reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Ewel kiedyś nie było usg i lekarze wiedzieli mimo to jak jest dziecko ułożone. Mnie przy przyjęciu do szpitala też położna badała i bez problemu mogła określić, że dziecko leży głową w dół.
Zresztą po 32 tc też dziecko może się obrócić więc sprawdzenie położenia tuż przed porodem jest obowiązkowe.

Fusun Twoje dziecko to już prawie "gotowe" do rodzenia się. Super, że takie już duże.
Ja już się nie mogę doczekać. To będę długie dwa miesiące :(

reklama
Wlasnie widzialam 600 gram i az sie poplakalam jak sobie pomysle ze moja juz ponad 2 kilo bedzie miala a te malenstwa taki okruszki.

No niestety z tym spojeniem ciezko ja tez musze siadac zeby sie przewrocic no ale nic jeszcze troche mam nadzieje ze po porodzie szybko przestanie bolec

Mama, nie załatwiłam. Moja dr wypisze mi skierowanie na wizycie w 37 tygodniu. Bo skierowanie będzie z powodu niestosunku porodowego i ona chce na nim wpisać szacunkową wagę przy porodzie. Teraz jeszcze za wcześnie.

Fusun aha dobrze ze wszystko zmierza w dobrym kierunku to najważniejsze :) ja spakowałem torbę do końca w szyjce mnie szczypie i kłuje oj żeby mi nie przyszło tylko rodzic

Jak nie doczekam z rodzeniem do wizyty, a tym samym do skierowania, to wezmę do szpitala wypis z pierwszego porodu gdzie jest jak byk napisane, że była cesarka z powodu niestosunku porodowego.

Niestosunek (niewspółmierność) - za duże dziecko w stosunku do miednicy. W moim przypadku, gdyby nie to że mamy 21 wiek i lekarze robią cesarki, to pewnie umarłabym przy porodzie. I dziecko również, bo bym go nie urodziła.

reklama
My tez już po wizycie. Lekarz miał godzinne opóznienie, dlatego tak późno jestem w domu. 33t1d synuś waży 1700g, maleństwo straszne w porównaniu z waszymi dzieciaczkami. Wody w porządku, łożysko, szyjka, przepływy tez. Główkę mamy juz elegancko na dole.
Niestety z moim spojeniem jednak nie jest tak jak być powinno i nie jest to zwykły ból krocza.. Prawdopodobnie jest to spowodowane rozchodzącym się spojeniem :( Jeśli ból nie przejdzie to za tydzień na USG do ortopedy i skierowanie na cc w 38 tyg.

Do góry