reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

HELENKA no dokladnie mnie tak samo zostali tylko znajomi co sami maja zalozone rodziny ;-) panny i kawalerowie to mnie przynajmniej maja juz gleboko.. W powarzaniu :p

wiesz ja mam w spadku po kuzynie Kuby welurowy garniturek z H&M i do niego zakladam koszule w krate z kolnierzykiem. Jesli kupujesz uzywki to na allegro na pewno kupisz koszule eleganca za kilka zlotych a spodnie czarne welurowe moga sie super sprawdzic.

SSABRINAA rentgen faktycznie jest dosc inwazyjny ale moze samo usg by starczylo na poczatek? Syn sasiadki jak mial roczek to upadl o kant i rozciol czolo i mu zrobili przeswietlenie w szpitalu bez problemu.

MAGGIPKA widzisz juz wiele razy sie zawiodlam na naszych super znajomych. Jak Maciek byl malutki to jeszcze jakos wszystko gralo. I spotykalismy sie i z dzieckiem do nich jezdzilismy i na urodzinach pierwszych Macka Wszyscy byli. A odkad urodzil sie Kuba to ani raz do nas nie zajrzeli. Mimo czestego zapraszania. Nie tylko ta grupa bo inne moje prywatne pseudoprzyjaciolki potraktowalo mnie dokladnie tak samo. W kolko wykrety ze nie maja czasu itp. I tak jest ostatni rok. 4msc temu widzialam sie z wszystkimi na weselu i powiem ci ze kolezanki wcale nie chcialy ze mna gadac. O co chodzi? Widac wszystko kiedys sie konczy. Naprawde stracilam ochote aby isc na te urodziny, choc zaproszenie bylo od najlepszego kumpla jakiego mielismy.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry.

Ledwo dzisiaj wstałam :baffled: Mati jakiś niespokojny był w nocy, i tak dziwnie płakał w różnych tonacjach :-D od normalnego płaczu przechodził w pisk, później stękał, znowu pisk, znowu normalny płacz... Głos ćwiczy czy co :cool:

A ja zapomniałam napisać - moja córcia wczoraj w szkole biła się z kolegą :sorry2: Mają jakiegoś chłopaka w klasie co leje wszystkie dzieci. I wczoraj zaczął bić dziewczynkę z ich klasy i każdy po kolei stawał w obronie tej dziewczynki, aż padło na Oliwkę - efekt jest taki, że ma pół twarzy podrapane, siniaka pod okiem i siniaka na policzku :baffled: I moja własna córka mnie zawstydziła :zawstydzona/y: Bo trochę się wkurzyłam i mówię do niej - trzeba było go kopnąć w jaja. A ona do mnie - ale tak nie wolno mamusiu,ja go po prostu chciałam odepchnąć od mojej przyjaciółki, żeby jej nie bił :cool2:
Dzisiaj G. ma gadać z panią, bo dla mnie to chore, żeby jeden chłopaczek ustawiał wszystkie dzieci w klasie - albo niech wezwie rodziców i niech zrobią z nim porządek, albo ja się przejdę do tej szkoły...

