reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

To zazdroszczę :)) ja od teściów sobie przywiozłam warzywa :) ale już się skończyły a za daleko... By znowu jechać

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Brałam tylko kwas foliowy do 5 miesiąca ciąży na początku i witamine A+C, potem odstawiłam wszystko, teraz nie biorę nic, ani magnezu, ani witamin, ani no-spy. Wyniki mam dobre, nawet ostatnio hemoglobina mi się polepszyła do 12,4. Ale już 2 razy w ciągu kilku dni miałam w nocy ostra ból brzucha, nie wiem, moze to skurcz juz. Musze lekarza podpytać, może zacznę jakiś magnez brać. Choć moj lekarz nie jest zwolennikiem dodatkowych środków, jeżeli wyniki badan sa dobre.

Agami, no własnie o nospie tez mi powiedziala jedna Pani dr internistka, pediatra ze ona jest przeciwna braniu nospy non stop w ciazy cos mowila o rozluznianiu zbytnim. Bo spytala mnie co mi gin zalecil na bóle. Co leakrz to co inaczej gada ale wydaje mi sie ze z zadnymi lekami nie mozna przeginac i nie ma leków "bezpiecznych" bo ludzie sa rozni i skutki uboczne moga gdzies na jakis skladnik wystapic.

Masełko mi twardnieje czesto jak chodze szczegolnie z domu to od razu na dole, zreszta caly sie robi twardy baniak. A to juz pisalam o tym wczesniej to u mnie prowadzi do omdlen.

Mi od wczoraj znowu twardnieje ale nie wiem czy nie dlatego że biorę magnez tylko raz dziennie 2tabl od kilku dni, strasznie to nie miłe... Do tego boli skóra na brzuchu i wokół pępka, tez tak macie?

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Mnie wokół pępka nie boli ale skóra na calym brzuchu tak pewno dzieci teraz przybieraja na wadze a nas rozrywa i tak juz bedzie do konca.
Ja juz pomalu sie oswajam lepiej nie bedzie..... No coz.
Czeka mnie tydzien pelen wizyt i badan jutro w koncu poradnia diabetologiczna, miesiac czekalam, badania laobaratoryjne, wizyta u gina i pewnie jeszcze cus. Nie chce mi sie ale jak trzeba to trzeba, ogolnie to zapowiadaja upaly 30 stopni sroda, czwartek ale to chyba jakis zart???

Szczerze powiem, że ja w suplementy i witaminy praktycznie nie wierzę wcale. Uważam, że nie wchłaniają się praktycznie nic a nic i niestety czytałam nie jedne badania które to potwierdzają. Moim zdaniem bierzemy je na nic, tylko po to by komuś nabijać kieszeń.
Ja biorę zestaw z DHA mimo, że nie wierzę, że to coś daje ale całkiem nie brać jak lekarz zaleca to też nie umiem.

To, że wyniki się pogorszyły po zaprzestaniu brania witamin to wg mnie zbieg okoliczności. Tak naprawdę koło 12- 14 tygodnia wyniki lecą bo dziecko ciągnie najwięcej, a potem po połowie zaczyna się normować samo bez suplementowania bo organizm sam zaczyna sobie radzić z nowym zapotrzebowaniem- tak czytałam i w to wierzę.
Ale dla świętego spokoju witaminki można brać...byleby nie faszerować się lekami niepotrzebnie- takie moje zdanie.

Mi brzuch twardniał bezboleśnie do kilku razy dziennie, ale teraz od tygodnia może dwóch nic już takiego się nie dzieje. Dziecko ciąży- to prawda, ale skurczów nie mam.
Skóra przy pępku też mnie boli i swędzi- pewnie się rozciąga.

Jeszcze nie wstaję w nocy do toalety, nie mam skurczów, nie mam zgagi- na razie nie jest źle, ale już coraz bardziej ciążko i strasznie mnie bolą stopy :)

noooo ja się cieszę że mam dostęp przez cały rok do warzyw od gospodarza. ( oczywiście zimą to są marchewki, pory, ziemniaki, pietruszki, kapusta itp )
mnie się brzuch też ostro stawia ale ja wciąż dużo chodzę. a poza tym to czas kiedy Nasze ciała się przygotowują do porodu i mamy często skurcze przepowiadające.
ja byłam u Teściowej na herbacie. teraz kompanie synka i wolny wieczór ;-)

trafiłam ostatnio w lokalnej mleczarni na pyszny twaróg śmietankowy i będę jadła na kolację :-) mniammmmm

reklama
Moja córka była strasznym alergikiem i niestety boleśnie się przekonałam o tym jakie warzywa mamy w marketach. Miała uczulenie nawet na marchew! A dokładnie na chemię z tej marchewki bo jak zaczęłam kupować warzywa eko to problem zniknął.
Więc też zazdroszczę dostępu do "prawdziwych" warzywek zwłaszcza, że ja za warzywa eko i mięso eko płaciłam i znów będę płacić fortunę.
Kurczak ekologiczny w sklepie obok mojego domu- 75 zł za kg.
Ale cóż...lepiej tak niż problemy zdrowotne dziecka

Do góry