reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Kiniasw ja też tak mam jak za długo siedzę dlatego u mamy ostatnio powiedziałam żeby sobie robiła jak ma coś do zrobienia a ja poszłam się rozłożyłam w salonie na narożniku i powiedziałam że jak skończy to żeby przyszła do salonu... Bo u mnie w rodzinie wszyscy mają jakąś manię siedzenia w kuchni ale może przez to że tyle lat rodzice mieszkali ze mną i bratem w kawalerce i zawsze w kuchni było miejsce spotkań i mamie to chyba tak zostało bo wszystkich w kuchni przyjmuje:)

reklama
Kasz ja mysle ze to nie kłótnie a wymiana pogladow :) kazdy ma na ten temat swoją opinie. I kazda ma swoja racje. Co do cc na zyczenie to slyszalam ze trzeba mocno kombinowac nawet papierkiem od psychiatry. Ja sie boje cc bardziej niz sn. Jakby nie byly to bliźniaki nawet bym o niej nie pomysla. Tez uwazam ze to operacja i powinno sie ja robic tylko ze wskazan. Niby sama ciaza bliźniacza nie jest wskazaniem ale boje sie o maluchy i np o to ze jeden wyjdzie drugi się zaklinuje i trzeba będzie ciąć. Jest mi wszystko jedno jak je wyjma byle cale i zdrowe i obym ja jak najszybciej mogla dojsc do siebie by sie nimi zająć.

Co do stanika to mimo ze dobry Ozmiar to mi atr
Asznie przeazkadza pod biustem mam wrazenie ze przez niego jest mi bardziej duszno ale chodzic bez niego nie chce bo boje sie ze mi cycki oklapna hahaha

No też mówiłam bratu że powinien ścianę zburzyć i połączyć mamie kuchnie z salonem ale jakoś mu z tym nie po drodze:):D
A co do zgagi to ja już mam dość ale chyba taki mój urok bo przy pierwszym synu miałam masakryczną jeszcze do szkoły chodziłam i do tej pory ze znajomymi wspominamy czasy jak u mnie w torebce zamiast picia litr mleka w butelce:)

mi cięcie cesarskie uratowało życie. bo prędzej by mnie rozerwało niż bym urodziła naturalnie Jasia. taka prawda że pewnie 100 lat temu umarła bym przy porodzie i tyle.

Ja przed zajściem w ciążę chciałam cc ale mi przeszło, chyba że będą wskazania lub mała się nie obroci

Ja mam kuchnie z salonem i jestem zadowolona, gotuje i patrze na tv,czy właśnie rozmawiam z gośćmi dla mnie super musieliśmy rozwalac ściane nośna więc załatwiania bylo

A ja byłam dzisiaj w zoo nachodzilismy się synu szczęśliwy, dużo posiadywalam na ławce by odpocząć bo dość ciężko już tyle chodzić

reklama
Oj moj żołądek od wczoraj to jakiś zbesztany worek dzisiaj pojechałam po drzwi polazilam po sklepach bo starszy miał urodziny czułam cały kwas w przełyku normalnie porażka ale to mogą wina bo sie najadłam czekolady wczoraj wieczorem i taki efekt zjadłam ranigast reni i podpalam bo jyz nie wyrabiałam myślałam ze zwymiotuje tym kwasem a duszności mam takie ze zaraz sobie te cycki powieszę na ścianie co do cc i SN to ja moge sie wypowiedzieć profesjonalnie od wieków kobiety rodziły innego wyjścia nie miały przyszły czasy medykaluzacji i zaczęło sie leki poród kontrolowany i cc i ciało zaczęło sie zmieniać niedługo czekają nas czasy gdzie każda ciąża bedziecrozwiazywana cc dlatego ze przychodzi pokolenie lalek barbi i tu nie mam nic osobistego do nikogo kto chce cc bez wskazań przecież każda z nas zna ryzyko dzieci po cc cześciej zapadają na astmę mogą mieć problemy z napięciem
Mięśni i wiele innych rzeczy SN niesie tez wiele urazów okołoporodowych Zlotego środka nie ma ważne. Żeby mieć dobre nastawienie do porodu wiedzę i całym mechanizmie starać sie wyciszyć nie denerwować urodzić musimy wyjścia nie ma najlepiej było by iść na cc w akcji o ile jest taka możliwość lepiej dla organizmu jak już poród sie zacznie i hormony pracują pokarm bedzie szybciej i ogólnie możemy lepiej znieść cały zabieg radzę iść do szkoły rodzenia poczytać książki nie czytać opowieści dziwnej treści w necie ani oglądać filmików na YouTube każdy poród jest inny ale napewno musimy zrobić wszystko by nasz był wyjątkowy i taki jak chcemy :)

Do góry