reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

gola ;***:-) co jeszcze kupiłaś ? ja też musze kupić małej rękawiczki jakieś ocieplane..ma takie milutkie ale gówniano grzeją bo łapki zimne.A moja też doopką rzuca jak coś nie po myśli ah te kobiety :-D
magipka fiu fiu jaki ful wypas obiadek..nigdy takiego nie jadłam ;-)
Aneczka niedługo Zosieńka poleci zobaczysz ;-)Chodziło mi z pobudkami na ammm od której idzie spać do której budzi się na maxa;-)
mary głowa do góry ;-)kochana wszystko bedzie dobrze-MUSI :-)jA Też czasem nie mam weny a raczej mam lenia maxymalnego :-D
Anus mnie czasem wszystko przetłacza i to z jednym dzieckiem a co mówiąc z dwójką bym miała...ale uśmiech dziecka czy przytulenie wszystkow wynagradza;-)Gola ma rację zawód nacięższy :-) Ale to nasz najsłodszy ciężar....miłego wieczorku kochana ;-)
nimffi my kąpiemy małą w wanience a potem tatuś się kapie albo ja w tej wodzie tylko dolewamy sobie więcej do wanny.Zazwyczaj tato;-) i dzieki temu ma delikatną skóre po niuniowych płynach natłuszczających :-D:-D

reklama
Gola- my jesteśmy z pod Poznania. Tutaj jesteśmy tylko "chwilowo", myśle, że jeszcze z dwa lata i wracamy, przynajmniej mamy taki plan a co życie przyniesie to swoja drogą. Na pewno nie chciałabym zostać tutaj na stałe.
Co do spotkania to ja bardzo chętnie- przyjeżdżaj nawet jutro,adres już masz;-)

GOLA a to chyba ze tak z tym bananem :p kuba nie je wcale tak ladnie. Jogurty owszem je ale banan tez troszke dziubnie. Ostatnio obiadow nie chce jesc ale to pewnie przez gardlo. Za to o mleko do picia sie upomina i az podskakuje jak widzi butle ;-) takze ona je jak jadl male ilosci z tym ze chetny jest do probownania

ankush - nic malej tylko rekawiczki, bo z domu zapomnialam a zimno bylo. A tak to owoce i warzywa i rybka - po to poszłam, aa i fajki dziadkowi
A reawiczusie super, cieplutkie, †aka jakby mikrofibka, be zpalców, regulowane rzepką - nie ma szans zeby dzieck osciagnelo i 7 zl
Filipkowa mama - o kurcze, to rzeczywiśćei wszyscy daleko. A dawno tu zjechaiście, maz tu dostal prace?
anus- juz mi sie podoba co piszesz, tak trzymaj, usmiechnij sie i pamietaj kazda z ans ma takie dni, ze ppotrzebuje sobie poplakac, ja to kuźwa ponad norme ostatnio ;)

Niuniunia - duzo zdrowka! U nas dokladnie to samo - przedroczkowy ped i organizacja! :szok:

Ankusch - czyli mnie rozumiesz...
;-) No niestety, taki mam teraz okres i musze sie uporac ze wszystkimi sprawami. A jeszcze roczkowa organizacja, to juz w ogole. :zawstydzona/y:;-)

Wlasnie zrobilam napis urodzinkowy "Happy Birthday" z literek i balonow i powiesilam! :happy::happy::happy::happy: Jeszcze musze troche przydekorowac balonami, ale to juz w sobote zrobie. Napis chcialam, zeby byl juz na jutro, skoro jutro moja niunia obchodzi roczek! :-):-):-):-)

Ostatnia edycja:
gola- 2,5 roku już. Firma mojego otwierała tutaj oddział i zaproponowali mu prowadzenie-więc jesteśmy. Ale mój chce zrezygnować jak Filip pójdzie do szkoły bo nie chcemy żeby tutaj do niej chodził

Filipkowa mama - rozumiem, mnie też było by ciężko z dala od rodziny.

Polish wykąpciany, napasiony z godzinę temu kaszką NESTLE na dobranoc, obdoiła cycora jeszcze i śpi.
Ja mam górę prasowania i muszę to zrobić dziś albo jutro, bo schnie następne i potem stoję 1,5 godziny przy desce.

mary - czekamy na fotorelację z urodzin! A tymczasem może jakiś przedsmak tych wszystkich ozdób i dekoracji ?:)

Ale mi się nie chce, poleżakowałąbym już...

Hej babinki, dzionek jakoś nam zleciał na zabawie i leniuchowaniu. Byliśmy godzinę na spacerku i w netto na zakupach. Mam już dość dźwigania Olka i zakupów na 3 piętro i dziś zaniosłam wielką torbę K. do pracy i On targał a nie ja. Wczoraj byliśmy u lekarza i mały dostał skierowanie do gastroenterologa. Najbliższego mamy w Bydgoszczy ale dodzwonić się dziś nie mogłam jeszcze jutro spróbuje. Olek łazi po całym domu jak mały pijaczek chwieje się ale gna do przodu. Dzis nawet u taty w pracy sam chodził tylko jak spadł na pupę to podnieść się nie mógł bo go kurtka blokowała.

Filipkowa Szkoda że mieszkacie daleko od rodziny, ja mam do mamy 60km a wydaje się jakbym 600 miała jak jest mi źle albo pilnie potrzebna.

Gola My nie mamy ani czapki ani rękawic zimowych, teraz kupiłam takie jesienne u chińczyków ale muszę sie rozejrzeć za czymś konkretnym. K. ma wolne do poniedziałku to może uda się gdzieś wyskoczyć.

Jutro idziemy na szczepienie na meningokoki i grypę to już ostatnie przed grudniową wizyta u immunologa. Mam nadzieję że nie będzie żadnych komplikacji z krwiakiem po wkłuciu. Dziś byłam małego zapisać to pielęgniarka i lekarz sikają ze strachu jak mają Olka szczepić a co ja mam powiedzieć że calą noc nie będę spała ze zmartwienia.

Dobranoc laski

Hello

Ależ ten dzień szybko mi minął... już się wymroziłam, jeszcze tylko 2 razy.
Mała wykąpana, nakarmiona, i śpi jak susełek - obu jak najdłużej.
A ja się lenię, może coś sobie obejrzę, męża nie ma, dziś zaszczycił swoją obecnością Poznań :-)

Ponawiam pytanie - dajecie już mleko 3??

gola - na mój bolący kręgosłup chodzę teraz na kriokomorę - 10 zabiegów, temperatura -130C :-) brrrrrrrrr ale działa jak nic innego, nawet hartuje!!
A kaszkę robisz na mleku czy wodzie??

ankusch - ja tez pierwszy raz to jadłam, wymyśliłam dziś na szybko z tego co miałam :-)

nimfii - my mamy w domu tylko prysznic, do 9mies kąpaliśmy Małą w takim specjalnym wiaderku, pewnie widzieliście coś takiego, a teraz w takim pontoniku :-) Ona to uwielbia, mało wody tam idzie, a pochlapać jest możliwość :-)
Dzięki za info nt. mleka - myślałam, że 3 jest bardziej wartościowa...??

anus - aż się wzruszyłam czytając twojego posta - kochane maluszki, potrafią wyczuć nasze emocje

reklama
MAGGIPKA specjalnie sprawdzilam sklad i okazuje sie ze jednak 3 ma wszystkiego wiecej ;-) ale jestem zaskoczona bo pamietam ze przy starszym synu bylo jakos na odwrot ze wcale mi sie nie spieszylo do przejscia na kolejne mleko wlasnie z tego wzgledu

Do góry