reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

Hejka mamuśki

Wrzuciłam zdjęcie mojego Pingu na zamknięty!! :-)

Jestem dziś w odwiedzinach u rodziców, babcia się za Małą stęskniła i chciała i dać odpocząć, właśnie poszły na spacerek na nóżkach, ale pogoda u nas dzisiaj nieciekawa. Dobre będzie i z pół godziny. U lekarza z bioderkami ok, nie musimy się już pojawiać. Powiem wam tylko, że ten ortopeda (a ma bardzo dobre opinie na mieście) zaleca chodzenie po domu w bucikach z usztywnioną piętką. Mówi, że chodzenie na boso lub w skarpetkach po twardym podłożu prowadzi do płaskostopia, można tak chodzić ale po trawie czy piasku. Będę więc musiała zakupić jakieś domowe buciki :-)

mirelka - no to macie kuszącą propozycję, ale i zagwózdkę. Podejmijcie taką decyzję, jaka jest najlepsza dla waszej rodziny. No ale ty też miałaś jakąś ofertę pracy - odrzuciłaś??

filipkowa mama - ja też się cieszyłam, że mamy gości, tylko po ich wyjeździe odczułam, że to trochę męczące w obecnej sytuacji. A co do przetrzymania płaczącego dzieciaka, to moja też jest z tych wytrwałych, na początku, gdzieś przez kilka dni po nieustającym płaczu zawsze robiła kupę, no więc trzeba było ją przewijać i znowu odłożyć, trochę zachodu, ale potem jej przeszło. Zrozumiała pewnie, że nawet kupa jej nie uratuje przed samodzielnym zasypianiem. I teraz świetnie sobie radzi sama. Na tym początkowym etapie trzeba tylko pamiętać, żeby co kilka minut (za każdym razem więcej) wchodzić, uspokajać przez max 1min, nie brać na ręce, zapewnić, że wszystko jest ok i wyjść. Nie zostawiać płączącej na amen, żeby nie myślała, że została porzucona :-)

mikado - ja uwielbiam podróże...kiedyś nawet marzyłam, że tak będę pracowała - podróżowała i potem to opisywała :-) Nawet kiedyś mój artykuł o Tunezji ukazał się w Podróżach!! :-)

nimfii - ja stosowałam, ale nic nie działa, nie polecam!!

mary - suknia piękna!!

reklama
ankusch taka obrotna że zapomniałam sobie że na dziś zaplanowałam sobie prasowanie wspomniało mi się jak szłam pranie wieszać, Liwia już była po drzemce to prasowanie odłożone na jutro. Miłego spaceru.
Nimffi ty się ubiegasz po tych lekarzach, ale jak musisz to co zrobić termin odległy ale cóż trzeba czekać. My też Camilia nie używałyśmy. Oj współczuję marudnego Kubisia.
Filipkowa mama za pewne jest jakiś sposób tylko trzeba znaleźć odpowiedni no i stanowczość to podstawa. U nas na szczęście bez większych problemów się obyło.
Maggipka to żadna nowa oferta tylko powrót do "starej pracy", oj myślimy nad propozycja intensywnie. Fajnie że babcia na spacerek wnuczkę zabrała.

My dziś odpuściliśmy spacerek, wieje, błota koło domu pełno, kałuże na drodze co nie miara oj wróciłybyśmy wybrudzone nie lubię takiej pogody buuuuuu.

Dziewczyny, ja na sekynde, mma od wczoraj w szpitalu, dzis iala usg i gastroskopie, potwierdzone wielki kamien na woreczki i stan zalny jakiegos gornego odcinka zoladka, przepukina czy jakos tak, tata do niej poejchal, wiece sie dowiemy, jutro laparoskopia. PS z powodu swinskiej grypy nie ma odwiedzin, jedna os zmarla ,a 7 chorych :(

Mikado GRATUACJE dla młodych rodziców i młodych dziadkow, ach te nasza babska intucija. PS Wprost przepiekne imie młodzi wybrali:D

Nadrobie wieczorem, bo dzis na szybko, krokiety, pranie, d z tesciem z mloda na sankach byli, a ja robilam.

