reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

mikado a u was szczepia jeszcze MMR? :nerd: w Polsce juz wszedzie mam nadzieje Priorix - to jest nowsza wersja tamtej szczepionki i wedlug obserwacji nie dawala tylu powiklan co amta... No a MMR z tego co pamietam wysoka zawartosc rteci miala i dzieciaki po niej chorowaly - autyzm itp. Niedawno wklejalam linki na watek o zdrowu maluszkow. z tym ze te badania na jej temat ponoc sfalszowal ktos prowadzac badania na "wlasna reke". Skomplikowane to, choc w rezultacie wyszlo na to ze chyba nie jest ona az tak straszna jak przypuszczano bo to poprostu jakis facet celowo chcial pokazac jej negatywne skutki stosujac ja w sposob niedozwolony.
No nic... Mikado zdrowiej! Oby brzuszek juz odpuscil ci....

onanana chlopaki jeszcze lekko kaszla ale lakarka mowi ze do tygodnia jeszcze moga. Infekcja gardla niestety :baffled: ale luzne kupki dzis juz pozegnalismy :) wczoraj dalam Smecte. A jak chodzi o diete to kuba chetnie wcinal kaszki ryzowe, niestety marchewki nie chcial :baffled:
No faktycznie Twoj tata ma taka wersje hard tej chemi.... Tesciowa kazdorazowo byla 3 dni w szpitalu a chemie miala podawana tylko przez kilka godzin. Seriami co 3 tygonie. Niebawem idzie na ostatnia. Markery nowortworowe jej spadly ponizej 1000. No i odzyła... Tzn nie oslabia jej chemia tylko wlasnie z kazda kolejna czuje sie lepiej. zdrowka dla taty!

niuniunia czytalam wczoraj na necie ze jesli biegunka utrzymuje sie ponad 3 dni warto podac cos wiecej. wiec dalam kubie wczoraj Smecte i faktycznie juz dzis z rana zrobil mi normalna kupe :tak: Angun jeszcze mi polecala Hydronea Baby do nawadniania dziecka przy biegunce. Mozesz jej dac, po co sie ma meczyc ;-)
Ja na ospe nie szczepilam Macka i Kuby tez na razie nie bede.

Mia i Sami 100latek dla Was kochane roczniaki!!!

reklama
Hej maminki kochane :-)
Bylam czytalam wczoraj ale juz nie zdarzylam nic napisac laski mlody wczoraj mial 1 drzemke tylko od 12-14 i potem padl o 19 a od kolo 20-21-30 strasznie sie wiercil i poplakiwal i spal u mnie na rekach ehh:nerd: normalnie jakas porazka bo myslalam ze po takim dniu to jak zasnie to bedzie spal do rana a tu dupa blada w nocy tez sie budzil ale bylo w miare ok :-)
ankusch no to zdroweczka dla Martysi co by sie szybko wykurowala malenka ;-)
maggipka le obiadek mieliscie wczoraj mniami,Ja daje jeszcze mleczko to do roczku ale tego juniora juz mam zakupionego jak sie bedzie konczyc to bede mieszac po troszku co by zobaczyc jak reaguje na nowe mleczko :-)
Aneczka gratki dla Zosinki za samodzielne kroczki ;-)
Niuniunia ale bedziecie miec imprezke,fajnie tak rodzinnie to bedzie wesolo i glosno :-) zdroweczka dla Wikuni dobrze ze z uszkiem juz lepiej,dzieki kochana za propozycje pomocy ;-)
Gola hehe no to mamy Krasnale w domciu :-) ale z tymi bananami to musialo fajnie wygladac hehe slodziachna z Poluni jest ;-) moj ostatnio wydzieral sie w sklepie w dziale zabawkowym ehh ojciec zaczal mu pokazywac duperele a potem zabral a ten w ryk i trzebalo mu cos dac zeby sie uspokoil:tak:
anus masz kochane dzieciaczki nie ma co czasem zycie przytlacza ale jeden malutki usmiech naszych skarbow i jakos widac tecze i przeblyski w zyciu pelnych ciemnych chmur ;-)
Mikado biedna jestes zarzyj sobie jakis srodek na bol brzucha moze masz Nospe?? a jak nie to cos innego rozkurczowego,zdroweczka zycze.
onanana no nie daje odsapnac mi ani troche jak tylko oczy otworzy rano to juz bryka w lozeczku i chce sie bawic casem mam nawet ciezko sie przebrac i ogarnac z rana :-) zdroweczka dla Majuni oby jej te kupki szybko przeszly a dla taty duzo sily i zdrowia i zeby nie tracil nadzieii i sie czasem nie poddawal bo przy chemi wazne jest pozytywne myslenie.
Anek wspolczuje Ci kochana no i biedna Zosinka szkoda ze tatus Ja tak olewa moglby choc troszke pomyslec ta pusta glowa i nie krzywdzic tak malenkiej a Ty chyba bedziesz musiala isc i sadzic sie o ta kase bo tak na slowo w jego przypadku to chyba nie warto wierzyc kochana teraz da a potem znowu przerwe zrobi,trzymam kciuki kochana co by sie u was szybko ulozylo.
aqua takie kapanie z bratem czy siostra jest fajne,pamietam jak sie z moja mlodsza siostra pluskalysmy ale radochy zesmy mialy wtedy hehe szkoda ze tak szybko czas mija i dziecinstwo tak krotko trwa.

