reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Oliii- nam na mocne odparzenia najlepiej pomaga nadmanganian potasu- saszetka kosztuje grosze a potrzebujesz tylko kilka kryształków...ja zawsze sobie namoczę to do miseczki z przegotowaną wodą i płatkami kosmetycznymi przemywam- działa w mig....dobry jest też tormentiol- na córkę koleżanki działa najlepiej.....

Multi- Taycia pisała o tym 18 miesiącu:-)...u nas Kacper też spiernicza z nocnika...Ami posiedzi, ale ona ostatnio te kupy robi o różnej porze i jakoś ciężko się wstrzelić z nocnikiem...

reklama
Hej dziewczyny :-)

Olii najlepsze życzenia dla Tymunia,samych radości w życiu :-)

Multi moje dziecko nawet nie wie jak wygląda nocnik. A jaj to szczepienie? Ja chcę je trochę przełożyć,pediatre mamy za 1,5 tyg.Ale Franek ma skórkę w kiepskim stanie. Na pewno derm mnie poprze.

Basia super z tym.tropieniem,gratuluję wyniku! No i wypoczynku bez dziecka. Może częściej Wam się zdarzy takie małe rozstanie. Skoro Lena też się dobrze bawiła :-)

Badka zdrówka dla dzieci,szkoda że znowu się pochorowaly :-(

Babyduck a z Kubusiem już wszystko dobrze? A czy Twój M ma stałe godziny pracy? Nie dacie rady się zmieniać przy Kubie w razie co? Żeby Twój szef nie marudzil.

Nie wiem co miałam jeszcze napisać... Franek i ja jesteśmy chorzy.Dziś w nocy M się nim zajmowal,bo ja nie mialam siły. Teraz pojechał z bratem do Bydg na urodziny seniorki rodu,babci B. Trochę mam żal do niego,mieliśmy jechać w piątek wszyscy,ale Franek się pochorowal i zaraz ja.Chyba powinien zostać z nami. Ja nie mam tylu sił, chciałam.się podkurowac. Jego brat tez zostawił rodzinę i pojechali razem. Zawsze ze szwagierka przegrywamy jeśli chodzi o Bydg.

Olii my miesiąc temu też miałyśmy ten problem, ale stało się to w nocy i po prostu nie wiedziałam, że coś tam w tym pampku jest narobione... częsta zmiana pampersów, przemywanie przegotowaną wodą, częste smarowanie sudocremem i na następnego dnia skóra była już tylko trochę zaróżowiona.

Oj dziewczyny dzięki za rady. Wróciłam do smarowania sudocremem i zaczęło schodzic! Uff całe szczęście! My czekamy na gości. O 15 odpalamy race:) Dużo zdrowka wszystkim życzę!

A ja dziś ledwo żyję, wczoraj Lenka została z moją siostrą a my z M na zabawę andrzejkową wybyliśmy :-), wróciliśmy przed 3, Lenka już mnie szukała, niestety nie dała mi za bardzo pospać, po 9 była już wyspana no i trzeba było się zebrać z łóżka.
A Lenka ma trzeciego ząbka, jej czwartkowy stan podgorączkowy faktycznie był spowodowany ząbkowaniem, jakoś ciężko to przechodzi, nie pamiętam, żeby starsze córki miały takie jazdy. A co do odparzeń, to jak mała chodziła w pieluchach jednorazowych, to smarowałam jej pupkę zielonym Linomagiem albo kremem na odparzenia z Babydream, za to odkąd młoda sika do wielorazowych i do nocnika to nie smaruję niczym i ma piękną skórę, pewnie to przez minimalną ilość chemii, tyle co z prania,no i przez brak kup w pieluchach

Kruszka, no niestety Kuba nadal choruje, choć już bez gorączki. Dzisiaj jest 7 dzień antybiotyku i nie zapowiada się na koniec. Razem z moim P. Mamy takie same godziny pracy. Czasem ja biorę zwolnienie, czasem on, ale i tak wychodzi, że co 2-3 tygodnie nie ma nas w pracy.
A co do Twojego M. rzeczywiście fajnie byłoby, gdyby z Wami został. Z drugiej strony pewnie wierzył, że dasz sobie radę i chciał zrobić babci przyjemność, czego nie można mu mieć za złe.