Gola kurcze nawet nie miałam okazji, ale trzymam mocno kciuki za Twoją Mamę. Niech uważa na siebie. MASAKRA z ta świnską grypą. Trzymajcie sie Kochane.
Sabrina solidaryzuje sie z Tobą w bólu, moja potrafiła być taka sama- wdzień w nocy, dlatego jak ktokolwiek sie mnie pyta czy planuje trzecie dziecko to krzycze głosno NIE. Ale powiem Ci, ze Marika od tygodnia jakos wyluzowała - ładnie zasypia sama na drzemki, bawi sie sama (poki nie jest zmeczona) tylko to jedzenie nocne. Kurde ale historia z tym kuzynem. SZOK. Współczuje stresów, było trzeba Samiego dać Tatusiowi i wyjsc sobie samej gdziekolwiek. oooooo!!!! bo jak nauczysz ze wszystko robisz za Chlopa to tak bedziesz miala (wiem po sobie)
Nimfii dla mnie camilia to dziala podobnie jak masci na zabkowanie czyli na chwile, przy bolesnym zabkowaniu wole chyba wlasnie paracetamol.

Ostatnia edycja:
Pola szaleje w tunelu, więc mam chwilkę, może uda się WAs nadrobić :)

martttika- my też tak sadzamy młodą, aczkolwiek od jakiegoś czasu był bunt i na chwilę przestałam, za to w ubraniu by siedziała ;) Zdrówka dla małego :)

maggipko- no miałam Ci pisać, że ostatnio wchodzę na zamkn. a tu nie ma Waszego Pingu, obczaję za chwilkę ;) Ja podobnie jak onana, chętnie skorzystam z przepisu na słynne ciacho :D He he ale się uśmiałam z orgazmu niemalże w ciapki Amerykańca! Ale ciacho musi być dobre;) Ale Wam się szykują wojaże:D

mirelko - musisz wziąć pod uwagę wszystkie za i przeciw powrotu do pracy, kim jesteś z zawodu? Pamiętam, że już pisałaś, ale mi umknęło:/

ponko- właśnie o Tobie myślałam, że pogoda Wam na prawdę dopisała!!! Super:D Smigaj i korzystaj ile wlezie! Nie tłumacz się, wczasy masz i wykorzystaj to!

asia- ale miałaś przejścia z gumą :/ Szok, że w ogóle ktoś dziecko zabiera na pole zaraz po ospie, wiadomo, jakie niebezpieczne są powikłania i jaki organizm osłabiony, no i jeszcze może innych zarazić? Nie przejmuj się ja się czuję jak z dupy i tak też wyglądam ;)

winiki - i u nas biało :) Od weekendu znaczne ochłodzenie, a w nocy spore opady śniegu :D Fajnie, że jamniczek mamy wydobrzał:) Oli jaką ma minę na sankach! Dumny i blady:D

nimfii - fajne są kosmetyki z Revlona, cena super za maseczkę :) Mnie się podkład kończy, mialam kiedyś z Revlon - rewela :)

Angun - brawo dla Artiego za przespanie całej nocki ! No i za sukces w samodzielnym zasypianiu:) Woow, ale WAm pospała, u nas poprawa spaniowa, bo śpimy przeważnie do 20:30 do 7:00-8:00, dziś pobudka o 8:10:) Dobry jest Wasz mały z drzemkami, widocznie tyle jeszcze snu potrzebuje:) No i fajnie tez w nocy śpi, wczesniej jak POla miala dwie drzemki to spokojniej w nocy spala, teraz ma jedną ok 2,5-3 godz i lepiej śpi, więc się Jej pozmieniało :)

mary - jak po zabawie choinkowej, o co tam chodzi? Po prostu zabawy i tance dla dzieciaczków??:) Fajnie, że Mia WAm komunikuje, że śpiąca, jak nasza mała głodna to tez woła mama mniam mniam, albo cycy. Mary ja kiedyś utopilam kluczyki od auta w kiblu, wyciągłam i działają po dziś dzień ;) I ja kreacji ślubnej nie widziałam?! Pochwal się zaraz kochana!! :DOk doczytalam zaraz lece na zamkn.