dziewczyny a o co chodzi z tymi probiotykami?? sorki ze takie pytanie ale Ja kompletnie sie na tym nie znam a znajac zycie tutaj pewnie na biegunke to nic nie dawaja:sorry2: wiec tak na przyszlosc chcialabym cos wiedziec i wrazie czego cos se zamowic zeby bylo na wszelki wypadek.

Sami dziekuje wszystkim za zyczonka i przesyla buziaki ;-):-)
Milego dnia maminki ;-)

Mia kochana Wszystkiego Najlepszego w Twoim Dniu roczniaku,rosnij zdrowo cukiereczku !!!!

Ostatnia edycja:
Dzien dobryyyyyy! :-):-):-)

Sami -
sto lat, robaczku!!! Rosnij pieknie i duzo sie usmiechaj!!! Wszystkiego naj naj najlepszego w dniu Twojego swieta!!!

imagesCACPYB1E.jpg

W imieniu Mii dziekuje Wam pieknie kochane moje za zyczenia dla mojej coreczki!!! :-* :happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy:

U nas nocka OK. Teraz moje male bawi sie, a ja ogarniam ciacho na dzis. :-):-)
Bardzo milego dnia Wam wszystkim zycze!

Ostatnia edycja:
ssabrinaa probiotyki sa to pozytywne bakterie zawarte min w jogurtach czy kefirze ktore usprawniaja prace ukladu pokarmowego. pomocne przy biegunkach czy braniu antybiotykow. Pomagaja odbudowac odpowiednia flore bakterijna jelita ;-) Juz noworodkom w tej chwili podaje sie Dicoflor albo biogaje w kroplach aby zlagodzic ich kolki i pomoc szybciej dojrzec ukladowi pokarmowemu. Przy kazdym zatruciu i przy biegunkach bardzo sie przydaja - dla dzieci sa te co wymienilam i jeszcze np Acidolac baby w saszetkach. Ale sa takze probiotyki +prebiotyki dla doroslych ;-)

Nimfi - kurcze, jakbym wiedziala, ze sa probiotyki dla niemowlaczkow, to moze bysmy sie tak z tymi kolkami nie meczyli... :zawstydzona/y: Czlowiek uczy sie cale zycie! ;-)

Moja mala chyba nie pospi jeszcze, moze za wczesnie na drzemke - ziewala jak stary, a w lozeczku spiewa zamiast spac! :-D

Sami,Mia wszystkiego najlepszego dla Was kochane dzieciaczki, dużo zdrówka i uśmiechu :****
Wszystkim Dzieciaczkom ktore ostatnio miały urodziny również życzymy z Zuzią wszystkiego najlepszego :*d
mary dzięki za kawkę :) też właśnie piję

Postaram się zaraz nadrobić ale nie wiem czy dam radę bo w pracy jestem.

mary-beth tak kusisz tą kawką, że się poczęstuję ;) Jakie ciacho robisz??

nimfii, mary - u nas na kolki Biogaja nie pomagała, zawiseina Debridat też nie, delicol , dicoflor , anie te kropelki na gazy Espumisan-nic - suszara czasem tak, az spaliłam ;) hehe Za to SabSimplex - pomógł - od razu po pierwszych 10 kroplach była różnica, a to dzięki kochanej angie - :* buziii, a jak młoda skończyła 3 miechy kolki odeszły jak ręką odjął!

Ssabrinaa - to się zaczęło, młoda na zabawki nie reaguje, ale z bananmi koniec świata chodzi i powtarza bamam, bamam. Powiedz mi ckochana, Samik bawi się często tym pchaczem, który kupowaliście niedawno?? U nas jak jest jedna drzemka to Pola śpi w nocy gorzej , niespokojnie, to samo chyba Angun zauważyła u Artika. A też właśnie myślałam, że bę∂zie taka zmęczona , że padnie i wstanie rano dopiero ;)

Laski któraś z WAs robiła krem z dyni zupkę , dla bobików: obstawiam :
maggipkę, Angun,
albo AnnaJ ?? Proszę o przepis!!! :)

Laski ,wczoraj odkurzałam myłam, dziś taki syf, że znowu to samo :/ A Poliszon taki bajzel robi , że mam już dość, dziś z suszarki wszytskie rzeczy mokre pozrzucały, a jak już mniej było to całą suszarkę pociągła, wcześniej suche niewyprasowane z wczoraj, wylała picie i rozbabrała wsio ręką, wysypała mi kaszkę i ryż.
Macie ajkieś zabezpieczenia na szafki, żeby bobiki nie otwierały??

