reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

mirelko pediatra z pogotowia przepisała syrop na kaszel, drugi na glutki, do tego trzeci przeciwgorączkowy, nasivin do noska i dodatkowo wodą morską oczyszczać. Całkiem sporo co nie? To zwykłe zapalenie gardła, więc bez antybiotyku. Dzisiaj wyczaiłam reklamę z syropem lipomal, kupiłam. Wg ulotki powinien być na przeziębienie, gorączkę, kaszel, czyli teoretycznie powinien zastąpić 3:szok: Jest pyszny, więc mam nadzieję, że chociaż to z rana łyknie. Dodatkowo doszły dziś rzadkie kupki, ale wypatrzyłam też kolejny ząb:rofl2:, więc część z tych objawów chyba przypiszę i tym nieszczęsnym czwórkom!:crazy:

winki o fajnie Oluś je samodzielnie:tak::-):tak: Jakoś brakuje mi cierpliwości do takiej nauki, ale może tez popróbuję:-pz tym jedzeniem to może rzeczywiście trzeba czasu, w końcu nic na siłę.

Angun, katerinka o tak! wiem jakie to szczęście te pierwsze przespane całe noce!:tak::tak::tak:

katerinka na początku jak spojrzałam to wydawało mi się, że sporo mleczka wcina Patrycja, ale później sobie uświadomiłam, ze mój niewiele mniej:sorry: U nas odpadło tylko nocne karmienie, ale w dzień mleko musi być! Ogólnie mlekołak z mojego Filipa. Spanie/usypianie u nas zupelnie tak samo! No i rozgniatanie jedzenie to też dobra zabawa gdy już brzuszek pełny:-D (choć mi to tam wcale wtedy nie do śmiechu). Aaaa i pewnie już niedługo poczujesz pierwsze ruchy! Niezapomniane uczucie ... :-)

nimfii mój dzieciok na szczęście w nocy śpi, ale za to w dzień "potworak" (jak to subtelnie winki ujęła):baffled:

mary hahaa no cóż bywa :-) Jak Mia? Chyba powoli ją odpuszcza w końcu?

mikado G R A T U L A C J E !! !

reklama
marttika hymmm szczerze to nie wiedziałam że jest syropek na glutki, nasivin i takie tam kojarzę.W sumieja to mało obeznana jestem w tych specyfikach, ale znam antybiotyk Zinnat jest okropny barrrdzo Liwia miała na zapalenie ucha.
Gratuluje kolejnego ząbka.
Angun oby dzisiejsza i następne nocki były tak ładne przespane jak poprzednia. Hymmm jeśli chodzi o pracę to rozważam wszystkie Za/Przeciw..
Mary mądrą masz córunie.
Gola jak mama? dziś jak dobrze kojarzę miała iść do szpitala. Trzymam &&&&&.

Miłego wieczorku.

Ostatnia edycja:
Mikado gratuluję z całego serca.....ale powiedz kochana czy mnie oczy nie mylą ( bo ja tak nie do końca na bieżąco jestem z wątkiem, bo tu strasznie dużo się dzieje ) , że Ty nosisz suwaczek spodziewający się bobasa????:-)

mikado Gratki super ;-)

Dziewczyny tak sobie teraz szperam po necie i wyczytałam że tamtum verde można na ząbkowanie ja mojej psiuknełam dziś 2 razy niby na gardło bo jakby pokasływała czasem i faktycznie działa szybko uspokajała sie ..a teraz doczytałam że można Tantum Verde | DOBRA MAMA
marttika ja też czasem daję lipomal mojej jak widzę że coś się zaczyna dziać to do akcij..a tamta baba zwariowała gdzie tyle syropów chyba dla starego raczej;-)

Masakra u nas nadal na zęby czekamy dziś nawet jakby biegunka,nic jeść nie chce(a ja się martwię i non stop coś innego proponuję ) maruda nic nie pasuje dziś nic p.bólowego nie dałam na noc bo kilka dni pod rząd dawałam no ciekawe jak noc biedula moja ...

Hejka mamuśki!!