katerinko - brawo dla Pati, przezdolna z niej dziewuszka! Jak Pola coś je samodzielnie ( może ze dwa razy dałam tak łyżką, ale tylko parę razy spróbowała, zamieszać i wzięłam), to też mnie skręca, jak widzę ten "porządek" wokół, ale nie ma rady, inaczej się dziecko nie nauczy :D

Aneczko - jak poszło u WAs z odstawianiem?? Trzymam kciuki za zasypianie:&&&

Mikado - jeszcze raz gratulujemy maleńkiej Polci :-D Fajnie, że taka niepodziewajka się naszykowała w postaci wyjazdu, ale się z córą musicie cieszyć !! Zapowiadą od weekendu znaczne ochłodzenie i śnieg:tak:

Ankusch,
o proszę nie wiedziałam, że Tandum Verde jest pomocny przy bolesnym ząbkowaniu, u nas pojawiła się część drugiej górnej czwórki, na szczęście młoda nie cierpi. Bidna Tysiunia :(

witaj ssabrinkoo
- Jezu, ale tragedia :( Strasznie mi przykro :(

Filipkowa mama - u nas też sztuczne , maciupeńkie, ostatniego stycznia mamy kolędę

AnnaJ- Hejka, skąd ja to znam, piszę pół godziny i jeb, wciskam coś ,albo zamykam stronę i po ptokach a tyle razy sobie obiecuję, że będę na bieżąco kopiować ;)

Niuniunia, nie doczytałam chirurgicznie Ci usuwali tą 8kę?

nimfii - mam nadzieje, że tten wyciek to faktycznie hormony, co do Camilii ja stosowalam , u nas ok, tyle drogie pieroństwo. W opakowaniu jest 10 szt ( takich mini kapsułeczek, buteleczek)

anus -
super, że poprawa u malutkiej, pozdrawiam :*

O żesz piszę, a tu tyle godzin, dzieck onie nakarmione i nie umyte! Lecę, dobranoc kochane!!!!

Gola - kochana, na zamknietym jest fota! :-):-) Moj telefon zdechl niestety, ale mialam zapasowy na szczescie!... Duzo zdrowka dla mamy!!!

Jeeezuuuuuu, ja sie chyba zastrzele!!! Znow mnie rozklada przeziebienie od nowa!!! Zlopie mleko z masa czosnku, az w calej chacie czuc!... :-:)-(

Mikado to cię przeczucie nie myliło, Pola, ładnie imię, Zosi tak nazwałam białego misiaczka, którego dostała od prababci jak była tyci tyci.troche też to było na cześć Goli Poli bo strasznie mi się imię spodobało.....zresztą u Zosi w zabawkach panuja krótkie imiona, Ola, Franek, miki itp
Gola odstawienie na prawdę bez problemowo, z wyjątków kiedy to mój szanowny mąż szczuł młodą, wołając Zosia zobacz sić, albo chcesz sicia, oh faceci:angry:ja unikałam tego tematu przy niej, a jak ona sama sobie bluzkę chciała podciągnąć i woła.to ja do niej
Zosia cyc juz się skonczył, chcesz pić, to chodź mama Ci zrobi

dziś znowu były dzieciaki mojego brata, szoguny małe tj. Kamiś, w niedziele znów będą, bo brat wojskowy i on w tym roku nie będzie chodził z wolontariuszami tylko będa jakies pokazy organizować na WOŚP, może sie uda poszczelać:-D

