reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Ja też byłam dzisiaj na wizycie. Dzidzia waży 1532g więc też jakby 2 tygodnie do przodu :-)
Ale przy pierwszym synku też tak miałam. Ostatecznie zwolnił i urodził się w 39 tyg z wagą 3470g.

Lekarz trochę mnie nastraszył, że mam szyjkę na granicy normy tj. 3,5cm i mały mocno napiera na nią główką. Mam nie spacerować, sprzątać itp. Plackiem leżeć nie muszę ale im więcej tym lepiej.

Jak u Was jest z tymi szyjkami? Też musicie się tak oszczędzać? Dziewczyny, które mają krążki - przy jakiej długości lekarz kazał Wam je założyć?

Ester, gratuluje wizyty. Dobrze ze dzieci potrafią zwolnic, może mój nie będzie az tak duży.
A szyjkę Ci na usg sprawdził czy zwykle ginekologicznie? Bo mi na wizytach sprawdza lekarz, i nic nie mówi. Na następnej się dopytam ile mam tej szyjki.

Gratuluje udanych wizyt duże już te wasze dzieciaczki... Ja nie wiem jak to jest mieć problem z szyjką bo przy pierwszej ciąży miałam długą i do samego końca zamkniętą i teraz jest tak samo jak na razie:)

Dziewczynki gratuluje duzych dzieciaczkow :) rosna pięknie. Chetach w cm to szyjke tylko pod usg mozna zmierzyć. Na samolocie to orientacyjnie wiedza czy dluga i zamknieta. Ale w okolicy 30tc szyjka 3,5 to na granicy? Az dziwne. Moze przez to napieranie ale 3.5 to ok długość...

3.5 cm długość szyjki to bardzo dobra... Tyle mają szyjki, moja tyle ma i doktorka mówi ze bardzo dobrze, spr długość na usg. Nic się nie skraca i chwali ze trojaczki z taką szyjka bym donosila... Może źle zrozumialas ta długość. Źle z szyjka to by było gdyby miała poniżej 3cm l dopiero choć też to nie tragedia..a im bliżej porodu tym będzie krótsza i to juz fizjologiczne

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Ester, Cheetah gratulacje
Ewel ma rację, 3,5cm to bardzo dobra długość, ale dużo istotniejsze jest to czy taka długość jest od początku, czy już szyjka się skróciła z 4 czy 4,5 cm, na pewno za wcześnie na skracanie i jakiekolwiek rozwieranie. Ja długości tym razem nie znam, ale podobnie jak Ewel gin nie może się nachwalić mojej szyjki na każdej wizycie. Staram się dla dobra maluszka sporo leżeć głównie na lewym boku a super aktywna będę w 9 msc ;-)

Do góry