reklama
hej ,
u mnie w miescie tez jeden szpital, moge jeszcze rodzic w innym oddalonym 20 km , ale chyba sie nie zdecyduje
natalkus to sie roumiemy u mnie maz kiedys jezdzil na dluzej, teraz wraca na weekend i na to sie zgodzilam , ale jak slysze, ze moze go nie byc to mnie normalnie zlosc ogrnia. Ja dlugo nie chcialm drugiego dziecka , bo wlasnie obawialam sie tego jak dam rade.
m powiedzial, ze w razie co wroci, mamy plany, ze moze wtedy jak ja wroce do pracy bedzie dobry moment, bo samej z dwojka dzieci na pelny etat ciezko. Tylko do tego momentu to ponad rok , wiec sama nie wiem mam nadzieje, ze dam rade i ze bedzie mogl brac wiecej wolnego, narazie z tym wolnym oszczedzamy, zeby byl po porodzie jak najdluzej.
fakt pieniadze z tego sa, stac nas bylo na remont czy wakacje, ale czasem sie zastanawiam czy to az takie wazne. z jednym dzieckiem dawalam rade , ale jak bedzie z dwojka to nie wiem, tym bardziej na mame i tesciowa malo co liczyc moge. Na szczescie siotra bedzie wynajmowala mieszkanie na moim osiedlu i sie z nia umowilam, ze przed praca bedzie syna prowadzila do przedszkola, wiec nie bede musiala malutkiego dzieciatka zrywac rano w zime najlepsza nowina od dluzszego czasu dla mnie bo bardzo sie martwilam o to .
maz wczoraj tez poodkurzal pomyl podlogi, potem wzial syna na rower i przespalam sie 2 godziny w dzien, szkoda ze tak nie jest codziennie heheh
Dlatego my szukamy narzeczonemu innej pracy, bo zależy nam obojgu na tym żeby był na miejscu i wracał codziennie po pracy do domu. My na wakacje nie jeździmy, bo nie ma na to pieniędzy, ale powiem Ci że wolę odpuścić sobie wakacje i mieć narzeczonego przy sobie codziennie a nie męczyć się tak jak teraz bez niego.
Ja Aspargin musiałam odstawić bo miałam po nim straszne skoki ciśnienia. Lekarz kazał brać ale zrezygnowałam bo czułam się po nim jakbym maraton przebiegła i w ogóle było mi ..owo po nim
kiniasw86
Fanka BB :)
Natalkus ja tez jestem tego samego zdania ze lepiej odpuscic waiacje a miec M przy sobie ... my mielismy dylemat ze ja wroce do pl a M bedzie przyhezdzal co 2 mc no bo tam mamy dom etc ale ja tak niechce i on w glebi serca tez dlatego zostajemy w UK zreszta corka o pl tez nie mysli lubi tutaj szkole ma kolezanki ... zal mi bardzo tego co mamy w PL ale cuz takie zycie :-/
Kinia my z narzeczony, zjechaliśmy do Pl, ja z Holandii a on z Norwegii. Pieniążków co prawda było więcej ale jaki to ma sens taki związek na odległość i widywanie się raz na dłuższy czas. To nie dla mnie..
Wiem właśnie ewel. Lekarz kazał brać 3x2 tabletki, zmniejszyłem dawkę do 3x1 i dalej to samo wiec zrezygnowałam całkiem.
Wiem właśnie ewel. Lekarz kazał brać 3x2 tabletki, zmniejszyłem dawkę do 3x1 i dalej to samo wiec zrezygnowałam całkiem.
stokrotka
Fanka BB :)
My czekamy na lozeczko:-) ale jeszcze pare dni i bedzie.Stokrotka ja nadal nie mam nic za wyjatkiem lozeczka :-)
Ja łykam 6 tabletek dziennie Asmag Forte .
Ja tez magmne B6 biore ale ten 100mg. jedną lub dwie dziennie. Potem jak juz nie mam skurczow to odstawiam i wracam dopiero jak sie pojawiaja znowu bo nie chce przesadzac z niczym. Jak czuje braki to biore jak nie to nie. No samo z nospą jak boli mocno i twardnieje to biore jak nie to nie biore pomimo iz lekarz kazal brac 3x 1 dziennie nospy, dla mnie to przegim no chyba ze byciagle mocno bolalo i twardnialo.
Stokrotka ja tez jeszcze nic nie mam oprocz uzywanego wozka ktory czeka na wyczyszczenie i doslownie kilku ciuszków. A no 3 koszule nocne kupilam do szpitala fakt. ALe tez mam nadzieje ze zdaze.
Stokrotka ja tez jeszcze nic nie mam oprocz uzywanego wozka ktory czeka na wyczyszczenie i doslownie kilku ciuszków. A no 3 koszule nocne kupilam do szpitala fakt. ALe tez mam nadzieje ze zdaze.
reklama
Ja magnezu nie muszę brać. Mam jakąś tam niewielką dawkę w witaminach i ostatnio tak mnie ciągło w pachwinach, że brałam trzy dni po 1 tabletce i przeszło. Tyle mi wystarcza- doraźnie.
W pierwszej ciąży miałam paskudne skurcze i brałam więcej, ale nie pamiętam czy na tym etapie czy później.
Do mnie jeszcze przyjdą dwa zamówienia i będę mieć wszystko dla dziecka, ale z praniem, układaniem, skręcaniem kosza i łóżeczka i zakupami aptecznymi czekam do października. Zupełnie nie czuję jeszcze presji czasu
W pierwszej ciąży miałam paskudne skurcze i brałam więcej, ale nie pamiętam czy na tym etapie czy później.
Do mnie jeszcze przyjdą dwa zamówienia i będę mieć wszystko dla dziecka, ale z praniem, układaniem, skręcaniem kosza i łóżeczka i zakupami aptecznymi czekam do października. Zupełnie nie czuję jeszcze presji czasu