reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Sylka nie koniecznie bujną czuprynę ja w poprzedniej ciąży miałam zgagę na non stopie co się okazało synu jak się urodził miał tak meszek na całym ciałku to się z czasem ponoć wyciera...
Ja torbę już mam spakowaną gdyż teraz obawiam się każdej wizyty poprzednia ciąża się skończyła po usg u mojej gin wylądowałam na patologi ciąży i już stamtąd nie wyszłam do porodu...
A co do przenoszenia ciąży to słyszałam że jeśli kobieta rodzi pierwszy raz to bardzo często przenoszą u mnie w rodzinie się to sprawdzało

reklama
Sylka mnie to meczy od 3 miesiaca ciazy .Zauwazylam cze nasila sie jak wiecej sie ruszam w dzien to wieczorem mam te nogi niespokojne kreca i wierca jakby takie dretwienie mrowienie gdy zaczynam nimi ruszac jest na chwile lepiej. Ja juz po wizycie serduszko srednio 140-160 uderzen tak sie wachalo w tych granicach. Szyjka super nic od podskokow sie nie stalo. Usg ciezko mu bylo zrobic jakis powykrecany ten moj syn ale pomierzyl i mowi ze jest dobrze ale ja bede pewna ze jest dobrze jak juz sie urodzi. U nas 29 tydz waga 1290 g. Ogladal tez moja noge bo spuchnieta jak balon i mowil ze mam isc jeszcze raz do ortopedy :( bo po takim czasie powino wszystko zejsc. Rano jest mniej opuchnieta ale jak pochodze znowu to samo. Ogolnie nie czuje sie spokojniejsza po wizycie wrecz czuje wewnetrzny niepokoj czy oby napewno wszystko dobrze.

Finkemma chyba taki niepokój to. Towarzyszy juz do końca ciąży wiadomo człowiek myśli ze trzeba się cieszyć nie martwić się ale już jest się mama od kiedy dzidzia w brzuszku i wiadomo ze się mysli o dzidzi żeby miała się jak najlepiej. A potem urodzimy i znowu żeby zdrowe było żeby nie chorowało he, tylko wtedy łatwiej mieć dzidzie po drugiej stronie brzuszka :-)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Az mi sie plakac chce tak sie martwie :( moze taki mam dzien dzis smutasny nie wiem. Na tym usg nic ja nie widzialam tylko twarzyczke paluszki raczki nozki ale caly dzidzus jakis taki ulozony nie naturalne na moje oko. Choc lekarz mowi ze dzieci to rozne pozy w tym brzuchu . Boze zeby tylko bylo wszystko dobrze zeby byl zdrowy

Mnie zgaga meczy w każdej ciąży dzieci łyse jak kolano co do wcześniejszego porodu to ja sie jego jako samego nie boje boje sie tylko tego ze dziecko by zostało a ja bym wróciła do domu i cieżko byłoby mi tak krążyć pomiędzy szpitalem a domem szczególnie teraz jak mam tak małe dzieci w domu
Finkemma myśle ze jak by było coś nie tak to by ci lekarz napewno powiedział poprostu dziecko ćwiczyło jogę a ty długo jeszcze masz polegiwać z ta noga ?

Finkemma gluptasku teraz juz nie widac tak ładnie calego bobasa juz kawał chlopaka masz w sobie :) niczym sie nie martw szyjka ok maly dorodny jest ok :) a z tym syndromem to jak finke mowi takie dretwienie mrowienie i chcialoby sie biegac bo wtedy tego nie czuć Ewel dobrze ze nie wiesz co to za uczucie :p

reklama
No nie widac calego babeluszka ,napewno niepotrzebnie sie martwie i bedzie wszystko dobrze . Ten moj lekarz to jakis taki dziwny jest niby dobrze ale sam taki zmartwiony ogladal go na tym usg i jak za kazdym razem rzucil text ze smiesznie ulozony a ja mu mowie ze zawsze tak mowi. Ze smiesznie ulozony to zawsze smiesznie sie uklada? I to mnie tak zmartwilo .

Do góry