hej kochane!
Matko jedyna, jak Wy produkujecie!! Chyba pół dnia Was będę nadrabiać!!
Nimfii u mnie to nawet nie to że jemu sie nie chce zrobić, tylko w ogóle nie mysli co by jej dac jeść, tak zeby jakis odpowiedni schemat był.. Co do pracy to Ty bys się kochana nadawała na opiekunkę. Nie dośc że masz cierpliwość do dzieci to jeszcze wiedzę! Ja sobie tez ostatnio mało rzeczy kupuję, wiecznie coś dla małej:tak: A co do znajomych to przykre ale może wiesz jak widzieli ze raz, drugi zapraszają a Ty nie przychodzisz to od razu teraz zakładają że nie przyjdziesz?? A mąż powinien powiedziec że przyjdzie z Tobą!
helenka ale miałaś wczoraj trening z rana:-D spóźnione życzonka dla Olusia- wszystkiego najlepszego!! Usmiałam sie z tych abbz kulami haha:)) A co do ubranka to aj tez nie mam pomysłu co Mai na roczek ubrać...
magggipka super że Amelcia tak się rozwija!! Mała gaduła z niej:-D "Jesteś Bogiem" rzeczywiście fajny:-DKurde ale musiałaś mieć stresa z tym gorącym posiłkiem!! Masakra... i cóż ech te chłopy!
mirelka jak sie dziś czujesz?? Ja tez mam nos zapchany i gardło mnie zcasem kłuje:szok:
Angie kurcze szkoda ze masz takie godziny pracy. Tzn późno kończysz:-( Fajnie że Twój mąż może małą szybciej odbierać ze żłobka. U nas maja jest w sumie uzalezniona ode mnie. ja ją zawożę, ja ją odbieram.. Kingunia rzeczywiście ejst drobniutka ale taki jej urok!! wiesz ze ejstem w niej zakochana!! ja mojemu wczoraj dokładnie mówiłam co ma jeść! A i tak dął jej po swojemu...
Julianna Ty objętością swoich postów bijesz ostatnio wszystkie na łeb na szyję!! Fajnie że wyjeżdżącie na weekend. daleko macie?? Fajnie ze możesz tak liczyć na mamę!!
Ankusch ale pospałyście wczoraj!! ja etż chce!!!!!!!!!!! Nie pamietam kiedy ostatnio spąłam dłużej niz do 7.. Niezła akcja z tą teściową haha!! Maja raczej nie pokazuje nic:zawstydzona/y: Tzn "papa" brawo, kosi łapki jak jej się chce, częstuje mnie jedzeniem swoim i się bardzo cieszy jak jemy, nie wiem sama teraz co jeszcze... Fajnie że pójdziecie na ognicho!! Zazdroszczę!! Oby pogoda dopisała!
Anna ja czasem nie mam siły na wyciągnięcie Mai z dna łóżeczka hehe
Ssabrina chyba coś przeoczyłam, bo nei wiem z jakiego powodu Ty byłaś w szpitaklu wczoraj?? kurde szkoda ze ejsteś bez diagnozy z Samim! To na pewno nic groźnego!!
potworek o tą organizacje masz na myśli przyszły tydzień?? Już to miałam dawno uknute na sytuację awaryjną hihi no i udąło się i fajnie bo im dłuzej uchowam sie bez L-4 tym lepiej!! Zajebiaszcze te czapeczki dzieci twoje mają!! Może też Majce zamówię?? extra są!! Oliwka jest zajebista!! Gratuluje Ci takiej fajnej i rezolutnej córki i super, że stanęła w obronie koleżanki!! Szkoda ze "odniosła rany" w tym pojedynku:-(
anus no z tymi chłopami siedem światów! ja mojemu musze 10 razy gadać a i tak zrobi po swojemu...Fajnie że Marika taka rodzinna dziewczyna i chciałaby zebyście wszyscy wspólnie spędzali czas:-D
Gola no to się pobawisz bez stresów na weselu bo jednak bycie starościną to poważny obowiązek!! Ja mojego chłopa mam dośc i z dnia na dzięń jest gorzej. Irytuje mnie jak nie wiem. I to nie chodzi o opiekę nad małą tylko po prostu mnie dziad wkurza... fajnie Ci Pola wczoraj pospała!! proszę jak się pannie spanie odmieniło!!
Aneczka Ty już jutro an to wesele?? udanej zabawy!! czekamy an fotki (jaka ja jestem pazerna an te zdjęcia hehe, wszystkich gonię coby wrzucali):-)

