reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

No to skopiuję Wam jeszcze jadłospisz wczoraj i z dziś - może się zainspirujecie :)

I ŚNIADANIE: Zacierka na mleku, kanapki z pieczywa mieszanego z masłem i pasztetem z mięsa wieprzowego z dodatkiem marchewki, jajka, szczypiorku i ogórka kiszonego, herbata z cytryną
II ŚNIADANIE: Gruszka, mandarynka, banan
OBIAD: Sznycle z piersi kurczaka w sosie śliwkowym, ryż na sypko, puree marchewkowe z masłem, mizeria z jogurtem greckim i koperkiem, kompot z malin i śliwek
PODWIECZOREK: Zupa brokułowa z ziemniakami, natką pietruszki, koperkiem i oliwa z oliwek
DESER: Koktajl z jogurtu naturalnego z dodatkiem wiśni i malin, chrupki kukurydziane
DIETA: Mus jabłkowy, chrupki kukurydziane

I ŚNIADANIE :Kasza manna na mleku, kanapki z pieczywa mieszanego z masłem i plastrem jajka, pomidorem i szczypiorkiem, herbata z syropem owocowym
DIETA: Kanapka z masłem roślinnym i dżemem
II ŚNIADANIE: Kiwi, banan
OBIAD: Ryba(dorsz) po grecku, puree ziemniaczane z koperkiem, sos pomidorowy, sur. z kapusty kiszonej, marchewki, natki pietruszki z oliwą z oliwek
PODWIECZOREK: Zupa szpinakowa z jajkiem, natką pietruszki i lanymi kluseczkami zabielana mlekiem
DESER: Wafle z masą mleczno-kakaową, woda
DIETA: Wafle bezglutenowe z dżemem, woda
U nas Kuba przesypia całą noc z jedną tylko pobudką około 22-23 na kaszkę. W nocy jak się przebudzi to sam znajduje smoczka i śpi dalej. Ale najbardziej podoba mi się, że nauczył się sam zasypiać. Kładę go, całuję i mogę odejść od łóżecza. On sobie zaśnie jak nie od razu, to po jakimś czasie plądrowania łóżeczka, ale sam. Bez trzymania za rączkę, głaskania i warowania przy łóżeczku.

reklama
babyduck gratuluję nocek i zasypiania :-) tak jest zdecydowanie dużo lepiej :-)
aneta dla Ciebie dużo sił. Na pewno sobie poradzisz. A maluszek jak się ma?

Ostkapa w ta sobote np pogoda ma byc brzydka, wiec luz :)

Taycia, Babyduck ale macie fajnie z tym zasypianiem maluszków. Marzenie kazdej mamy :) Mój potrafi jedna noc pospać do 1-2, potem wstac o 5 na butlę, a nastepnej będzie sie budził co godzine i płakał okropnie. Tak jak tej nocy :(

Olli &&&&&&&&&&&

Badka ja mieszkam na przeciw szkoły policyjnej, ale za kilka miesięcy przeprowadzam się w okolice dworca.

Multi a dziekuje :) maluszek bardzo dobrze. Super spi a nocy. Michelle zasypia 19:30 a on w sumie w tym samym momencie przestawia sie na mocniejszy sen i budzi sie na karmienia kolo 23-24, 3 i 7. I spimy sobie do ok.9. Michelle ladnie spi u siebie w pokoju. Nieraz sie zdarzy ze sie przebudzi w polowie nocy i przyjdzie do mnie do lozka. Takze nocki mam w miarę ok :) za to w dzien nie wyrabiam :p z malym przy cycu układam z mala klocki itd. Dobrze ze sama je to sadzam ja w foteliku i mam pol h spokoju. Masakra tez jest z jej popołudniową drzemka. Zawsze spala po 1-1,5h a teraz jak 20min pospi to jest dobrze a co za tym idzie do konca dnia jest marudna :( spacery to tez nie lada wyzwanie :D

Kruszka - to za kilka mcy bedziesz miala do mnie blizej, bo ja jestem z osiedla prestige, tam gdzie najwiecej blokow :-) no moze jeszcze osiedle multihek jest wieksze :-).

U nas do chorobska doszla jeszcze jelitowka meza.. mam nadzieje, ze nie przeniesie sie dalej.

Dzisiaj 5 nocka bez cyca - tak, tak jeszcze sobie cysiala w nocy z mama. Bylo to bardziej przytulanie niz jedzenie, no ale w koncu sie musialam za to wziasc. Myslalam, ze bedzie gorszy placz, bo jednoczenie oduczam spania z mama w lozku, ale jakos dajemy rade.

Badka powodzenia w odstawianiu:-)

U nas pogoda okropna! pada i wieje! brrrr
Ale muszę się pochwalić, że jednak na teście 2 kreski:-D wg miesiączki wychodzi 6-7 tydzień także jeśli wszystko pójdzie gładko to drugi maluszek pojawi się w połowie listopada:-) cieszę się bardzo ale też bardzo się boję czy dam radę! ufff będzie się działo...:-D

olii gratulacje ogromne!!!! Niech Ci 8 miesięcy lekkie będą i nudne jak flaki z olejem :) no i oczywiście, że dasz radę, bo jesteś dzielna babka!!

U nas dzisiaj taka paskudna pogoda, że tylko na balkon wyszliśmy na 15 minut, bo lało i wiało i ogólnie syf, kiła i mogiła. A potem młody mi się wspina po oparciach od krzeseł, na jednej nodze staje... Wy wiecie co on ostatnio wymyślił?? Wlazł na drabinę!! Sam. A na podeściku na górze zatupał z radości nóżkami... ;-) zbój mały.

reklama
Do góry