reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Mama a takie coś wogole jest zgodne z prawem żeby tyle dzieci pilnowały tylko dwie opiekunki? Przecież to nie jest fizycznie możliwe żeby dać radę ogarnąć nic innego tylko siedzieć i obserwować u mnie chłopaki maja odciągnięte napletki przy porodzie i teraz wisi im ta skorka jak chce im tam domyć to jest wrzask i kazdy broni siusiaka :)

reklama
Niby masturbowanie w tym wieku jest obecne ale wydaje mi sie ze to jednak nie jest do konca normalne.Mój syn się nie interesuje siusiakiem a gdybym coś zauważyła to bym skonsultowala ze specjalistą.

W grupie 3latkow powinny być 2 Panie plus niania.tyle ze właśnie nie każde przedszkole na nią stać. U nas była z UP na kilka miesięcy.też byłam zaskoczona bo u mojej mamy w małej miejscowości jest na etacie.

Nie mam synka ale slyszalam ze chlopcy to ciagle tego siurka w reku trzymaja i ze niby to normalne. Kolezanki synu ma 7 miesiecy a jak golas to tylko siuskiem sie bawi. A takie 3 latki no coz nie wydaje mi sie by mialo to jakies podloze na tle seksualnym przeciez dla tegkiego szkraba to zwykla czesc ciala jak paluch u nogi. Heh nie wiem a moze sie myle??? Podobno nalezy nie zwracac uwagi i sie w koncu znudzi.,

chciałam wam powiedzieć że to nie tylko chłopcy się bawią swoimi ptaszkami ( dziewczynki też bardzo często się dotykają ) i nie ma w tym nic nienormalnego. dzieci są ciekawe swojego ciała a te części są schowane większość czasu więc gdy mają okazję testują swoje intymne części ciała. specjalista tu nie jest potrzebny. a ich chciałam wam powiedzieć że my choć może tego nie pamiętamy robiłyśmy to samo!!!!!!

to zależy - jeśi pjawia się okazjonalnie, to nie ma co się martwić. gorzej, jak pojwia się w sytuacji rozładowania napięcia - np. jak dostanie karę, nabroi itp., albo, żeby zwrócić na siebie uwagę. i problrm nie dotyczy tylko chłopców ;)

Moj synu byl dzielny troche z rana pomarudzil ale mu sie podobalo i troche wstydzioch byl do pani powiedzial ze jutro tez przyjdzie ale do mnie w aucie ze on woli do cioci agnieszki swojej i tu sa schody bo bardzo byl zzyty w zlobku z ta ciocia i mial juz swoich przyjaciol a tutaj wszystko i wszyscy nowi... mysle ze 2 tyg i sie zaklimatyzuje.
Co do siusiakow to moj najlepiej wogole by sie nie ubieral i na golasa paradowal i jak usiadzie to siusiaka w rece trzyma albo po jajkach sie drapie jak stary haha :) wie ze skorke sie naciaga jak sie kapie tylko i tego sie trzyma tak go nauczylismy i jest okay, jak narazie kolejna noc bez pampersa i nic nie zssikane takze jestem z niego dumna :)
Wogole zrobil sie maminy synus tylko mama i kocham cie mamusiu non stop chyba czuje ze juz niedlugo bedzie sie musial mna podzielic :)

Jaga masz racje czytalam o tym kiedys ze dzieci potrafia masturbacja rozladowywac emocje a to juz nie jest ok. Bo poznawanie swojego ciala to co innego.

Agami to jesli twoj nie dotyka siusiaka to wlasnie raczej on jest tym wyjatkiem i zapytalabym dlaczego sie nie interesuje bo serio nie znam malego chlopczyka w moim otoczeniu ktory nie trzymalby siusiaka jak jest goly i widze ze dziewczyny maja dokladnie te same doswiadczenia.

reklama
Moja mama miała w grupie dziewczynkę która bez masturbowanie w ogole nie usnęła.a syn jeszcze nie ma odciągniętego napletka i się siusiakiem nie interesuje.A po tyłku drapie sie jak stary :)

Do góry