Dzieki za rady mamusie :-)
daje Kubie akurat ibuprom bo musze go wyuzyc. Po nim spi spokojnie ze 2h. Ale nad ranem nawet po ibupromie nie chce juz zasnac. Sama nie wiem czy to zabki. Moze z wrazen dziennych? Moze sny go budza? Sama nie wiem.... Bo ciagle jest na ibupromie i ma snarowana buzie Calgelem.

napiszcie mi jeszcze jak dziala u was vibrucol? On lagodzi stany niepokoju u dzieci wiec moze to pomoze mu sie wyluzowac troszke?

Kochane, jako zem ja jest zombiak juz 3 dzien to nie poodpisuje wiecej bo moj mozg juz nie pracuje jak trzeba :-/ mam nadzieje ze jutro sobie siade i odetchne.

Ostatnia edycja:
marttika hymmm szczerze to nie wiedziałam że jest syropek na glutki, nasivin i takie tam kojarzę.
tak dosłownie na glutki to nie ma:-p Clemastina - od uczuleń itp., więc i na smarki z nosa
marttika ja też czasem daję lipomal mojej jak widzę że coś się zaczyna dziać to do akcij..a tamta baba zwariowała gdzie tyle syropów chyba dla starego raczej;-)

Masakra u nas nadal na zęby czekamy dziś nawet jakby biegunka,nic jeść nie chce(a ja się martwię i non stop coś innego proponuję ) maruda nic nie pasuje dziś nic p.bólowego nie dałam na noc bo kilka dni pod rząd dawałam no ciekawe jak noc biedula moja ...
niestety dziś na wizycie dowiedzialam się, że mam dalej te syropki podawać :-( Chyba na siłe do gardła trzeba lać?!:szok::crazy: a p/bólowych kazał mi dzisiaj lekarz sie nie bać dawać, więc ja jade już z tym po bandzie, bo inaczej OSIWIEJĘ PRZYSIĘGAM!!! z jedzeniem podobnie, też ciągle coś wymyśłam, ale nawet mleko jest na nie:-(

Do nocnikujących - hmmm a co robicie z kupką z nocnika?? Mnie jakoś obrzydza myśl wygrzebywania tego i mycia nocnika za każdym razem :-) Jak to robicie??
wyrzucam do kibelka, płuczę po gorącą wodą z prysznica i w niczym się nie grzebię :-p
kurde ja już mam tyle tych lekarstw w domu, że się śmieję, ze apteke mogę otworzyć. W ogóle czasami jak mam iść do lekarza to nawet nie ide bo i tak wiem co zapisze i sama to podaje, ostatnio np jak Filip mi się rozchorował to podałam mu Bactrim (Zuzia brała go tydzień wcześniej i mi zostało) i jak pojechałam z nim na pogotowie to pani doktor mówi, że mam mu podać Bactrim a ja na to że już go podaje:-D

o ja też już mam aptekę w domu:-D:happy::-D
ale o tym Bactrim to nie słyszałam:sorry2:
Stad moje pytanie - jakie macie doswiadczenia z preparatem Camilia? Czytalam juz rózne opinie.
nie stosowałam, też różnie słyszałam, ale jak dla mnie to te wszystkie żele na ząbki to o kant dupki obić. Jeden miałam dobry, ale to sobie ze stanów kupowalam. Jak oblizałam palec to aż mi usta zmroziło :-) mimo wszystko polecam tak jak laski piszą paracetamol
a do endo ja też czekam pół roku :-)

reklama
nimfii - nt. viburcol rozmawiałam wielokrotnie z moją pediatrą i ona mówi, że teraz pozmieniali i on jest od 3 rż

gola - fota małego Pingu już jest na zamkniętym :-)

marttika - dzięki za kupkowe info :-)

mary-beth
- a coś ty z telefonem w kibelku robiła?? hahaha

Do góry