reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Babyduck, dobrze, że Kubuś wychodzi z choróbska, zdrówka życzymy
Badka, Aneta wszystkiego najlepszego dla córeczek :-)
Kruszka, bawię się w tropienie, trochę mnie koleżanka namówiła, pomogła przy treningach i przywiozłyśmy 3 miejsce (na 8 psów) w Tropieniu Sportowym w klasie FPr 2:-), cały dzień pierwszy raz bez dziecka byłam, ja odpoczęłam a mała świetnie sobie radziła bez mamusi

Czy mogłabym Was prosić o komentarz w konkursie ? Przeszłyśmy do następnego etapu, jeśli podoba się Wam nasze zdjęcie, nr 10, to prosimy o komentarz, może zdobędziemy chociaż jakąś nagrodę pocieszenia :happy: Wózkowe maluchy II etap - zdjęcie 10 - BabyBoom.pl

reklama
Aneta, Olii - duzo zdrowia i slodyczy dla dzieciakow :-)
Dziekuje za zyczenia w imieniu coreczki.
Niestety juz zalapala chorobsko od starszego i ma max katar i pokasluje. :wściekła/y:

Basia, gratuluję wyniku na zawodach! A jakiej rasy masz psa?
Ja rok temu zaczęłam zabawę w rally-o, ale po urodzeniu Kuby mam zdecydowanie mniej czasu dla psa. Może na wiosnę wrócę do jakiejś aktywności z psem. Póki co czekam na śnieg, podepnę Negrę do sań i będzie robiła za renifera.

Dziewczyny, jakimi szczoteczkami myjecie ząbki dzieciom? Już takimi z włosiem czy gumowymi? Kuba nie lubi, jak mu się gmera w buzi i nie pozwala czyścić ząbków. Albo się wyrywa albo gryzie.

Olii- 100latek radości, miłości i wspaniałego życia dla Tymusia :-D

Aneta- dla Michelle również samej słodyczy
:-)

Basia- super wynik- na pewno ogromna satysfakcja, że praca nad psem dała efekt :-)

My myjemy ze włosiem i dentinoxem dla dzieci....Kacper nie jest za bardzo chętny natomiast Ami uwielbia, zawsze jak jeszcze Kacpra szykuję w piżamę a ona już mlesio wytrąbiła to przylatuje do mnie i pokazuje,że trza ząbki myć :-D, siadamy a ta dziubola do szeroka i aaaaa :-D, nie płuczemy, bo jeszcze nie bardzo wiedzą o co chodzi, ale pasta właśnie specjalnie dla takich maluszków, czyli bezproblemowo jeżeli chodzi o łykanie,,,,kupiona w DE. Pocałej procesji daję im szczoteczki do gryzienia- zawsze jeszcze tam sobie sami poczyszczą....

Ostatnia edycja:
Dziekujemy :)
I wszystkiego najlepszego dla innych maluchow. Siedze na telefonie i nie widze suwaczkow :(

My tez myjemy z wlosiem tyle ze od pierwszego zabka.
Moze daj mu szczoteczke z odrobinka pasty i niech sam sprobuje :) ja mojej myje 20sek max bo pozniej zabiera i sie bawi no ale zawsze tez cos tam sobie umyje sama

I znowu zęby w natarciu, wczoraj lekki stan podgorączkowe, pobudki z płaczem w nocy, dziś już bez gorączki ale marudzenie do kwadratu, niestety nie mam szans zaglądnąć do buziaczka i zerknąć co tym razem się wykluwa :baffled:
Babyduck, mam wilczastą suczkę owczarka niemieckiego, z linii użytkowej,ponoć ma spory potencjał i rewelacyjną psychikę, tylko czasu brak, żeby z nią pracować :no:

Dzięki dziewczyny za życzenia:-)

U nas ciężko. W czwartek po południu pojechałam do miasta i mąż został z małym i co? Po kąpieli Tymek zrobił kupę a tata nie przyuważył i mały poszedł z nią spać:wściekła/y: dopiero jak ja wróciłam to wywąchałam! i teraz dupka jest odparzona! pierwszy raz! jestem nerwowa bo pewnie go to boli. Smaruje już różnymi specyfikami i poprawa jest niewielka:baffled: jak do poniedziałku nie przejdzie to idę do lekarza.

A jutro roczek wyprawiamy:-)

Zęby myjemy szczoteczką z włosiem firmy nuk i pasta aquafresh. Nasze mycie trwa chwilunie:-D

reklama
olii na odparzenie spróbuj bepanthen. U mnie zdziałał cuda. w ciągu jednego dnia pozbyliśmy się odparzenia w 70%. Zresztą, pewnie sposobów jest więcej, u mnie akurat ta maść została z czasów popękanych brodawek..
U nas wczoraj było szczepienie na MMR2.
B. waży 11,9kg i ma 76cm. A dzisiaj jest straszna maruda i nie wiem czy to po szczepieniu czy zęby czy jeszcze coś innego..

I mamy bunt nocnikowy. Za żadne skarby nie usiądzie na nocniku. Będziemy teraz próbować z nakładką na sedes bo sobie już nie wyobrażam powrotu do kupy w pieluszce...Też myślałam żeby spróbować z siusianiem do nocnika, ale w sumie jeszcze poczekamy chyba. Gdzieś czytałam, że najlepszy moment na odpieluchowanie to ok 18 mca bo dziecko jest bardziej świadome swoich potrzeb fizjologicznych..

Do góry