reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Ja ogladalam program ostatnio i mówili w nim ze dziecko jest narażone tez różne komplikacje gdy nie ma wskazań do cc a jest robione... Bo w sumie wychodzi nie wtedy kiedy chce czy wtedy gdy coś się dzieje złego tylko wyciągają je nagle.. Nie wiem czy to prawda.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Ewel tez ogladalam ostatnio program chyba pnś i babka mowila ze dziecko moze miec niegotowe plucka jak za wczesnie zrobi sie cc ale Lekarz bada malucha i ustala termin cc wtedy kiedy juz gotowy jest do wyjscia wiec chyba nic mu nie grozi. Wiadomo ze cc dla matki moze okazac sie wiekszym zagrozeniem niz porod sn ale jestem dobrej mysli ;)

Ostatnia edycja:
ryzyko jest za równo przy rodzeniu naturalnym jak i przy cesarce. zawsze coś może pójść nie tak. a nikt nie ustala terminu cc na 7 miesiąc kiedy płuca są niedojrzałe tylko na termin około porodowy a poza tym teraz i tak większość cesarek robi się dopiero wtedy gdy rozpoczyna się poród. nie każdy ma ustalany termin cesarki

Nie no jednak nikt mi nie powie ze cc jest dla matki tak samo zagrazajaca jak sn moim zdanie duzo bardziej. Porod sn jest czyms taturalnym przez wieki organizm tak ewoluowal zeby mozna bylo dawac zycie a cc to operacja przeciecia wszystkich powlok brzusznych w cc nie ma nic naturalnego. Wiadomo kiedy cos sie dzieje to nie ma wyjscia.

Nie klocmy sie ktory porod jest lepszy bo wiadomo ze kazdy ma jakies swoje przekonania i nie ma co tego podwaxac ;) chciakam sie tylko dowiedziec czy dziewczyny ktore maja zaplanowane cc maja wskazania i jesli nie to w jaki sposob zalatwialy zaswiadczenie ale juz wszystko wiem ;) dziekuje ;)

Tylko ze nikt nie myśli o dziecku co czuje gdy jest bez wskazań wyciagane od tak... Nie wiem sluchalam wypowiedzi nenatologa który mówił o tym co się dzieje z dzieckiem które przychodzi na świat cc na życzenie mamy. I podał wiele przykładów przez które bez wskazań bym się nie zdecydowała nigdy.
Claudia masz rację to operacja.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Kurcze mam jakies skurcze zoladka i pod zebrami mnie boli za duzo chyba siedzialam dzis ...a przez ostatnie dni sie napracowalam bo robilismy przemeblowanie

reklama
Do góry