reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Unikam teraz ogladania tego typu rzeczy jak tylko moge nie ogladamwiadomosci bo teraz przezywam wszystko jak mrowka okres.
Tez staram sie nie ogladac takich rzeczy. Niestety za glupote doroslych najbardziej cierpia dzieci :/.

Ja wczoraj kupilam pizame i stanik do karmienia :p jeszcze pare rzeczy i mozna sie pakowac :).

Młoda dzisiaj nie dala mi spac, grzmialo i byl deszcz. Moze to czula...

reklama
mama widzialam i oczywiscie sie poplakalam :(

staniki do karmienia zamawiacie na necie ? ja nie wiem czy kupowac wlasnie . pryz synu mialam tyle mleka ze wladki mi nie pomagaly od razu te staniki mi przeciekaly na dworze wszystko prezzmoczone, dopiero jak zwykle usztywniane z odpinanymi ramiaczkami to moglam wyjsc bez plam ... pewnie wchlanialy troche w wkladki i w siebie ale nie mialam plam i nie potzrebowalam wkladac pieluchy tetrowej ;-)

i zastanawiam sie czy nie kupie po prostu zwykly stanik z odpinanym ramiaczkiem.... a ja nie bede miala tyle mleka to sobie zamowie do karmienia typowo

Ja kupilam jeden bo akurat widzialam w sklepie.Najwyzej dokupie jak sie dziecko urodzi, nie ma co teraz szalec.

A jakie wkladki laktacyjne polecacie?

Claudia współczuję, że mały tak przeżywa i nie dziwie się, że Ty razem znim. Mam nadzieję, że szybko mu minie i polubi przedszkole.
Ja dziś też miałam słabą noc, ciągle się budziłam, mały się wiercił całą noc, chyba nie może przywyknąć że tyle czasu leżę w ciągu dnia i go nie kołyszę.
Stanik do karmienia narazie też mam jeden, ale będę musiała zaraz sobie jeszcze dokupić, bo już reszta za mała i w sumie już w nim chodzę.

Mama ja tez widzialam i jestem w szoku ze takie rzeczy upubliczniaja bo nie rozumiem co to ma na celu? Jedni na drugich skacza jak w fakcie pojawilo sie zdj tej dziewczynki zamordowanej siekiera w kamiennej gorze to ze jak to tak do trybunalu cuda na kiju dwa tyg nie minely i sami takie zdj publikuja nasz kraj jest chory umyslowy pod tym wzgledem wrrr przeciez oni i tak za kazdego z nas sami decyzje podejmuja ilu uchodzcow polska przyjmie to po co tak drastyczne zdj ? Az sie czlowiek gotuje...
Ja zamawialam z baby ono i aventu bo mi sie sprawdzily przy pierwszym,
Dddmala ja przy takim nawale uzywalam te silikonowe muszle z aventu to tez moge polecic,
Co do stanika to wszystkie typowe do karmienia mam za male musze sie po wyplacie za czyms rozejrzec :)
Agami trzymam kciuki !

Ja mam takie zwykle i jeden wyjściowy :) ale można zwykły stanik przerobić ostatnio zauważyłam plamki w staniku w środku no to chyba coś zaczyna lecieć
Co do emigrantów to niech bogate kraje zaczną przyjmować np Anglia deklaruje miejsce dla 200 osób trochę to mało chociaż wczoraj po tym zdjęciu jakaś organizacja zebrała 200 tys funtów w jeden dzień Kanada Nowa Zelandia Australia maja dużo przestrzeni niech och biorą a nie takie kraje jak Polska Łotwa czy Estonia ciekawa jestem co oni tam wykombinują moj sie wczoraj wkręcił i przeczytał o konflikcie w syri jedno jest pewne oni już chyba sami nie wiedza o co sie tak naprawdę biją przydał by sie Putin z jakaś bombka i niech zrobi porządek tam

Macie racje z tymi stanikami, ja kupię jeden wyjściowy a jeden najtańszy bawełniany do spania, nie ma sensu inwestować (choć ja chcę znów karmić rok).
Mama290 zgadzam się z Tobą w kwestii uchodźców, irytuje mnie ten temat bardzo, jestem wręcz pewna, że większość ludzi nie poradzi sobie z inną mentalnością/religią, ciekawe czemu Ci muzułmanie nie szukają azylu w bogatych krajach arabskich.
Ewel trzymam kciuki za wizytę :tak:

Ja mam kilka staników do karmienia z poprzedniej ciąży - liczę, że rozmiar będzie i tym razem ok, więc ten wydatek u mnie odpada. Natomiast mogę polecić firmę - alles - staniki świetne gatunkowo, ładne, praktyczne i mają dobry kalkulator dopasowania rozmiaru na swojej stronie internetowej.

reklama
Dziewczyny ja kupiła wkładki z canpolu, mam też próbki z jonsona. Te z jonsona są fajnie wyprofilowane. Które lepsze okaże się jak zacznę używać. Staników jeszcze nie kupiłam, ale myśle o jednym bawełnianym do spania i ze dwóch na dzień do chodzenia.

Temat uchodźców też mnie już wkurza, zwłaszcza, że pewnie 50% z nich to nie ci którzy boją się o swoje życie a ci którzy na tej fali chcą poszukać lepszego życia na zachodzie Europy. Dobrze wczoraj powiedział premier Węgier, że nieważne czy Polska, Słowacja Węgry przyjmą ich 10 000 czy 100 000 i tak oni wszyscy zwieją dalej do Niemiec, Francji czy Anglii. Gdyby to byli faktyczni uchodźcy to im nie zależy aby dostać schronienie w bogatym kraju Unii tylko, żeby w ogóle dostać schronienie.

Do góry