reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Moja torba jest leciutka albo ja silna ;)

Ale muszę zrobic paczkę nr dwa gdyby była cesarka i w szpitalu musiałabym być dłużej. Coby mąż przywiózł. Po naturalnym w uk do 24 h jesteś w szpitalu jeśli wszystko jest ok.

Kobiety zejde na dupny temat ;) Przezylam cos dziwnego. zalatwialam sie- a ja nie pre podczas tego tylko czekam aż samo wyjdzie, przezornie :)- a tu nagle Gabriel zaczął przec jakby wyjść chciał a brzuch był tak twardy ze podnieść sie nie mogłam. A nacisk naprawde byl mocny i dziwny. Pierwszy raz coś takiego mam. Mam bolesne skurcze, mam inne bole ale to to jest nowość...

Iza ja miałam przez kilka tyg bolesne skurcze ze ruszać sie nie mogłam i lezalam w łóżku i myślałam ze to już a tu mi przeszło i Gabriel sie odwrócił głowa w gore ;) wszystko sie zdarzyć moze ;)

Jutro 36.1 ;) pora rodzic ;) zaczynamy 37 tydzien wyjściem czesciowym czopu i skurczami w wc ;)

reklama
Ha! Dopiero się chwaliłam, że nie jeżdżę już jako kierowca, a tu dzisiaj mój oznajmił, że zmęczony i hop! rzucił mi kluczyki do naszej habety. Oj nastękałam się przy wsiadaniu, wyzapinałam pasami i dojechałam. A tak nie lubię jeździć tą habetą. Nie wiem jak Wy, ale my dotąd mieliśmy dieselka i tak się przyzwyczaiłam, że teraz ciężko mi idzie z benzyną. A Wy czym jeździcie moje panie?

Crazy - nawet mi nie mów bo już zazdroszczę pazurków. Jak będę w pon. na ktg, to się zapytam. Może też można?

esmeralda - ależ Ci się spieszy. Wszystko w swoim czasie :) Widać dzidziuś jeszcze nie gotowy :)

Ja tam nie wiem czy mam rozwarcie czy nie. Skurczów na razie nie czuję tylko ciągnięcie brzuszka w dół i ból w pachwinach. W pon. coś się wyjaśni :)

Powiedzcie, czy któraś decyduje się na pobranie krwi pępowinowej? Ile to u Was kosztuje?

my mieliśmy (a właściwie jeszcze mamy) diesla, a teraz kupiliśmy auto w benzynie i w sumie nie robi mi to większej różnicy:) a co ci przeszkadza w benzynie? pytam z ciekawości:)

W dieselku wystarczyło lekko popuścić sprzęgło i już auto "ciągnęło" do przodu. Nie moge się przyzwyczaić, że w benzynie trzeba więcej przygazować bo inaczej zgaśnie. Za to benzynę chwalę za płynniejszą jazdę i możliwość większych obrotów bez sprzeciwów silnika. Ale to ruszanie... wrrr :wściekła/y:

to chyba też zależy od auta, nie tylko od rodzaju silnika. W mojej siostry dieslu, którym też dość często jeździłam też sprzęgło jakoś tak wysoko łapie i nie mogłam się do tego przyzwyczaić.
My kupiliśmy już drugie auto w automacie i problemu sprzęgła już nie mam:-D Na szczęście często jeżdżę innymi samochodami to chociaż nie zapomnę jak prowadzić manuala:p

Katze zapytaj, dlaczego nie ;-)

A ja naprawdę chciałabym juz urodzić, Dziś lekarz powiedział mi że zosia duuuża jest a jeszcze 3 tyg wiec urosnie...:baffled::-(

u nas nie mozna miec pomalowanych paznokci do porodu, bo sprawdzaja zasinienie w razie klopotów.
przezylismy wczoraj chwile strachu, bo przez godzine skurcze co jakies 8-9 minut.
wolalabym doczekac do poniedzialku i na spokojnie isc na IP, tak jak jestem umówiona. ale przeciez wiadomo,jak cos sie dzieje to jest piatek przed polnoca :-) ale wskoczylam do letniej wody i sie uspokoilo.
na szczescie, bo do niedzieli nie mam z kim zostawic starszaka. a nie chcialabym sama jechac do porodu.
iza :-) jak tam?

A mi chyba zaczyna czop odchodzić, rano po porannej toalecie zauważyłam lekko żółto-różowy śluz, skurczy nie mam, mam nadzieję, że pochodzę jeszcze ze 3 dni i mała podrośnie do 3 kg

reklama
Witajcie w sobotę...
No wiec miała któraś z was to dziwne parcie podczas załatwiania ( odpisywalam wyżej).
Ja dziś biorę sie do roboty. Szykuje paczkę w razie cc. Szykuje łóżeczko. I zobaczymy co jeszcze ;)
Znów spać nie mogłam z bólu krzyza i nóg.

Do góry