reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

mirelka- brawo dla Liwii,że tak ładnie sama zasypia, ja to muszę się z moją położyć i dopiero wtedy zasypia. A tantum verde psikasz na dziąsełka on ma właściwości znieczulające dlatego tak fajnie działa

ssabrinaa- nareszcie się odezwałaś:-)oj to współczuję Samiego marudy wiem o czym mówisz moja z natury jest marudna;-)to nieciekawie z tym kuzynem, mówili o tym w telewizji...

maggipka- fajnie, że mieliście gości ,zawsze to jakaś odskocznia od codzienności. My też od jutra wieczora mamy gości i pewnie pobędą aż do środy, czwartku... Ja tam się cieszę:-D

mary- u nas to ja jestem od kup i tych spraw:-D ale jakoś mi to nie przeszkadza i tez nie obrzydza:-D

martttika- a ten syrop na smary to nie czasami sinupret? kurde ja już mam tyle tych lekarstw w domu, że się śmieję, ze apteke mogę otworzyć. W ogóle czasami jak mam iść do lekarza to nawet nie ide bo i tak wiem co zapisze i sama to podaje, ostatnio np jak Filip mi się rozchorował to podałam mu Bactrim (Zuzia brała go tydzień wcześniej i mi zostało) i jak pojechałam z nim na pogotowie to pani doktor mówi, że mam mu podać Bactrim a ja na to że już go podaje:-D

a choinke jeszcze mamy-19 stycznia mamy kolędę więc po rozbiore, ale my mamy sztuczną bo i tak całe święta nas w domu nie było

Ostatnia edycja:
reklama
Majuska to suwaczek WNUSIOWY :) Mi się nie udało, mam Aniołka z 13 listopada...
Mirelka mamy jeszcze choinkę, postoi do poniedziałku, nawet zaliczyła glebę, Filip tarmosił :)
Ssabrinaa straszna wiadomość od rodziny! Filip też nie przesypia nocy, budzi sie na cycka 3-4 razy.
mary mnie też mój Maluch nie obrzydza, całuję go nawet w dupkę (czystą of kors) :)
maggipka to się nalatasz w tym roku:)

Hej powiedzcie mi jaka sie zapowiada pogoda w najbliższym czasie w Polsce? Czy sam skafander dla dziecka wystarczy? Nie mam ciepłej kurtki bo tu zimy łagodne, chyba trzeba sie wybrać na zakupy...

Mikado nie wiedziałam......, jak widać ktos tam na górze tym rządzi i zaplanował sporo radości dla Ciebie w postaci wnusi, będziesz mam nadzieję sporo nam tu pisac jak to jest być babcią:-) pewnie i mnie to czeka niebawem ( odpukać;-):-D )...a póki co dowiedziałam sie trzy dni temu, że zostanę ciocią znowu, mój brat z braotową mają już 18 letnią córę i tu nagle hop-siup, niepalnowane jako-niespodzianka, już wyszli z pierwszego szoku i się bardzo ciesza, a ja razem z nimi, problem polega tylko na tym, że oni w USA są na stałe i będziemy się widywać bardzo sporadycznie, ale fajnie bo Paćka będzie mieć kuzynostwo w swoim wieku:-):-)
Co do pogody to u nas dzis szaleje wichura i snieżyca, zawieje nas i zamiecie:no:, na drogach nieciekawie, przez kilka najbliższych dni tak ma właśnie być, no ale co zrobic, byle do wiosny, dbajcie o siebie i uważajcie na wszelkie wirusiska, jest teraz strasznie trudno nie zachorować, wczoraj piłam u mojej kumpeli taki spory garnuszek pysznej herbaty, z miodem, cytryną i startym na tarku korzeniem imbiru, pychota, ona mówi, że pije to codziennie i póki co sie trzyma , może jest to jakis sposób???

Ostatnia edycja:
mirelka psiukam po 2 razy 2 razy gdzie popadnie i da młoda to i tak się rozpływa po buzi to pewnie po dziąsłach też znieczula i spokój jest jak marudzi strasznie i płacze.
mikado u nas ma być -2 jakoś tak także coś cieplejszego naszykuj ;-)

Idę sprzatać bo mam chwile mała śpi

Mikado hymm ciężko stwierdzić, pogoda zmienną jest:tak: no i w każdym regionie Polski inna pogoda, nam bliżej do gór więc powiew mroźniejszych mas powietrza:tak: w razie czego zawsze możesz coś cieplejszego
dokupić .
Filipkowa mama oj cieszę się ogromnie że potrafi sama zasypiać a bywało różnie. A twoja małą to od kiedy tak z tobą zasypia.?