Baby dzięki za postawienie mnie wczoraj do pionu :) Wiesz porostu drazniace jest,że Oni robią to głównie by zadowolić swoją ciocie,Ona tego oczekuje,więc "nie mają wyjścia,jeszcze się obrazi". A ta seniorka to siostra babci mojego M. Jego odeszła już dawno.W ogóle fajna babka,ma niesamowite poczucie humoru:) Ale M mówił,ze wczoraj była jakby nieobecna.
Współczuję że Kuba jeszcze choruje. Całe szczęście jakoś sobie radzicie razem. U Was też taka sytuacja,ze ani babci ani dziadka pod ręką?

Olii jak się udała impreza?

Basia zazdroszczę wyjścia na balety :) Ciekawe kiedy moje dziecko będzie na tyle spokojne w nocy by móc Go z kimś zostawić?

Kruszka, nie zazdroszczę takiej sytuacji, ale może Twój M stwierdził, że to jedna z ostatnich wizyt u seniorki, jeśli faktycznie jest wiekowa, też mamy taką starszą panią (po 90tce) , właściwie to nie rodzina, ale od lat z nami bardzo związana, wiele jej zawdzięczamy i szczerze mówiąc, zdaję sobie sprawę, że każde nasze spotkanie może być ostatnie :no:
A co do Lenki, to mała w nocy nie jest aniołkiem, usypia przy piersi, często podjada w nocy a mimo to zaryzykowaliśmy i była grzeczniutka, ani razu nie płakała, chyba była zdziwiona tą sytuacją a ja się cieszę, że się wyrwaliśmy. Na szczęście moja siostra jest w niej zakochana i dalej oferuje swoją pomoc :-)

reklama
Krusz, no niestety, nikogo pod ręką. Obie babcie mieszkają 100 km od Warszawy. Mam P. choruje, a moi rodzice pracują. Tej jesieni bardzo pomogła mi mama, bo zostawił sobie urlop specjalnie dla Kuby i czasem wpada na kilka dni, żeby się nim zająć, żebyśmy mogli iść do pracy. Niby mam siostrę cioteczną w Warszawie, ale ona sama ma dwoje dzieci, w tym córeczka ma niecałe 5 miesięcy i też łapie ciągle jakieś wirusy od starszego brata. Więc odpada.
Dziś byliśmy kontrolnie u lekarza. W płucach wprawdzie czysto, ale w oskrzelach jeszcze furczy no i ropka w gardle, nosie, oczach... P. będzie musiał posiedzieć z Kubkiem do końca tygodnia. Ech, niech już przyjdą mrozy i pomrożą wszelkie świństwo!

Z innej beczki - dziewczyny, mam do Was prośbę. Od jakiegoś czasu próbuję realizować się w mojej fotograficznej pasji. Nie jest to mój sposób zarabiania na życie, ale coś, co daje satysfakcję. Miło byłoby jednak, gdyby przynosiło też jakieś grosiki, wiecie o co chodzi ;) Zerknijcie proszę na mój profil w katalogu fotografów. Jeśli klikniecie "Lubię to" pomożecie mi wypozycjonować ogłoszenie wyżej na liście fotografów: Aleksandra Majchrzak. Warszawa. Fotografia dziecięca. Noworodkowa

Zachęcam też do odwiedzin mojej stronki Aleksandra Majchrzak | fotografie - Home i profilu na FB https://www.facebook.com/aleksandramajchrzakfotografie i polecania znajomym. A dla forumowych mam znajdą się jakieś rabaty ;)

No i ekspresowa oferta dla chętnych z Warszawy:

minisesja15B0wi1050teczna2013_zpsab5227c3.jpg

Załączniki

• minisesja15B0wi1050teczna2013_zpsab5227c3.jpg
    minisesja15B0wi1050teczna2013_zpsab5227c3.jpg
    64,6 KB · Wyświetleń: 91
Do góry