reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Bett fajnie, że wizyta udana, a lekarz kazał Ci odstawić clexane i dupka? Jak ja bym chciała, żebym nie musiała już clexane brać, ciężko mi się wkłuwa i jakoś zawsze boję się o dzidzię, choć lekarz mnie uspokaja, że to sobie wkłuwam.

Pola ja wycisnęłam sobie odrobinę cytryny, ale i tak niewiele to dało. Na samo wspomnienie mi niedobrze :-/

reklama
Wesoła Kobietko - tak, lekarz kazał odstawić. dupka to powiedział że ja produkuję dziennie 100 tabletek więc te 3 co biorę dziennie już mi niepotrzebne, a clexane to ja trochę brałam profilaktycznie ze względu na poronienia i miały mi pomóc w początkowej fazie ciąży a teraz już powiedział że mi niepotrzebny. gdybym miała zespół antyfosfolipidowy to bym pewnie brała clexane do końca. mi też już ostatnio było coraz ciężej się wkłuć, myślałam że ten ból będzie coraz mniejszy ale wręcz przeciwnie na początku mnie o wiele mniej bolało przy wkłuwaniu. Ty byś chciała już go nie brać a ja się boję odstawić i najchętniej bym brała do końca. a Ty masz zespół antyfosfolipidowy?

a w ogóle to mam takie brzydkie zdjęcie 3D z USG, że aż doktor się śmiał że jakby mojej córce się zamarzyła kariera aktorska i chciałaby grać w horrorach to już ma pierwsze zdjęcie do portfolio :-D:-D:-D trzy razy próbował zrobić ładne ale jakoś tak się ustawiała że nic z tego nie wyszło

Ostatnia edycja:
Agamati - gratuluję synka i wizyty, będzie dobrze :)
Bett - również gratuluję wizyty - połówkowego :)
Cashmere_me - ja miałam połówkowe dokładnie 19t6d, a znajoma w 23t
Bett - u mnie Maleństwo ostatnio się przekręciło i lekarz był w stanie zrobić tylko zdjęcie z profilu - i na tym 3d tak jakoś barwy/nasycenie są dobrane - że nasz wielki myśliciel (podpierał rączką główkę jak jakiś filozof ;) ) ma tam takie wieeelkie brwi - normalnie cały czas kojarzy mi się to z Draculą ;) Ale to tylko zdjęcie, które ciężko było zrobić więc lekarz musiał trochę pooperować ustawieniami :)
Wesoła Kobietko i dziewczyny, które już robiły - mam pytanie jak to jest z tą glukozą? Ja mam zaznaczone na skierowaniu, że mam zrobić test obciążenia glukozą 75g (2h po obciążeniu glukozą). I nie bardzo wiem co i jak? Czy dobrze rozumiem - mam pójść rano, wypić glukozę na czczo i pojawić się po 2 godz? Nigdy nie miałam tego badania...

Ostatnia edycja:
mdmd ja wieeeem kurcze, że lepiej już leki wtedy wziąć faktycznie..ale wiesz, wolę na początek popróbować wszystkiego a już w ostateczności leki..chociaż powiem szczerze, że już mi przeszło ;)i cieszę się...a jeśli chodzi o pimafucin, to kiedyś brałam w tabl. i w maści, co za syyyyf!! zamiast się polepszyć to pogorszyło mi się o 300 procent, i to już nie było swędzenie tylko pieczenie, a o seksie nie było wogóle mowy!!! wogóle, to już nie były nawet upławy, poprostu wydobywała się ze mnie jakaś ropna wydzielina :O i byłam zakażona chyba przez rok mi się babrało albo i dłużej... ;/ po pimafucinie odstawiłam wszystko i właśnie zaczęłam się myć szarym mydełkiem albo płynami do higieny intymnej (bo przed grzybicą myłam się zwykłym żelem pod prysznic i nigdy mi nic nie było) a tu naturalne metody, właśnie jogurty itd, jak najgorsze ustało to i tak miałam grzybki, ale łagodniej jakoś to przebiegało, i smarowałam się zewnętrznie clotrimazolem i mi pomogło!! i właśnie jak mi coś powracało to zawsze clotrimazolum w apteczce i zawsze niezawodny był, teraz też pewnie by pomógł, ale nie chciałabym właśnie jakichś leków używać, wolę przy takim rozpoczynającym się grzybku jakichś łagodnych metod, po których pewnie też przejdzie, a z lekami to nie zawsze jest tak że pomogą, nieraz właśnie bardziej zaszkodzą, jak u mnie w przypadku pimafucinu

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Bett ja też clexane biorę jak Ty zapobiegawczo, przeciw krwotokom, właśnie ze względu na wcześniejsze poronienie. I wygląda na to, że będę musiała do końca ciąży.

Niteczka ja miałam 50g po 1 godz., a wyglądało to tak, że na czczo pobrali mi krew na glukozę, zaraz potem wypiłam to dziadostwo i po godzinie od wypicia znów mi pobierali krew, tak więc trochę czasu trzeba spędzić w laboratorium. Mnie było tak niedobrze po wypiciu, że nie miałam za bardzo ochoty iść gdzieś w międzyczasie, ale po pół godz. zebrałam się tylko i poszłam po jeden wynik do przychodni na przeciw i z powrotem :)

W moim laboratorium wisi karteczka ze niewskazane jest chodzenie po wypiciu glukozy i te biedne dziewczyny muszą siedzieć w poczekalni.... Mysle jednak ze spacer bez żadnego wysiłku nie był by zakazany.

U nas też niby mówią żeby czekać w poczekalni ale to raczej z tego powodu iż kobieta po takiej dawce glukozy może się źle poczuć. Ja mam do laboratorium 3 minuty piechotą i zamierzam wrócić do domu na ta godzinkę

niteczka - a czemu masz od razu dawkę 75 g a nie 50g? mi kiedys lekarz mowil ze obciązenie 75 g robi się dopiero jak wyjdą zle wyniki po 50 gramach

Widać co lekarz to inne wskazania.
Mi dwa dni temu babka kazała przyjść na połówkowe w 24 tygodniu. :eek: Trochę wbrew temu wskazaniu zapisałam się na 22 tydzień.
Dała mi też skierowanie na badanie glukozy na czczo i po 2 godzinach 75 gramów glukozy. Badania z 50 gramami nie miałam. W sieci znalazłam info, że jak wynik ma wyjść dobry, to i tak wyjdzie. A jak zły, to po co robic badania dwa razy i tym samym odwlekać leczenie - stąd od razu ten ostateczny test.

Witam się!
Ja to jeszcze nie myślę o obciążeniu glukozą, nawet moja lekarka nie wspominala jeszcze o tym. Dzisiaj mamy połówkowe i myślę ze pokaze się klupś, co tam kryje miedzy nozkami :tak::tak::tak:juz sie nie moge doczekac:-D jeszcze tylko 2 i pol godzinki

reklama
Esmeralda,to moze sprobuj z lactovaginalem. jest bez recepty.no i wcinaj kiszone ogórki :-)

po wypiciu glukozy nie powinno sie chodzić, bo to fałszuje wynik. zaniza go, bo każda forma ruchu oznacza spalanie glukozy.
ja w tej ciazy pilam ja juz 2 razy i czeka mnie kolejny, bo wynik na czczo wyszedł niedobrze.

Do góry