Mała nadal śpi.:tak:
Pranie się pierze.:tak:
Domek ogarnięty, czego chcieć więcej.:-D
Idę na kawkę.:-)

Właśnie Wam odpisywałam i niechcący zamknęłam stronę!!!:wściekła/y:Pisze na tablecie ciężko mi idzie bo ja ani z tego urządzenia ani z telefonu nie lubię!!!!

Teraz zmykam druge danie robić.

Ale ściskam wszystkie bobiki i mamy

annaj jesli po skasowanej wiadomosci znow otworzysz okienko odpowiedzi powinnas miec taka ikonke w lewym dolnym rogu "auto saved.." cos tam dalej takiego :p jak nacisniesz to ci wraca skasowany post bo sa one automatycznie zapisywane. w telefonie tez tak mam.

Dziewczyny ja tylko piorunem dzis ledwo ogarnelam to co piszecie i musze leciec dalej....
w skrocie napisze ze koszmarnych nocy ciag dalszy :-( Dziecko mnie wykonczyc chce. Dzis od 4 nie spal tylko lezal w lozeczku. Gadal, lazil, zloscil sie troszke. I tak dzieki Bogu ze nie placze i nie wrzeszczy tylko cicho siedzi :baffled: ale wzywa mnie co 10 min albo czesciej zebym podeszla. Mam dosc..

Stad moje pytanie - jakie macie doswiadczenia z preparatem Camilia? Czytalam juz rózne opinie.

No i tak poszlam dzis po wyniki badan do gina i wyszlam ze skierowaniem do endokrynologa. Ze wzgledu na wynik gluzkozy oraz fT4 co jest w normie ale tuz przy gornej granicy. Pozatym zagadka wycieki z piersi pozostaje nie wyjasniona. Twierdzi ze Novynette nie wywyoluje takiej reakcji. Jesli juz to raczej stres albo hormony. Wiec dobrze ze endykronolog wezmie mnie pod opieke. Termin do endo na czerwiec - fajnie nie :-D Śmiac sie czy plakać :sorry2: Co to jest pół roku czekania na termin... Pestka co nie :sorry2:

Ostatnia edycja:
nimffi no termin niezły ehhhh teściowa gdzieś do lekarza jest zapisana na wrzesień a zapisała sie pod koniec tamtego roku -masakra.A co do camilii kupiłam jak małej wychodzi 2ki i guzik działał na nią może troszkę ..dawałam głównie w nocy jak była akcija płaczu to jak przesypiała to jej wlewałam do pysi ukradkiem;-) pisałam wczoraj o tamtum verde świetnie działa bo znieczula i jest wskazanie na ząbkowanie.Może endokrolog czy jak tam się pisze rozwiąże twoją zagadkę oby...
mary miałam pisać na usypianie u nas też aaaaa kotki dwa :-D
mirelka obrotna żeś kobieta..ja już też na luzie ogarnełam chatę młoda śpi jak wstanie wio na spacer ostatnio jakoś tak późno chodzimy.
Ssabrina współczuję nocek wiem o co dokładnie chodzi :-( nie pamiętam kiedy przespałam noc ...teraz 4 zęby się szykują są na wylocie i jest masakra Martyna też jest okropna ale uśmiech i przytulenie wszystko wynagradza.

Ostatnia edycja:
reklama
mikado- no raczej zakupy dla Filipka cie nie omina, u nas potrafi byc naprawde zimno,co prawda dzisiaj na plusie bo snieg topnieje ale jest wiatr i wydaje sie , ze jest bardzo zimno

mirelka- moja to prawie tak od zawsze:-Dnie no jak była malutka to zasypiala sama, pozniej we wozku ale tak mniej wiecej od czerwca musze z nia lezec, albo ja albo Karol ale musi ktos ja lulac za dupke:-Dtez mnie to doluje ale dzisiaj polozylam ja sama do lozeczka ale moja jest z tych dzieci co nie "pekaja" i placz jej nie mija tzn bedzie tak dlugo wyc az zwymiotuje:-(

nimfii-nigdy tego nie stosowalam wiec nie wiem ale daj mu moze paracetamol przed snem to jest przeciwbolowe nawet pisze na ulotce, ze na bóle zwiazane z zabkowaniem

Do góry