reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
Esmeralda - gdzieś czytałam, że dziewczyny polecają na infekcje korę dębu w formie nasiadówek, podmywania się nią, ale szczegółów nie znam musiałabyś doczytać w internecie. ja używam cały czas płynu do higieny intymnej z wyciągiem z kory dębu i jestem bardzo zadowolona. jak raz musiałam się umyć innym to jeszcze tego samego dnia pojawiło się lekkie swędzenie więc szybko wróciłam do tamtego. ja na początku ciąży też brałam luteinę, ale lekarz mi ją już kazał odstawić twierdząc że na tym etapie ciąży łożysko przejmuje funkcję podtrzymywania. więc może u Ciebie odstawia ją na takiej samej zasadzie?

Szczebiotka - ogromne gratulacje :) i trzymam kciuki :)

Babyduck - witamy :)

Esmeralda - ja podobnie do Bett mam swój płyn do higieny intymnej (Lactacyd Femine). Dla mnie jest niezawodny. Jak mi się skończył i użyłam zwykłego mydła to od razu zaczęło się jakieś swędzenie. Więc szybko kupiłam płyn i wszystko wróciło do normy. :) Aczkolwiek nie wiem czy to była infekcja (u lekarza było wszystko bardzo ładnie) - ja generalnie jestem od zawsze dość wrażliwa w miejscach intymnych na zmianę mydła, wody. Najlepiej jak zawsze używam płynu do higieny intymnej. Jakiś z wyciągiem z kory dębu też pomoże.

Kruszka - gratuluję połówkowego :)

Ostatnia edycja:
Szczebiotka gratulacje !!! Trzymamy kciuki !!

Witaj Babyduck :)

Kruszka gratuluję udanego badania no i przede wszystkim synka :)

CzarnaAnutka dobrze, że już po tym stresie i że już w porządku. A co dokładnie znaczy to stawianie się brzucha?

Esmeralda, wyczytałam, żeby nie robić w ciąży irygacji. Tak jak Niteczka też kupiłam sobie ten płyn Lactacyd. Ja miałam grzybki, ale mocno mnie swędziało, gł. na zewnątrz w sumie i poleciałam do lekarza, przepisał mi wtedy jakieś globulki. Zapobiegawczo biorę też Lacibios femina.

maria na mnie też jogurty nie działają właśnie ;/
bett, niteczka też mam z kory dębu, coś tam daje, ale teraz jednak jakiś mini zarazek przeniknął, bo to w jednym miejscu tylko swędzi.. ale już w sumie nie jest źle, przetarłam się chusteczką do higieny intymnej z kwasem mlekowym i przestało swędzieć, chyba zawsze po myciu muszę to dodatkowo stosować zanim zarażę się tak, że się jakoś makabrycznie rozprzestrzeni,.... a jeśli chodzi o luteinę no to coś mi właśnie lekarz też w tym stylu mówił, ale nie byłam do końca pewna bo przecież niektóre kobiety przez całą ciążę nic nie biorą, a biorą np na koniec ciąży bo cośtam cośtam..

Esmeralda, Bett z tego co wiemw ciąży nasiadówki są niewskazane, może jakieś kąpiele w letniej wodzie z dodatkiem kory dębu albo rumianku byłyby wskazane. Najlepiej stosować jakiś płyn z kwasem mlekowym lub wyciągiem z kory dębu, ja stosuje Lactacyd od długiego czasu i nie narzekam na infekcje. Trzeba też bardzo uważać na bieliznę - żeby była bawełniana, luźna, nie obcierała - szczególnie w lato no i luźne ubrania, spodnie nieuciskające w których 'wszystko' może oddychać. Polecam zaparzyć rumianek i dolać do kąpieli pamiętając aby woda nie była zbyt gorąca i tak posiedzieć, powinno złagodzić objawy.

wesoła kobietka a to lacibios femina to jakieś globulki dopochwowe?? czy raczej coś do przemywania..??sialala o rumianku nawet nie słyszałam.. będzie trzeba wypróbować..

Esmeralda kup sobie herbatkę w saszetkach i ją zaparz, po ostudzeniu dolej, lub do zimnej wody :)) Po to jest to forum, żeby się wymieniać wiedzą!

reklama
Siaalala - dzięki za wyjaśnienie, ja właśnie nie znałam szczegółów, dlatego napisałam żeby Esmeralda doczytała. ale takie przemywanie naparem z kory dębu chyba nie szkodzi?

Do góry