Polisz spi od 9:45, niech se pośpi jeszcze , biedne zmęczone dziecko ;) hehe - a ja mogę z WAmi popisać, porobiłam, obiad jest z wczoraj - to , to ja lubię ,to rozumiem ;)

Najlepsze życzenia urodzinowe dla Mii i Samiego - rośnijcie zdrowo Rybki !!

mary chętnie wypiję kawkę z Tobą, już parzę:)
Ssabrinaa już od wczoraj nic nie boli, mam nospę w razie czego, dzięki;)
nimfii tak to jest MMR
Gola, super się czuję przeszły mi nawet bóle krzyża, mam już dużo siły, nie byłam ponownie badana, około 8 grudnia idę na leczenie nadżerki bo mam malutką po porodzie. Mam zabezpieczenia do szafek takie zamontowane wewnątrz,że otwierają się tylko troszeczkę, z szuflad wykręciliśmy gałki a lodówki jeszcze nie otwiera, za to z suszarki też namiętnie zrzuca!
filipkowa mama tak to na te 3 choróbska, ale strasznie się jej boję bo jak nimfii pisze te szczepionki były zanieczyszczone, jakieś dzieciątko zmarło po niej.
Niuniunia życzę dużo zdrówka dla Wikuni!!
onanana a co mi na starość pozostało:) takie jest życie :) Trzymam kciuki za Twojego Tatę i ogarnę Go modlitwą! A Tobie życzę dużo siły i jeszcze więcej miłości, którą dajesz najbliższym..
magippka ja wciąż daję mleko 2 - Bebilon pepti 2, bo teraz nie mam pojęcia na jakie zmienić, mój ma skazę białkową. W grudniu mam szczepienie to się zapytam.

I my powolutku przygotowujemy się do pierwszych urodzinek, ale zleciało! Zakończymy rozdział roczniaków:)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień Dobry kochane:):tak:

Wszystkiego Dobrego dla dzisiejszych Roczniaków Samiego i Mii dużo uśmiechu na twarzy i Samych radosnych dni w życiu
:-)

images

Onanan trzymam &&&&&& z tatę będzie dobrze, pomodlę się za niego:)
ty to kochana a prawdę na pełnych obrotach wierzę że jesteś zmęczona kurde może jakiś dzień wolnego by się przydał co byś odsapła trochę, Miłej pracy:)
Filipkowa mama ja tez właśnie się zdziwiłam że dziewczyny tak od razu po roczku szczepią na odrę, różyczkę, świnkę aż zadzwoniłam do naszej pani pediatry kiedy mamy przyjść na szczepienie powiedziała że po 13mż i tak też jest w kalendarzu szczepień my jeszcze będziemy mieć 3 dawkę na pnumo albo drug opcja jedna dawka menigokoki mamy się zdecydować a pnumo dopiero by było ok 18mż
Helenka powodzenia na wizycie :) my też jeszcze śmigamy w jesiennych ubrankach chodź zimowe już zakupione, wczoraj jak byłyśmy na spacerku to Liwii łapki trochę zmarzły ale niech się mała hartuje na zdrowie jej to wyjdzie:)
niunia ja nie szczepię na ospę:) super że udało ci się kupić sukieneczkę dla Wiki pochwal się jaką kupiłaś:) Zdrówka dla Malej:)
Filipkowa mama, Gola, onanana ja też zapraszam do Nas na ploteczki:)
Mikado obyś się szybciutko lepiej poczuła, :)
Gola moja mała kąpie się jeszcze w swojej małej wanience tak mi wygodniej :) super że nocka u Was ok u nas niestety nie :no: u nas też szron wszędzie się osadziła ale pogoda zapowiada się słoneczna:)
Ssabrina Nimfii wszytko ładnie napisała o probiotykach my mamy Dicoflor w saszetkach
Ankusch ja to znowu wodę po kąpieli Liwia zlewam do wiaderka i mam na mycie podłóg taka zemnie gosposia oszczędna Wy też widzę oszczędnie
Mary dzięki za kawkę, miłego pichcenia
Asia Miłej pracy:)
Margana zdrowiej kochana szybciutko:) oby problemy Was szybko opuściły :)
Anus nie smuć się kochana mnie też już powiem szczerze denerwuje taka monotonia ach ciekawe jak to będzie dalej :) ale uśmiech dziecka wszystko wynagradza:)
AnnaJ powodzenia w staraniach :)

wczoraj pisałam że się wyspałam a dzisiejsza nocka normalne masakra, mała co chwilę się budziła, wierciła, co ją uśpiłam to za chwilę ryk oj nie pamiętam takiej beznadziejnej nocki:no: teraz ma drzemkę od 9.30, niech śpi jak najdłużej:)

Miłego dnia:-):tak:

Do góry