reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Agami u mnie wyszlo po 2 h badanie cukru 154.

Ginekolog dalmi skierowanie do poradni diabetologicznej wiec w tym tygodniu zamierzam isc podejrzewam ze chyba diete jakas zalecą. Tez sie nie spodziewalam. Jakos mega łasuchem nie jestem na słodycze dopiero od miesiaca jem wiecej słodkiego fakt ze owocow jadlam duzo.
Ale to podobno dziewczeta pisały ze to chodzi o tolerancje glukozy i widocznie my mamy słabą. wiec cos zmienic w nawykach trzeba ja poki co jem jeszcze lody i czekolade ale jak juz dadzą ta diete to odpuszcze.

Co do szyjki to ja tez mam jakos powyzej 4 cm i tez mowil ze dluga na szczescie.

Ostatnia edycja:
Cześć!

Mama 32 odpuść już te lody i inne węglowodany typu makaron, pieczywo pszenne, soki, owoce w dużych ilościach bo w początkowej cukrzycy dietą wiele można regulować, a jak się rozhula to będzie ciężko.

Ja miałam cały czas szyjkę na 4 cm, ale teraz już lekarz mi nie mierzy. W pierwszej ciąży sporo skróciła mi się koło 30 tc więc teraz pewnie też tak będzie.
Ja mam termin na 16- 17 listopad. Strasznie daleko jeszcze :(

Ja tam nie czuje jeszcze presji, że nic nie mam. Mam troszkę ciuszków, rzeczy po córce ale nic nie przygotowane. W moim odczuciu mam dużo czasu jeszcze. Wezmę się za szykowanie w październiku. Wtedy pranie, układanie rzeczy, przywiozę wózek ...na razie nie będe sobie zagracać mieszkania.

Torbę do szpitala pakuję może we wrześniu

Dzięki mama za info. No właśnie czytałam wytyczne i o diecie. I będę miała problem bo ja odzywiam się zdrowo prawie zgodnie z dietą. ograniczyć mogę jedynie te lody. Raptem 2 kulki dziennie i pasek czekolady czasami. No słodkiego mogę się pozbyć w każdym bądź razie ale czy to pomoże. Nie slodze, jem razowy gl warzywa i jabłka maliny arbuz. No kurczę ciekawe.

Malaja masz racje poczytalam jeszcze ten artykul i faktycznie lody i czekolada odstawione beda juz dzis. Słodkie bułki tez i dżemy.

Ale sokow nie pije juz dawno pije tylko wodę, makaronow tez malo, to fakt teraz do obiadu zapodam tylko kasze w sumie lubie wiec to nie problem. i Chyba wiecej tłuszczow musze bo tego nie lubie i pewnie u mnie za bardzo nie ma co wspomagac rozklad cukrow prostych.
Płatki owsiane są wskazane wiec na kolacje zupa mleczna bedzie no coz jak mus to mus.

Tak na slodycze to sporadycznie mialam zawsze chęć a teraz dziecie cos szaleje i ciagle by chcialo słodkie buuuu.

Agami, ale jak nie jesz dużo węglowodanów to dobrze, to pewnie cukier na co dzień masz dobry tylko po tej dawie 75 ml glukozy organizm sobie nie poradził. Po to właśnie się trzyma dietę żeby nie dopuszczać do takich skoków cukru.
A to ile się je słodyczy nie ma wielkiego wpływu na rozwój cukrzycy tylko hormony powodują, że organizm nie umie metabolizować cukru odpowiednio.

reklama
Agami to moze wlasnie trzeba zwiekszyc ten tłuszcz tez nie wiem np w miesie czy cos, w kazdym razie zmienie teraz co moge a na dokladne wytyczne poczekam do konsultacji z fachowcem.

Do góry