Wieczorową porą was witam przy dźwiękach rodzących kobiet na Porodówce :-)
Padam na twarz, goście po gościach przy takim małym dziecku to naprawdę męczące. Chcą pochodzić po mieście, posiedzieć z nami, najlepiej do późnego wieczora, bo tak się fajnie gada. No nic, nie ma co narzekać, czasy się zmieniły i teraz Mała jest najważniejsza, zresztą czasem nawet inaczej się nie da. Ale i tak fajnie, że się z nimi spotkaliśmy. W tym roku czeka nas jeszcze w maju imprezka urodzinkowa jednej z nich w Londynie i w sierpniu ślub innego z nich we Francji - pozostaje pytanie z Małą czy bez Małej jechać??

A swoją drogą, gdzie ona ładuje baterie?? Przydałaby mi się taka stacja ładowania baterii :-)

Ach, nie mogę na nią narzekać - je ładnie, bawi się chętnie, coraz lepiej śpi. Jutro idziemy na kontrolę bioderek, bo miałyśmy się pojawić, jak będzie już chodziła. A w piątek na kontrolę i szczepienie pneumo.

Do nocnikujących - hmmm a co robicie z kupką z nocnika?? Mnie jakoś obrzydza myśl wygrzebywania tego i mycia nocnika za każdym razem :-) Jak to robicie??

mikado - superaśnie!! Będzie więc i mały chłopczyk i mała dziewczynka :-)

mary-beth - którą sukienkę wybrałaś??

aneczka - u mnie podobnie z postanowieniami, choć nie łączyłam ich z noworocznymi, ale dzieje się podobnie - plan ostawienia od piersi w nowym roku działa, już coraz mniej karmię, prawie wcale, daję Małej tylko trochę co 2 dni na ściągnięcie mleka. No i z zasypianiem podobnie - doszłam do ściany i uznałam, że stop usypiania i walki o zaśnięcie. Po całym wieczornym rytuale, odkładam ją do łóżeczka, daję przytulankę, mówię papa i wychodzę. Przez pierwsze 2-3dni trwał bunt, ale zadziwiająco krótko. Teraz nawet nie piśnie, tylko sobie spokojnie zasypia. Metoda prosta i działa :-)

winki - u nas też uskuteczniane jest samodzielne jedzenie, czasem sztućcami, ale największą radochę ma dzieciak jak je łapkami. Mój mąż ostatnio stwierdził, że to musi być fajnie tak jeść rękoma i sam zjadł obiad palcami :-) Hahaha taka z nas rodzinka!!
A goście amerykańsko-francuscy, studiujący na Oxfordzie, wpadli na 3 dni, poprzedni z Londynu byli 5dni. Tak więc mózg teraz mi się na angielski przestawił... Jak ja to lubię!!

nimfii - już chyba wrzucałam ten przepis na serniko-brownie, ale wrzucę jeszcze raz

angun, katerinka - znam to z własnego doświadczenia, jak nagle dzieciak prześpi noc, to potem sami nie wiemy co się działo :-)

mirelka - i jak decyzja z pracą??

angun - będzie superowo jak się spotkamy we Wrocku!! Jupii!!

Magipka - na zamknietym sa dwa zdjecia pod rzad, a wybralam te na pierwszym. :-)

Martika - oj, nie chce chwalic dnia przed zachodem... Zobacze jutro jak z nia bedzie i mam nadzieje, ze lepiej...

Co do kup - ej, dziewczyny! Ja myslalam, ze etap obrzydzen juz wszystkie mamy za soba! :-D Nasze dzieci maja juz ponad rok! ;-):-p Mnie tam ani w pieluszce ani w nocniku nie obrzydza. Pieluche zwijam i wyrzucam, z klockiem w nocniku tez sobie poradze, jak kazda z nas! ;-)

Dobrej nocki wszystkim zycze i zmykam do lozeczka!

