reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Nic nie robię bi moja fizjoterapie nie można robić w ciąży a mam uszkodzony kręgosłup i tak bedzie bolec poleze w wannie oszczędzam sie staram sie nie siedzieć za długo pół leżąco spędzam dnie

A ja nie dostalam skierowania jeszcze na powtorke toxo i wenerykow hmm. Ciekawe czy skoro nfz to będzie chciała to ominąć. We wrzesniu sie upomne szczegolnie o toxo bo mam ujemne. Tak jak pisalam wczoraj byłam na szkole rodzenia. Tesciowa mnie zapisala po znajomości do przychodni na ursynowie. Zajęcia sa w pon i środy 19-21 i chyba 8 spotkan ale nie pamiętam jutro zerkne. Godzina teorii i godzina ćwiczeń. Polozna super. Starsza kobitka ktora ma bardzo duza wiedze nie owija w bawelne. Mówi co bardzo ważne. Opowiada o zwyczajach w różnych szpitalach. O tym jak w roznych przypadkach radza lekarze a jak ona uwaza podpiera argumentami. Mowi ze jak cos sie dzieje będzie dla nas zawsze pod telefonem. Super pozytywnie. A na koniec rozdala reklamowki z probkami znizkami itp i tak chyba co zajecia. Ja dostaje podwójnie ;) ćwiczenia tez fajne oprocz tych na latwiejszy poród to jeszcze na laktacje itd. Mimo ze raczej nie będę rodzic sn to i tak fajnie sie porozciagac :)

Sylka, ja z zajec w pierwszej ciazy (mimo, ze wiedzialam ze bedzie CC) tez bylam bardzo zadowolona. Spora dawka wiedzy i praktycznych cwiczen. Chodzilam do Orlowskiego.

Dlaczego mam wrażenie, że żadna z was się nie boi porodu? Ja codziennie się boje porodu, nacięcia, wizyty w szpitalu brrr...

Też się zapisałam do szkoły rodzenia ale zaczynam dopiero w październiku, więc mogę nie zdążyć całej przejść (trwa do 04.11, a termin mam na 20.11), ale nie mogę się już doczekać - przynajmniej może się trochę uspokoję ;)

Ja też mam pępek bardzo wklęsły, nic się z nim nie dzieje plus tłuszczyku trochę na brzuchu, więc coś czuję, że może nie drgnie i nie wyskoczy, fajnie by było :)

Drugi raz jest toxo? Faktycznie skarbonka, to jest najdroższe badanie :/
Dziewczyny, też chodzicie prywatnie do gina i musicie płacić za wszystkie badania?

reklama
Madzia boimy się. Ja wiem co mnie czeka i uważam ze taka świadomość jest najgorsza wiec wyparlam to póki co ze sświadomości.Bede miała cc ale to nic przyjemnego i kobiety które płaca za ta operacje to maja skrzywione wyobrażenie o takim porodzie

Do góry