reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

a wiec praca opiekunki wygrala ;)
Fajnie, zobaczymy jak wyjdzie. na chwile obecna mysle o tym powaznie tylko musze rozawyc za i przeciw. a w Krakowie bardzo duzo opiekunek jest potrzebnych,

onanana
moj maz oczywiscie tez nie mysli o zadnym schemacie zywienia dlastego to jest na mojej glowie w 100% ;) jak gdzies ide musze mu dokladnie powiedziec co ma dac dziecku, bo inaczej bedzie je zywil ciastkami ;-)
Co do znajomych podejrzewam ze tym sie wlasnie kieruja - ze jak raz nie przyszlam i drugi to juz nie ma sensu mnie zapraszac. No ale w sumie to my z mezem sami idziemy na "łatwizne" czyli kazde z nas wychodzi osobno a wtedy drugie zostaje z dziecmi. musimy sobie w koncu skombinowac jakas randke we dwoje i zatrudnic babcie do opieki bo tak to tez nie mozna zyc ;) W listopadzie rocznica naszego slubu i juz moja w tym glowa zeby jakie randewu skomibowac :D

gola
mnie tez kiedsy pzreszkadzalo jak moj wychodzil gdzies bezemnie. teraz czesto jest mi to na reke bo mam wieczorem cisze w domu, chlopaki sie nie rozpraszaja tylko ida spac, ja moge posiedziec na necie jeszcze i zasnac sobie nie budzona klikaniem klawiatury ;) pozatym ja wiem ze moj potrzebuje wyjsc z domu jak powietrza do zycia a to ja jestem raczej domatorka.

anus wiesz dla mnie jest to taki plus ze sie wyspie zostajac w domu ;) wieczorami jestem nie do życia niestety :baffled: no a chlopaki to faktycznie nadaja na tej samej fali. Maja juz swoje ulubione zabawy tak ze jest fajnie. Zawsze myslalam ze to fajnie miec dziewczynke i chlopca ale teraz widze ze dwoch chlopcow to rewelka ;)

reklama
oj ja to w ogóle nie zaglądam na takie cukierkowe ubranka dla dziewczynki a już na pewne na Hello Kity, a jak widzę dziwczynkę ubraną całą od głowy do stóp to mnie śmiech ogarnia jakby innych kolorów nie było:nerd:

Poczekajcie, aż Wam dziewuszki podrosną :-D Nie będziecie miały serca odmawiać kupna Hello Kitty, Księżniczek i innych wróżek :-D ja się broniłam rękami i nogami, też chłopięce czasem ciuszki kupowałam, bo kolory ładne, ale przyszedł taki moment, że róż królował :-D Zresztą, ja mam takie podejście, że Oliwka od jakiegoś czasu może w miarę sama decydować co chce - no chyba, że są to białe kozaczki na zimę, to wtedy odmawiam. Ale jak chciała się ubrać na różowo w Hello Kitty to dlaczego nie? Teraz już jej przeszło, a ja staram się jej pokazywać, że można fajnie wyglądać w dżinsach i koszuli ;-)

o jejku jak mnie tu długo nie było.. uff czy ja to wszystko nadrobię? postaram się ale pewnie i tak do wszystkich postów się nie odniosę. U nas w porządeczku Zuzanna szaleje jak zwykle już coraz śmielej sobie chodzi oczywiście przy czymś bo sama jeszcze się nie puszcze tzn. puszcza sie ale na łóżku jak z nami szaleje.. ale ma wtedy ubaw:-) Co jeszcze... domek się powoli wykańcza jesteśmy na etapie płytkowym :) i ogarniamy obejście pod domkiem. Matko jak ja już bym chciała iść tam mieszkać masakra ale mam nadzieje ze w tym roku się przeprowadzimy!
Wczoraj mama mi powiedziała ze siostra moja jest w ciąży :-) fajna wiadomość, będzie nas więcej:-D
maggipka o matko ale miałaś stresa, dobrze ze Amelcia się nie poparzyła
julianna-szcz miłego weekendu Wam życzę
ankusch moja Zuzia tez pokazuje palcem jak się o coś pytam, ona mi nawet przynosi dane rzeczy, a najlepsze jest ze jak mowie Zuzia przynieś mamie pieska(taka duza maskotka pieskowa) to ona raczkuje po niego i tak później go targa - cudowny widok- smiejemy z moim jak nie wiem
Gola kurde Twoja Polcia juz żurek wcina ona to jest agentka
nimfii kurde niefajne to zachowanie tego znajomego bez przesady mógł Cię zaprosić, chamskie i tyle, w sumie ja mam dwie takie dobre kolezanki z którymi wychodzę ale znajomi jak robią impreze jakas to zawsze nas oboje zapraszają
Sabrina kurde to nic się nie dowiedziałaś :/ ehhh z tymi leakrzami... kochana nie szukaj na necie bo znająć wujka google to wyszukasz cos niefajnego
kurde nie dam rady wiecej dzis nadrobić... jutro reszta

Mój Tymek dziś o 6 wstał:baffled: i dopiero co poszedł spać...a rodzice w czoraj u znajomych byli na pysznej kolacyjce...

