundurki do szkoły naszykowalam byłam w sklepie zamówiłam płot zmusiłem swojego żeby złożył łóżeczko chłopaków ( skakali i sie rozpadło) wstawił drzwi które czekały od miesiąca przekazałam
Instrukcje gdzie co jest zapisałam wszystko na kartce zrobiłam Zakupy online jakieś makarony i inne pół produkty obiadowe dopięłam wszystkie zamówienia ogarnelam przesyłki przekazałam maile moj sie śmieje ze chyba ode rodzic :)

Do góry