reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Nanulika fajnie, że tak szybko się wszystko się unormowało i że już niedługo możecie się starać.

Szczebiotka wygląda na to, że już możemy się wszystkie po cichu cieszyć z tych 2 kreseczek... GRATULUJĘ!!

Wesoła kobietka stawianie się macicy to przedwczesne skurcze... z reguły bolesne, częste i mogą prowadzić do skracania się i rozwierania szyjki...

reklama
Esmeralda, lactovaginal jest dopochwowy, ale jesli jogurty nie pomagaja to i to nie pomoze. idz do lekarza i jesli stwierdzi grzybice to popros recepte na nystatyne albo pimafucin, bo sa bezbieczne w ciazy, a nieleczona infekcja bardziej zagraza dziecku niz takie leki.
Kruszka, Gratulacje! mozesz juz po trochu szalec z niebieskimi zakupami :-)
Co sie dzieje z Sylha, Matyjasową, Ulalą, Sunovią? urlopy czy Dziewczyny juz tylko na zamknietym piszą?

Bett przemywanie nie szkodzi, z tego co wiem jest polecane jako naturalny sposób zapobiegania infekcjom, a rumianek dodatkowo przy infekcji dróg moczowych. Ja często je miewam - wystarczy, że usiądę na ławce po deszczu, na murku - choćby na 3 minuty, lub na kocu w lato i przeziębiony pęcherz i moja lekarka rodzinna poleciła mi do kąpieli dodać rumianku, pomaga, sprawdziłam i polecam. Jak zawsze czułam swędzenie, podrażnienie itp. to od razu stosowałam rumianek - jest łatwo dostępny i bezpieczny, ale w ciąży pamiętajcie aby nie przesadzić z gorącą wodą, dlatego typowe nasiadówki są odradzane.

Hejka!

Szczebiotka - super, gratuluję ogromnie! spokojnych 9 miesięcy życzę!
Kruszka - gratuluję Syneczka!
Maria - jestem w trakcie czytania i bardzo mi się podoba. Jedyny minus,że nastawiałam się,że będzie więcej o niemowlakach,a jest niestety o dzieciach o wiele starszych (3-6 lat w większości),ale to nic... czytam uparcie :tak::tak:

Hej, witam deszczowo i wietrznie :no:
Mam pytanie do tych z Was, które miały już usg poówkowe: w którym tygodniu je robiłyście? Bo ja teraz jestem w dwudziestym a połówkowe planuję na 21. Zastanawiam się, czy to nie za późno...

Hej, witam deszczowo i wietrznie :no:
Mam pytanie do tych z Was, które miały już usg poówkowe: w którym tygodniu je robiłyście? Bo ja teraz jestem w dwudziestym a połówkowe planuję na 21. Zastanawiam się, czy to nie za późno...

ja miałam połówkowe 2 dni temu czyli bylam w 20 tyg 6 dniu ciązy
z tego co wiem połówkowe robi się do 22 tyg, więc mysle , że u Ciebie bedzie ok

Czesc Dziewczyny, bylam na glukozie i jeszcze teraz mi niedobrze. Babka co mi pobierala krew dziwila sie ze tak dlugo to pije. A czy ktos da rade tak naraz? Mnie pare razy tak dzwigalo ble. Musze zaraz cos zjesc.

Wesoła, ja przed ciąża pilam glukoze 2x i za każdym razem szło mi strasznie wolno. Dodam jeszcze ze ja wtedy trochę "oszukiwalam" i popijalam woda bo nie byłam w stanie wytrzymać...

Gratuluje udanych wizyt!

Cashmere, 21 tc to idealny czas na polowkowe!

reklama
cashmere_me - ja połówkowe robiłam dzisiaj czyli 20w2d

na wizycie wszystko było w porządku. mała ma 350g, wszystkie narządy i pomiary prawidłowe. moje wyniki też prawidłowe. odstawiam już duphaston i clexane - trochę się tego boję ale mam nadzieję że mała będzie nadal systematycznie kopać i uspokoi mnie że po odstawieniu jej się nic złego nie dzieje. profilaktycznie mam brać raz w tygodniu globulki na infekcję. płeć nadal żeńska :-):-):-)

Do góry