reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Babyduck, dobrze, że Kubuś wychodzi z choróbska, zdrówka życzymy
Badka, Aneta wszystkiego najlepszego dla córeczek :-)
Kruszka, bawię się w tropienie, trochę mnie koleżanka namówiła, pomogła przy treningach i przywiozłyśmy 3 miejsce (na 8 psów) w Tropieniu Sportowym w klasie FPr 2:-), cały dzień pierwszy raz bez dziecka byłam, ja odpoczęłam a mała świetnie sobie radziła bez mamusi

Czy mogłabym Was prosić o komentarz w konkursie ? Przeszłyśmy do następnego etapu, jeśli podoba się Wam nasze zdjęcie, nr 10, to prosimy o komentarz, może zdobędziemy chociaż jakąś nagrodę pocieszenia :happy: Wózkowe maluchy II etap - zdjęcie 10 - BabyBoom.pl

reklama
Aneta, Olii - duzo zdrowia i slodyczy dla dzieciakow :-)
Dziekuje za zyczenia w imieniu coreczki.
Niestety juz zalapala chorobsko od starszego i ma max katar i pokasluje. :wściekła/y:

Basia, gratuluję wyniku na zawodach! A jakiej rasy masz psa?
Ja rok temu zaczęłam zabawę w rally-o, ale po urodzeniu Kuby mam zdecydowanie mniej czasu dla psa. Może na wiosnę wrócę do jakiejś aktywności z psem. Póki co czekam na śnieg, podepnę Negrę do sań i będzie robiła za renifera.

Dziewczyny, jakimi szczoteczkami myjecie ząbki dzieciom? Już takimi z włosiem czy gumowymi? Kuba nie lubi, jak mu się gmera w buzi i nie pozwala czyścić ząbków. Albo się wyrywa albo gryzie.

Olii- 100latek radości, miłości i wspaniałego życia dla Tymusia :-D

Aneta- dla Michelle również samej słodyczy
:-)

Basia- super wynik- na pewno ogromna satysfakcja, że praca nad psem dała efekt :-)

My myjemy ze włosiem i dentinoxem dla dzieci....Kacper nie jest za bardzo chętny natomiast Ami uwielbia, zawsze jak jeszcze Kacpra szykuję w piżamę a ona już mlesio wytrąbiła to przylatuje do mnie i pokazuje,że trza ząbki myć :-D, siadamy a ta dziubola do szeroka i aaaaa :-D, nie płuczemy, bo jeszcze nie bardzo wiedzą o co chodzi, ale pasta właśnie specjalnie dla takich maluszków, czyli bezproblemowo jeżeli chodzi o łykanie,,,,kupiona w DE. Pocałej procesji daję im szczoteczki do gryzienia- zawsze jeszcze tam sobie sami poczyszczą....

Ostatnia edycja:
Dziekujemy :)
I wszystkiego najlepszego dla innych maluchow. Siedze na telefonie i nie widze suwaczkow :(

My tez myjemy z wlosiem tyle ze od pierwszego zabka.
Moze daj mu szczoteczke z odrobinka pasty i niech sam sprobuje :) ja mojej myje 20sek max bo pozniej zabiera i sie bawi no ale zawsze tez cos tam sobie umyje sama

I znowu zęby w natarciu, wczoraj lekki stan podgorączkowe, pobudki z płaczem w nocy, dziś już bez gorączki ale marudzenie do kwadratu, niestety nie mam szans zaglądnąć do buziaczka i zerknąć co tym razem się wykluwa :baffled:
Babyduck, mam wilczastą suczkę owczarka niemieckiego, z linii użytkowej,ponoć ma spory potencjał i rewelacyjną psychikę, tylko czasu brak, żeby z nią pracować :no:

Dzięki dziewczyny za życzenia:-)

U nas ciężko. W czwartek po południu pojechałam do miasta i mąż został z małym i co? Po kąpieli Tymek zrobił kupę a tata nie przyuważył i mały poszedł z nią spać:wściekła/y: dopiero jak ja wróciłam to wywąchałam! i teraz dupka jest odparzona! pierwszy raz! jestem nerwowa bo pewnie go to boli. Smaruje już różnymi specyfikami i poprawa jest niewielka:baffled: jak do poniedziałku nie przejdzie to idę do lekarza.

A jutro roczek wyprawiamy:-)

Zęby myjemy szczoteczką z włosiem firmy nuk i pasta aquafresh. Nasze mycie trwa chwilunie:-D

reklama
olii na odparzenie spróbuj bepanthen. U mnie zdziałał cuda. w ciągu jednego dnia pozbyliśmy się odparzenia w 70%. Zresztą, pewnie sposobów jest więcej, u mnie akurat ta maść została z czasów popękanych brodawek..
U nas wczoraj było szczepienie na MMR2.
B. waży 11,9kg i ma 76cm. A dzisiaj jest straszna maruda i nie wiem czy to po szczepieniu czy zęby czy jeszcze coś innego..

I mamy bunt nocnikowy. Za żadne skarby nie usiądzie na nocniku. Będziemy teraz próbować z nakładką na sedes bo sobie już nie wyobrażam powrotu do kupy w pieluszce...Też myślałam żeby spróbować z siusianiem do nocnika, ale w sumie jeszcze poczekamy chyba. Gdzieś czytałam, że najlepszy moment na odpieluchowanie to ok 18 mca bo dziecko jest bardziej świadome swoich potrzeb fizjologicznych..

Do góry