No to skopiuję Wam jeszcze jadłospisz wczoraj i z dziś - może się zainspirujecie
I ŚNIADANIE: Zacierka na mleku, kanapki z pieczywa mieszanego z masłem i pasztetem z mięsa wieprzowego z dodatkiem marchewki, jajka, szczypiorku i ogórka kiszonego, herbata z cytryną
II ŚNIADANIE: Gruszka, mandarynka, banan
OBIAD: Sznycle z piersi kurczaka w sosie śliwkowym, ryż na sypko, puree marchewkowe z masłem, mizeria z jogurtem greckim i koperkiem, kompot z malin i śliwek
PODWIECZOREK: Zupa brokułowa z ziemniakami, natką pietruszki, koperkiem i oliwa z oliwek
DESER: Koktajl z jogurtu naturalnego z dodatkiem wiśni i malin, chrupki kukurydziane
DIETA: Mus jabłkowy, chrupki kukurydziane
I ŚNIADANIE :Kasza manna na mleku, kanapki z pieczywa mieszanego z masłem i plastrem jajka, pomidorem i szczypiorkiem, herbata z syropem owocowym
DIETA: Kanapka z masłem roślinnym i dżemem
II ŚNIADANIE: Kiwi, banan
OBIAD: Ryba(dorsz) po grecku, puree ziemniaczane z koperkiem, sos pomidorowy, sur. z kapusty kiszonej, marchewki, natki pietruszki z oliwą z oliwek
PODWIECZOREK: Zupa szpinakowa z jajkiem, natką pietruszki i lanymi kluseczkami zabielana mlekiem
DESER: Wafle z masą mleczno-kakaową, woda
DIETA: Wafle bezglutenowe z dżemem, woda
U nas Kuba przesypia całą noc z jedną tylko pobudką około 22-23 na kaszkę. W nocy jak się przebudzi to sam znajduje smoczka i śpi dalej. Ale najbardziej podoba mi się, że nauczył się sam zasypiać. Kładę go, całuję i mogę odejść od łóżecza. On sobie zaśnie jak nie od razu, to po jakimś czasie plądrowania łóżeczka, ale sam. Bez trzymania za rączkę, głaskania i warowania przy łóżeczku.