Hej kochane moje :-)
Zostalam wywolana przez was wiec jestem,przepraszam ze zniknelam ale kompa mam zepsutego a brat nie ma czasu na razie wiec pozostal mi tylko telefon do tego chlopa mialam w domu az do niedzieli mial sporo urlopu i jednym slowem dziewczyny tylko mi dupe zawracal i nie mialam na nic czasu jak to przy chlopie w domu teraz troszke juz sie ogarniam i powoli dochodze do rutyny.Sami jest ostatnio raz kochany a raz okropny ale czesciej okropny i dzieki temu nie mam na nic czasu kompletnie mam w domu malego manipulanta,wymusza wszystko wrzaskiem i piskiem a i nawet placzem z wielkimi lzami :baffled: nocki nadal beznadziejne sa i juz powoli mnie to wykancza zeby moje dziecko jeszcze nie poradzilo przesypiac calych nocek bez pobudek to jest normalnie koszmar i jakos nie widze zadnej poprawy w przyszlosci jak na razie:nerd: do tego dobila mnie ostatnio wiadomosc z PL o moim kuzynie ktory oszalal i zabil swojego ojca oraz macoche po prostu tragedia jakas a mieszkali kilka metrow od mojego rodzinnego domu w PL :-(
Mikado gratuluje kochana wnusi!!!! super a imie cudne;-)
Angun gratki za przespane nocki oby juz wam tak zostalo ;-)

Dla wszystkich chorowitkow zdroweczka zycze,mamusie i bobiki wracajcie do zdroweczka szybciutko ;-)
Postaram sie pisac dziewczyny ale z tele troszke jest nie wygodnie mam tylko nadzieje ze bracik sie uwinie i naprawi mi kompa w najblizszym czasie.
Milego dnia kochane.

Dzien dobry!

Sabrinka
- jeju, kochana!!! Strasznie wspolczuje, ze tyle teraz nieciekawych stuacji... Ze snem Samiego bedzie lepiej, zobaczysz! Mysle, ze te manipulacje, to taki etap, bo i Mia to mala terrorystka! :szok: To wszystko mija! Ale zycze Ci duzo silki do przetrwania tego czasu! Trzymaj sie cieplusio!

reklama
Witam się:)

U nas nocka ok. mała sama zasypia na noc ok.20.00 dziś spała do 7.40. ( do tej pory zasypiała przy mleku albo w moich ramionach ) ale powiedziałam dość i do poniedz. sama dzielnie zasypia w łóżeczku jestem szczęśliwa ręce uwolnione. Ja w tym czasie co zasypia oglądam sobie sport, pogodę, uwagę na TVN:tak: Właśnie zasnęła na pierwszą drzemkę sama ale to już dłuższego czasu w dzień potrafi sama zasypiać.

Ankusch
Eee dobrze wiedzieć że Tatnum Verde można przy ząbkowaniu stosować. A to psikasz na dziąsełka w tedy czy do gardełka. Jak nocka?
Ssabrina oj to ci chłop, mam tak samo jak tylko jest dłużej w domu istny cyrk:wściekła/y: ale dobrze że se już poszedł do pracy spokojniejszą głowę będziesz miała. Współczuję ci kochana tych nocek nie przespanych na pewno jest to na dłuższą metę męczące. Liwi jak wychodziła dolna dwójka to parę nocek pod rząd się budziła i źle spała ależ mnie to dobijało.
Maggipka oj teraz to już całkiem zmiana planów. Wczoraj m dostał propozycję nowej pracy ale wiąże się z wyjazdem za granicę. Ja go namawiał żeby wyjechał ale zbytnio nie chce już kiedyś wyjeżdżał i wie jak to wygląda, najgorsza ta rozłąka. Udanego spotkania z Angun.
Mary mam jak ty też mnie nie obrzydza kupka w pieluszce/nocniku hihih:-D

U nas po śniegu nie ma śladu, ale zapowiadali na dziś opady, niebo na razie bez chmurne.
Macie jeszcze choinki.?
Ja dziś świąteczne dekoracje pochowałam. Choinka jeszcze stoi ale jeszcze potrzymam ją do poniedziałku, kolędę mamy. Już straszy, brzydka się zrobiła.
Lecę pranko wstawić.

Miłego dnia.

Ostatnia edycja:
Do góry