Gola ja mam tego hipcia z fisher price ale dopiero teraz go zabieram z PL (dostałam po córce przyjaciółki).Na razie Tymek stoi tylko przy nim a jak się pchnie go to się zaraz boi:sorry2:... Podobało mu sie jak go na niego wsadziłam i woziłam, ciągnął go za uszy.
P.S. U nas wszystko w porządku;-)

nimfi ja też znam uczucie "bycia w odstawce".

asia fajnie to wygląda jak tak bąbel pokazuje..Moja pokazuje jak o coś pytam ale sama non stop jak coś chce to pokazuje palce co chce..ja pytam jej chcesz to i nazywam ?to? jak nadal trzyma palca to nie to i w końcu ręke po coś wyciąga taka mała a już wie co chce;-)Jestem z niej dumna bo naprawdę dużo wie...dziś np.wstała i mówię do niej zaraz Martynka poodkurzamy a ona mi palcem pokazuje gdzie odkurzacz:szok:zamarłam..widziała jak chowałam i już mówiłam kilka razy że będziemy odkurzać.Albo dziś też mówię Martynka zobaczymy na zegarek cyk cyk która godzina i będziemy obiad szykować a a na zegarek palcem pokazała i też pierwszy raz:szok: Mojej mam dziś pytałąm czy my tak pokazywaliśmy a mama ze dopiero grubo po roku.
Anna to raniutko wstajecie ;-)

Hej mamusie :-)
Ale wy dajecie czadu z tymi postami ledwo nadarzam z czytaniem a zeby odpisac to juz jest wyzsza szkola jazdy :-D Dzisiaj wzielam i zadzwonilam do osrodka zeby daly mi kolejna wizyte u lekarza i daly mi na wtorek,no nic a do tego czasu mam nadzieje ze samo to zlezie cholerstwo.Nocka jakas kiepska u nas byla mlody sie czesto budzil i jadl 2 razy po 12 a potem o 5:30 :sorry2:
potworek masz cudna corcie ze tak sie troszczy o znajomych i staje w ich obronie oj pamietam jak mnie kiedys kumpel z klasy pokiereszowal oj ale on to byl lobuz kazdego chcial bic a mna to rzucil o metalowy kant przy drzwiach w szatniach co mielismy oj plecy bolaly jak nie wiem co a najgorsze jest to ze nic z tym nie zrobili bo mlodego mamusia pracowala jako sekretarka w szkole ehhh a dzieciaki czasem poradza byc okrutne i mysle ze jakies takie spotkanie rodzicow dobrze zebyscie se zrobili bo jest niesprawiedliwe dla tych dzieci co wiecznie obrywaja jak nie piescia to wyzwiskami :tak:
onanana super ze Majunia juz wraca do zdrowka a ten antybiotyk pomaga oj niech szybciutko zdrowieje sloneczko kochane ;-) a w szpitalu to Ja bym z tym swoim himorodkiem ehh.
Gola no to zescie se pospali fajnie my tylko do 6:30 ale mlody jeszcze sie zdrzemnal na moim brzuchu cwaniak do 7:10 a potem mnie obudzil plaskaczem w dziub i z wielkim usmiechem na buzce :-) i masz duzo racji z tym ze kazde dziecko inaczej sie rozwija moj tez malo co mowi a pokazywac to nic nie pokazuje ma jednym slowem wszystko gdzies :-) przyjdzie na wszystko pora ;-)a no i moj sam jeszcze nie smiga ale wczoraj pokazal odwage i sie zaczal puszczac i mial wieksza odleglosc do sofy czy pulki zeby ja zlapac.
anus gratki dla Mariki,zdolniacha jest z niej niezla ze juz se drepta,super ale pewnie teraz trzeba ganiac za mala :-)
ankusch wspolczuje takich nocek no i tych zeboli ze tak ja mecza oj u was juz 4 ida a moj dopiero ma jedynki na dole a z reszta cisza jest :-)
mirelka super nocke mialyscie az zazdroszcze bo u nas to byl niezly przerywaniec a nie sen :-) milego dnia ;-)
Julianna milego wypadu,wyszalejcie sie ;-)
asia super sie macie z tym wlasnym domkiem obyscie zdarzyli go wykonczyc i swieta spedzic na nowym mieszkanku ;-) gratki dla siostry,moja sis tez w ciazy i termin ma 1 listopada :-)
Anna no to niezly poranny ptaszek z Tymka jest :tak::-) moze jutro pospi dluzej ;-)