Ja od 7 w pracy. Maja wczoraj diabełkowała. Ten antybiotyk ją w mig postawił na nogi. Teraz je wszędzie pełno i usiedzieć na dooopie nuie potrafi. Noc taka jak każda poprzednia. poszła spać ok 20. ok 24 pierwsza pobudka i cyc, ok 3 znów ale laski zastrajkowałam. Maja się darła jak szaolna, ja jej wodę dałam, brałam ją na ręcę, odkładałam i tak w kółko a ta się wiecznie darła aż w końcu zmęczona załapała smoka, przykryła się kołderką i usnęła. potem jeszcze jakoś raz się przebudziła ale w mig usnęła i wstała ze mną chwilę po szóstej. Ona się budzi na tego cycka choć wcale nie jest głodna. Musze zrobic z tym porządke bo tak będę wiecznie jak neptyk w pracy siedzieć...
No to tyle u nas. Po południu idzie z tatą do lekarza. mam nadzieje że osłuchowo będzie ok...

Miłego dnia kochane!!

Dzień dobry :)

potworek ,no nie wiedziałam, ale obczaiłam, że to opolskie :) Zawsze w szkole , cholera jasna trafi się jakiś łobuz, swoją drogą dzielną macie córę! I jaką koleżeńską! Dokładnie, niech mąż nakreśli pani sytuację, chociaż nie wierzę, że Ona sama nic nie zauważyła...

mirelk o- dobrze, że Cię nie rozłożyło! :)

anus - u nas nocka przerywana płaczem przez sen, dostawieniem do cycka z 4 razy - przez sen, ale pospałyśmy do 7:38. Polisz faktycznie sporo potrafi, ale każde dziecko rozwija się w indywidualnym tempie, najważniejsze, że jest ciągły harmonijny rozwój i postępy. Za to Wasza już drepta, a naszej do samodzielnego chodzenia , myślę jeszcze trochę zostało ;)

nimfii - kiedyś bardziej mi przeszkadzało, jak mój miał gdzieś iść, teraz kładę na to lagę - a to też niedobrze:/

helenko - duży facet z Waszego Olusia, ale kochana: Chłop to ma być chłop! ;) A co do bab starych to zgadzam się , jak studiowałam i codziennie autobusem z K-wic do siebie jeździłam, to wszystkie baby ledwo o kulach stały, a jak J-ka podjechała, to by Ci oko tymi kulami wybiły, siatką zaczęły dusić, albo te kule pod nogi podkładały, a takiego przyspieszenia dostawały, że nie wiem po co im te kule ;)

maggipka
- chyba piszesz o tej bluzie takiej misiatej z uszkami i kokardką Hello Kitty?

Ssabrinaa - na pewno nic poważnego , nie myśl inaczej, a tak jak laski piszą USG powinn oprzecież wystarczyć, nie martw się kochana:*

Muszę zaraz dać kaszę Poli i zbieram się do UP, złożyć autograf, u nas całą noc lało, ale od rana jest pięknie i słonecznie :)
Miłego dnia:)

onanana - fajnie, że antybiotyk pomógł :tak:
Widzę, że dzisiaj w ogóle nocka niespokojna wśród dzieci była :sorry2: Może one się telepatycznie ze sobą komunikują i dlatego tak hurtem wszystkie w nocy mają jazdy :-D

Gola - jakaś Ty dokładna - o 7:38 :-D
A co do mojego rodzinnego miasta - to zawsze miałam ubaw, jak jeszcze za czasów, kiedy trenowałam badmintona i jeździliśmy po całej Polsce na zawody, to odwieczne pytanie - że jak? Głubczyce? Przez be czy pe? Gdzie to jest? :-D

No ja już ogarnęłam, mogę teraz posiedzieć spokojnie :tak:

