reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Miniaaaa ja mojemu tlumaczylam wlasnie tak od kilku miesiecy i sam barszo chcial ma skonczone 3 lata jak go zostawialam to nie plakal ale w trakcie juz mu sie zateskinilo i wyl 3 godziny dzieci sa rozne jedno bez tlumaczenia zostanie i nie uroni lzy a inne przezyje traume na to nie ma lekarstwa ile dzieci tyle reakcji

reklama
Dziewczyny co na zgagę oprócz reni można brać??? Bo moja zgaga jest straszna Reni pomaga na chwile...

Kasiu wypróbuj może Gaviscon, na ulotce jest napisane że może być przyjmowany przez kobiet w ciąży i mamy karmiące. Mi polecił go mój lekarz, za 8 tabletek dałam 5 zł

Za wszystkich nowych przedszkolaków trzymam kciuki :-)

Finkemma nie martw się, może mały się jakoś inaczej ułożył i nie czujesz kopniaków, a może ma dzień lenia. Moja córcia też czasami ma dni, kiedy jest mniej aktywna.

Dziewczęta opowiadacie o dzieciach a ja opowiem o mojej siostrze, która z dnia na dzien dostala prace nauczyciela w przedszkolu. Wczoraj dostala ta prace, dostala klucze od przedszkola i dzis juz zaczyna.
Od razu jej powiedziano ze ma wziasc buty wygodne i korki do uszu, to ona spytala czemu, a to dlatego ze dostala grupe 24osobową - 18 chłopcow i 6 dziewczynek, tylko myk jest taki ze zadne z tych dzieci nie przechodzilo takiej adaptacji przyzwyczajającej do grupy, nowych dzieci osób i tak dalej. Wiec dzis na wstepie jak rodzice zostawia te dzieci to pewnie jest jeden wielki ryk, pisk płacz panika :-) współczuje tutaj akurat jej. ciekawa jestem jak jej poszlo pierwszy dzien i czy przeżyła i jutro tam wraca :-)

No właśnie ile można godzin wytrzymać z 30 płączących sikających pod siebie dzieci :) to dlatego mówią żeby odbierać szybciej.generalnie płakać będą długo :).taka to adaptacja.Ja tak na zimno to biorę bo sama praktycznie wychowałam się w przedszkolu dzięki mamie.no nie powiem łezka się zakrecila ale nigdy przy dziecku.

Ja tez chodzilam do przedszkola juz jako 3 latka, nie wspominam tego negatywnie bardzij chyba pojscie do I klasy i zmiane znioslam gorzej bo pamietam ze plakalam przerazilam sie iloscia osob i ze nikogo nie znam.

Jedune czego nie lubilam w przedszkolu to jak wmuszali mi pyzy do zjedzenia a ja nienawidzilam ich.
A najlepiej wspominam lezakowanie zawsze budzilam sie ostatnia wszystkie dzieci juz jadly obiad a mnie Pani musiala zawsze 5 razy budzic zanim wstalam a jak sie budzilam to zdziwiona bylam ze na sali wsrod lezakow bylam sama.

Mama współczuje siostrze :) chłopaki bedą chodzić do małego przedszkola chyba jedna opiekunka na troje dzieci widziałam akcje jak nie dotknęłam bramki i im pare uciekło jak je połapali to rak sie towarzystwo rozdarlo ze moi srali jak słupy soli i sie patrzyli dla nich najważniejsze to ogród i jedzenue :) ja jakiś większych problemów nie miałam z przedszkolem nigdy śle moj najstarszy orzeł zaliczył trzy i wyładował w końcu w integracyjnym ale pamietam ze wył strasznie bo był i jest bardzo ze mną związany jak był młodszy tez cieżko było mu zacząć pierwsze dni szkoły Rez zawsze płakał i nie chciał zostać wogole jak zaczął szkole to tydz z nim w niej siedziałam bo trzymał mnie ciagle za rękę taki był chojrak

Juz jest dobrze naliczylam 17 ruchow w ciagu godziny fakt ze moze z 4 mocniejsze reszta bard iej musniecia. Moja corcia miala 17 moesiecy jak poszla do zlobka . Zabralam ja i dalam do przedszkola gdy miala 3 latka. I nie bylo juz placzu lubiala dzieci i pania. I starsza to tez juz wiecej rozumiala

U nas jest 25 dziexiaczkow i 3 panie nie wszystkie plakaly ale z tego co pani mowla to moj jednak byl najbardziej tym rozstaniem wstrzasniety no nic muszi sobie poradzic

Ja tez jej współczuje ona ma do pomocy tylko jedną Panią i we dwie musza ogarnąc te wszystkie 24 dzieci.
Juz pracowala wczesniej w przedszkolu tez miala spore grupy i to takich maluszków nawet niespelna 2 letnie rodzice juz oddawali. Sporo czasu zajmuje poznanie kazdego dziecka, do kazdego trzeba miec inne podejscie wlasnie, no i dzieci tez muszą do Pani przywyknąc i ją poznac zanim jej zaufają.

Ale miala takie asy tam ze szok sporo mi opowiadala, jeden chlopiec strasznie lubil gryzc szczegolnie swieżynki dziewczynki ktore dopiero przychodzily do przedszkola, diabliki w oczach mu sie zapalily i zanim sie spostrzegla to jakas dziewczynka była juz capnięta w ramie, ale ona jak go poznala to zauwazyla ze on sam sie zebów boi wiec juz miala haka na niego, czesto rozmawiala z nim o zębach bo chciala poznac skad ten problem sie u niego wzial. Były nawet dzieci 3 letnie masturbujące się, ja bylam w szoku no i ocxzywiscie znowu pytanie skad im sie to bralo cxzesto odpowiedzią byl brak zainteresowania ze strony rodzicow wiec dziecko samo znajdywalo sobie zajecie sprawiajace mu przyjemnosc, naprawde jeszcze dzieci z zespołem FAS (gdy mama pila w ciazy) i mase innych roznistych. Ogolnie siostra duzo czytala fachowych ksiazek jak jej sie trafil jakis taki egzemplarz, bardzo sie angazowala gdyz chciala miec odpowiednie podejscie w wychowaniu takiego dziecka, czesto wzywala rodzicow chciuala z nimi rozmawiac o tym co odkryla. Rodzice roznie reagują często odpychają od siebie problemy dzieci mowiac ze nauczyciel wymysla.

reklama
Ja czytalam ze dzieci 2-4 lubia sie masturbowac i ze jest to jak najbardziej zdrowe. Bartek moze nic takiego nie robi ale jak jest goly to siusiak zaraz w rece ale z tego co widze po dzieciach nad woda to wszystkie tak robia:-)

Do góry