Milego dnia kobietki ;-)

wrocilam z miasta. z nowa kurtka znowu dla siebie, ale jakos tak nie mam w czym chodzic bo rok temu ciaza i nic sobie nie kupowalam.
ja tam lubie roze sa slodkie, ale to kwestia gustu. Marice najladniej chyba w filoetowym, dlatego kupilam jej fioletowa kurtke.
gola ja najczesciej ciuchy kupuje w hm, next, gap ale tylko po przecenie, wiekszosc ciuchow mam z m&s bo moj brat pikuje te ciuchy i dwa razy do roku sa wyprzedaze , efektem sa dwa pelne worki ubran na dzieciaki jak juz podrosna. Ale czesto tez buszuje po asdzie i tesco. Mlodemu juz nie zaluje kupic cos porzadniejszego bo dlugoto nosi. jesli chodzi o chodzenie to rzeczywiscie podobnie bo Olaf mial skonczone 11miesiecy,a Marika 10,5.
potworek to fakt ze sobie sie czesto czegos odmawia. zycie w polsce jest drogie, jest duzy podatek na artykuly dzieciece, panstwo wie gdzie zabrac.
nimfii a ja bym nie chciala byc opiekunka, dkad mam swoje dzieci mam mniej cierpliwosci. :-):-)
ssabrina to ci termin dali,ale moze rzeczywiscie mu samo przejdzie. niech sobie Sami odpocznie od tych szpitali.

czekam az gwiazda wstanie kupilam jej rajstopki kolorowe. o wlasnie rajstopy z polski sa dla dzieciorow najlepsze te z uk tragedia. mam w planie sprzatanie, ale narazie siadlam i brak mocy...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny,
no to poszłam sobie na spacerek do tego mojego nowo-wyremontowanego parku, a tam prezydent, miasta oczywiście mojego :-) Dziś było oficjalne otwarcie i chwalenie się urzędników przed prezidim jak to dobrze robotę wykonali. Była prasa, radio, tv, nawet tvn24, może mnie gdzieś tam wypatrzycie spacerującą :-) No ale trzeba przyznać, że jak się chce, to można w Polsce zrobić coś dobrze i szybko - termin ukończenia prac był na 30 listopada, a otworzyli w połowie września. Czyli można.

A tu taka autentycznie zasłyszana rozmowa pomiędzy 2 wiekowymi 'paniami': "Ale ławek to tu mało jest. No mało. Po co k...a tyle polan robili? Żeby sobie k...a ludzie leżeli i się opalali. Ja pier...ę ludzie to już nie mają co wymyślać. No. Ale będą leżeli, jak tu psy srają, to w gównie będą k...a leżeć." I taka tam rozmowa społeczna.

Zaznaczę tylko, że ławek jest naprawdę sporo, a większość okupowana przez grupy grubo powyżej 60-70. No i grupy niewiadomego pochodzenia/przeznaczenia :-)

Poczekajcie, aż Wam dziewuszki podrosną :-D Nie będziecie miały serca odmawiać kupna Hello Kitty, Księżniczek i innych wróżek :-D ja się broniłam rękami i nogami, też chłopięce czasem ciuszki kupowałam, bo kolory ładne, ale przyszedł taki moment, że róż królował :-D Zresztą, ja mam takie podejście, że Oliwka od jakiegoś czasu może w miarę sama decydować co chce - no chyba, że są to białe kozaczki na zimę, to wtedy odmawiam. Ale jak chciała się ubrać na różowo w Hello Kitty to dlaczego nie? Teraz już jej przeszło, a ja staram się jej pokazywać, że można fajnie wyglądać w dżinsach i koszuli ;-)

jestem tego świadoma ale puki mała głosu nie ma to na razie omijam róż,Hello Kitty, księżniczki może nie wielkim łukiem bo parę ciuszków mamy w tym kolorze, a później się zobaczy jak to będzie :tak:

maggipka śliczny ten park, macie gdzie kochana spacerować, bawić się, a gadka tych panów bez komentarza zawsze się czegoś uczepią,
ankusch kurde ale mieliście nockę oby dzisiejsza była łaskawsza:)
Ssabrina i u was nocka kiepska, ja jak na razie się wysypiam , kurde szkoda że nic nie załatwiłaś ale do wtorku już nie daleko, ty się kochana nie zamartwiaj i nic tam przez ten czas nie wyczytuj w necie bo szkoda się denerwować nie potrzebnie, będzie dobrze:-)
assia fajnie że już jesteście na takim etapie z budową a to gdzie się wybudowaliście w tym samym mieście gdzie mieszkacie obecnie czy w zupełnie innym miejscu, duży macie domek?
anus fajnie że tak sobie kupujesz coś dla siebie ja własnie tez jakoś dawno dla siebie nic nie kupiłam porządnego ale planuję zakupić kurtkę na zimę i buty, ja tez lubię kupować dla małej ubranka w H@M no i kolor fioletowy też u nas króluje, miłego sprzątania
AnnaJ a wy do kiedy zostajecie w Polsce jesteś u siebie w domu czy u rodziców, pozdrawiam

moja królewna zasnęła na drzemkę trochę później ale co tam mam chwilę dla siebie, ale u nas niby słonecznie ale zimnica jak nie wiem co pospacerwoałyśmy chwilkę i do domu za cienko nas ubrałam Liwia to nawet bez czapki była miała bluzę z kapturem

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie mamuśki:biggrin2:
My też wczoraj odwiedziliśmy Lidla. Ale małą obkupilismy,hehe. Kupilismy tą bluze misiową, dresik, ogrodniczki, tunikę z leginsami i skarpetki z abs-ami:-D

Bylismy też u tego doradcy kredytowego. Fajnie nam wszystko doradził. Wybierze nam trzy banki z najlepszą ofertą dla nas i pomoze wszystko załatwić. Mój maż jedna sprawe musi w pracy załatwić, a ja muszę chociaz z miesiac popracować po wychowawczym. Czyli wychodzi na to, że w lutym składamy papiery i staramy sie o kredyt. Do tego czasu szukamy juz konkretnie mieszkanka. Trzymajcie kciukasy zeby wszystko sie udało!

onanana wiesz co, chcemy kupicmieszkanko takie nieduze, 2-pokojowe. Wiadomo, wolelibyśmy wieksze, ale to juz nie dla nas takie ceny:-( A do pracy niestety wracam w styczniu, właśnie dlatego, ze chcemy to mieszkanie kupić. Bo gdyby nie to to moze bym jeszcze troche w domku posiedziała. No ale coś za coś.
To super, ze Majeczka tak lubi złobek. To najwazniejsze, przynajmniej nie musisz sie dodatkowo stresować, ze ciegle płacze i teskni. Chyba toważyska z niej dziewczyna:biggrin2: No i swietnie, ze lepiej sie juz czuje. Oby szybko przeszło choróbsko! I powodzenia zyczę w walce z nocnym cycowaniem:tak:

helenka myslisz, ze cieżko sie bedzie Natalce przestawić na drewniane łóżeczko? Bo jakos tak wydaje mi się, ze nie ma sensu juz kupować turystycznego (gdyby sie nie zepsuło to by było), bo mała jest coraz wieksza i takie bedzie stabilniejsze.

maggipka super, ze malutka sie tak swietnie rozwija! Współczujeprzygody z obiadkiem. Całe szczeście, ze nic sie nie stało. Te chłopy to czasem nie myslą, na prawde.

mirelko duzo zdrówka!

Julianna miłego wyjazdu!

ankusch to super, ze wczoraj sobie tak ładnie pospałaś:biggrin2: Ależ sie usmiałam z Martynki przeganiajacej babcię:-D
Wiesz co. moja ciągle wszystko palcem pokazuje, ale nie wydaje mi sie to być celowe:dry: Chociaż moze po prostu chce wszystkiego dotknąć co pokazuje. Ale jak sie ją zapytam gdzie co jest to nie pokazuje:no:

Ssabrina kurczę, to mam nadzieje, ze Ci zdiagnozują Samiego. W kazdym razie nie daj sie olewac i chodź do tej przychodni ile bedzie trzeba, aż nie powiedzą ci co to jest. Oby to nie było nic powaznego!

nimfii to rzeczywiscie niefajnie sie znajomi zachowują. To na prawdę przykre, przeciez wypada zaprosić, nawet jak sie spodziewamy, ze ktoś nie przyjdzie. Zresztą to, ze ma sie dzieci nie oznacza od razu, ze juz sie innego zycia nie ma.

asia gratulacje dla siostry!

maggipka hehe, no patologii to nie brakuje, niestety, w tej okolicy:baffled: Ten parczek topewnie niebawem bedzie zniszczony.

Do góry