A chłop nie zdążył z panią pogadać. Ale coś Oliwka mówiła, że pani z tym chłopczykiem rozmawiała, więc może mu się odechce takich zachowań.
A moje dziecko to w ogóle ma pecha... W świetlicy jest jakiś drugi wstręciuch, co ją wyzywa od grubasów :sorry2: Ja wiem, że Oliwka chuda nie jest, ale gruba też nie, a biedna się strasznie tym przejmuje. A ona tak jak kiedyś była też łobuzem, tak teraz wszystko chce pokojowo rozstrzygać i jak ktoś jej dokucza to najpierw mówi - nie rób tak, a jak nic nie daje, to leci do pani na skargę... Czekam, aż zaczną na nią mówić skarżypyta :dry:

onanana - cieszę się, że Majcia już dobrze :) Powiem Ci szczerze, najgorsze u mnie są myśli, że gdyby nie Pola to na bank nie bylibyśmy razem, tak bardzo mnie zawiódł:(

potworek - o proszę, ja nie wiedziałam, że Ty zawodowo badmingtona trenowałaś! Myślałam, (po wpisach na fejszszicie) , że po prostu lubisz ten sport :) Jakie miałaś wyniki?? Dzieci są "chamskie" , nie pomyślą, a na okrągło robią sobie przykrość, ja z kolei przez całą podstawówkę od "najlepszej przyjaciółki" słyszałam, że jestem za chuda i nie mogę w spódnicach chodzić, bo jakby to wyglądało:/ Nie raz płakałam.
PS a co do dokładności, to Pola najczęściej serwuje mi takie można rzec nawet nocne a wczesno ranne pobudki i zawsze pierwsze co to patrzę na tel, która godzina ;)

Polcia pojadła kaszy, potem dopasła się cyckiem i położyłam ją do łóżeczka, śpi od 10:10. Wstanie musimy jechać od pośredniaka i p otem do pra-dziadzia i po babcię

Pogoda piękna, czyste niebo i słońce, tylko zastanawia mnie ta temperatura , jest 10 stopni w cieniu...

Ostatnia edycja:
Witamy!!!
Olafek w przedszkolu, wydobrzał wczoraj, powiedziałam Pani ze jakby cos nie tak było to ma dzwonic to go dobiore wczesniej. Dzis nocka spokojna to sobie pospalismy. Marika standardowo dwa razy pobudka na jedzonko, ale na szczescie szybko usnela po kazdym posiłku.
Teraz sobie drepcze po domku w poszukiwaniu Braciszka, zauważylam ze jak Olafka nie ma w domu to ona taka bardziej samodzielna jest, wiecej sie bawi sama i nie stresuje mnie swoim krzykiem.
potworek ja nie wiem co to bedzie z tymi Dziecmi, strach sie bać - ale rada ze ma kopnac w jaja bezcenna :-). Szkoda tylko buźki Oliwki :-(
nimfii ten niech Mężuś sobie idzie, Ty sobie mam nadzieje odbijesz nastepnym razem. wiesz ja też juz przestałam porównywać moje dzieciaczki, bardzo sie od siebie różnią pod każdym wzgledem - to drugie dzieciątko już sie inaczej chowa i może dlatego tak sie dzieje. Fajnie jest miec dwoch synków, bo miedzy nimi na pewno zawsze bedzie grało. jak patrze na mojego meza i jego brata to oni bez siebie zyc nie mogą, jeden za drugiego w ogien by wskoczyl i to jest piekne.
gola Oj drepta ta nasza Malutka, nawet nie wiem kiedy sie tego nauczyła. Rano w spiochch taka zaspana zasuwa i ciagle sie potyka. Polcia to Mamusi córeczka, a z tym cycem to ja podobnie mialam z Olafem, ale kolo 11 miesiąca sam zrezygnował. Marika po 6 miesiecu zrezygnowała i bardzo dobrze bo spadała mi z wagi, nie przeżyłam jakos tego mocno, ale to bylo wygodniejsze w nocy, ale co z tego i tak jej zostalo ze co 3 godziny musi cos zjesc :-(
onanana dobre z tym cycem, ja bym sie poddała, najgorsza jest perpsktywa ze trzeba rano wstać do pracy :-( dobrze ze Majeczka juz rozrabia - znaczy sie zdrowa jest!!!!

