reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Mam dwie kolezanki ktore donisily zdrowa dziewczynke a porodu nie przezyly . czasami bez powodu dzieja sie straszne rzexzy ale na to nie mamy wplywu .

Norma to 10 na godzine minimum

reklama
Ja czytałam ze ruchy czuje się najbardziej w pozycja leżącej w siedzącej i chodzacej mniej i jeśli ich nie czuć to się położyć i dać godzinę u mnie się sorawdza:) faktycznie jak dużo chodzę to mała chyba śpi bo jest kolysana

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Z tego co czytam to ciezko okreslic ale w porach aktywnosci powinno być co najmniej 10 na godzinę. Jak w ciagu dwoch nie ma 10 to trzeba podniesc alarm ale to tez nie znaczy ze jest cos na pewno nie tak. Ja to kminie teraz kiedy jest za duzo ruchow bo moj brzuch mi caly wieczor ostatnio potrafi latac. W prawdzie jest ich dwoje i nie zawsze jest synchron ale czasem czuje przez 2, 3 h non stop... Mama super ze wszystko oki :)

Ja miałam ostatnio dziwny stan bo jednocześnie mnie kopało i boksowali odrazu taki mały alarm w głowie jak to jest drugie :) jak dużo chodzę to nic nie czuje ale już np jak czekałam to wogole sie nie ruszało ale jak tylko położyłam sie pod ktg to zaczęło tańczyć i do tego tak boleśnie bo mi położna badała czy czasem mi główka nie zeszła do kanału i mnie trochę pobolewal dół brzucha już nie wspomnę ze mi sie siku chciało :)

Moj syn okolo dwa razy dzienie kopie 10 na godzine a tak to jakies tam pojedyncze kopniaki. Czasem 4 h nic a ja przeciez ciagle leze. Mysle sobie ze pewnie dlugo spi teraz mnie zmartwilyscie :(

Finkemma ja gadałam
Ostatnio z koleżanka i doszłyśmy co wniosku ze jak w ciagu trzech czterech godzin nie ma ruchu trzeba podnieść alarm a ta norma 10 na godzinę to taka ogólna bo czasem sie trafiają leniwo śpiące dzieci jak masz możliwość zrobić ktg czy iść do lekarza to warto pójść tylko i ciebie to gozej z tym chodzeniem z ta noga

reklama
Finkemma nie wiem czy jakaś apke ciążowa tam z regoly można zapisywać kopniaki poobserwuj sobie i wtedy będziesz mieć czarno na białym ile tak naprawdę jest tych ruchów dziennie

Do góry