reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

No ja juz slyszalam o dziewczynach w polsce ktore rodzily cc bo jialy za waska miednice.

Te kleszczowe czy to takie odsysanie niecka to w angli chyba czesta praktyka bo juz od 3 kolezanki slysze ze miala ale kazda rodzila duze dzieci ponad 4 kilo
Tutaj to pewnie byloby wskazanie do cc

reklama
Claudia kleszcze to nie odsysanie to jest vacumm kleszcze jak nazwa wskazuje to taka jakby podwójna łyżka łapie sie główkę dziecka i pomaga wyjsć
Aleali właśnie wysoko mam to dno odpowiada 28 tyg ja sobie tłumacze tym ze po bliźniakach miałam tez wysoko i macica sobie zapamiętała albo mam jakiegoś pasażera na gapę :)

Ewel ja w pozycji leżącej uciskam lekko brzuch i czuje wyraźną granicę, trudno mi to wyjaśnić, ale właśnie 2 palce nad pępkiem czuję koniec macicy, spróbuj się "zbadać" w pozycji leżącej

Ewel trzeba trochę wcisnąć palce aleali ty masz mało tłuszczyku to pewnie jak staniesz i natniesz lekko mięśnie można było by zauważyć granice chude tak maja:) ja mam podusie i jak leżę to zaczynam od dołu obydwoma dłońmi wyczuwam granice po bokach i idę ku gorze i tak wyczuwam dno i jeszcze do tego paluchy mam grube moja mama mówi ze chyba do porodu to sie przewrocie jak mi tak bedzie brzuch rósł bo wyglądam jak wanka stanka

reklama
Do góry