ja zbieram sie do miasta, ostatnio byłam w miescie i kupiłam sobie trzy rzeczy a dzieciakom ani jednej i byłam z siebie dumna!!!!!!!!!! wiecie co dla OLafa mnie tak nie korci zeby mu non stop cos kupować, bo to chłopak, zreszta on ma tyle ciuchów, a jak wchodze na dzial dla dziewczynek to dostaje oczopląsu.
ja to wogole zauwazylam ze nie ma wielkiej różnicy w ciuchach rozmiaru 74(6-9), albo 80(9-12) bo Marika ma pare takich pare takich i wygladaja tak samo.
o kurcze coreczka sciągneła paluszki z komody - oczywiscie Tatus zostawił :baffled:
udanego dzionka i do usłyszonka

Witajcie mamuśki listopadówki

U nas nocka w porządku, choć karmienie kaszką o północy było. Być może ona się nie najada cyckiem wieczorem i dlatego się wybudza?? Jak została z babcią to dostała po kąpieli kaszkę i się o północy nie obudziła, więc może to to. Muszę pomyśleć, jakby ją dopchać przed snem.

Wczoraj wiało i padało u mnie, a dziś pogoda słoneczna. Zaraz wybywamy na spacerek do naszego nowego parku :-) Było o nim ostatnio w gazecie nawet!!

onanana - fajnie, że Majuśka już lepiej. Miłego dnia w pracy. Nie pracuj za ciężko :-)

gola - nie Hello Kitty, ja nie cierpię tych lalkowo-różowych pierdółek dla dziewczynek. Swoją drogą, ciężko coś kupić dla dziewczynki nie-różowego, dlatego na przykład tą bluzę kupiłam na chłopięcym dziale, szary kolor, bez żadnych wzorków.

potworek - no jakoś kojarzę te Głubczyce, może kogoś kiedyś stamtąd znałam?? Hmmm sama nie wiem.

helenka - no duży ten twój "chorowitek" :-) Prawdziwy chłop z niego :-) Moja Mała też taka długa, ale waży ok.10kg

mirelka - faszeruj się witaminkami. cobyś dzieciaka nie zaraziła

nimfii - no ja też jakoś widzę cię w pracy opiekunki :-)

sabrina - idź do tej przychodni/szpitala i wymuś usg główki, to cię uspokoi

Miłego dnia wszystkim!! I słońca!!

reklama
onanana - na pewno rajstopki te rurki co u WAs miała i na górę bodziak z kr. rękawkiem i na to bluzka bawełniana i kurde albo płaszczyk taki polarkowy, albo te płaszczyk ze chrztu - on nie jest jakiś mega ciepły, ale jadę autem, myślę, że najepiej bę∂zie małą ubrać na cebulkę, zawsze Twój mąż może szybko rozpiąć i ściągnąć.
Ubierz jej na górę, jakąś cieplejszą bluzę i na to cieńszą kurtkę , a pod spód bodziaka z krótkim
(ps ja wezmę do dzidzia jeszcze cieńszą wiatrówkę, jakby się ociepliło), a Wy po prpstu ściągniecie kurteczkę i zostawicie ciepłą buzę. No i czapę zakładam oczywiście ;)
PS już widzę, żę się ociepla

Anus - a w UK to macie w czym przebierać ! Gdzie najczęściej kupujesz? A ile miał Olaf , gdy zaczął śmigać? Bo podobno rodzeństwo w podobnym wieku zaczyna chodzić - a ile w tym prawdy nie wiem, bo u jednych się to sprawdza , u innych nie. Mój brat miał 13 m-cy, ja 14 albo 15 - więc stosunkowo późno ;)

W ogóle laski ile z naszych maluszków już chodzi samodzielnie?? Bo ja myślałam, że z 2-3 ale chyba już więcej! :)

PS maggipka, oni mają cale białe te bluzy, z serii Hello Kitty - ale nigdzie w tej nowej serii nie ma hello kity, tylko jedynym dodatkiem jest kokarda na uszku na kapturku - też nie przepadam za cukierkowy ciuszkami, ale te bluzy są urocze! Ale macie wypas z tym parkiem!! porób w końcu jakieś foty! :)

Ostatnia edycja:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry