reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

GOLA no fajnie tak choc jeden dzien zrobic cos niestandardowego i miec w domu kolezanke z ktora mozna pogadac normalnie o biezacych sprawach a nie tylko pisac sms ;-) do szpitala idzie w pon a zabieg bedzie we wt o ile jej nie zdyskfalifikuja przez te chlamydie. Bierze antybiotyk juz na to ale dopiero kilka dni wiec nie wiem czy to juz zabilo bakterie. Ona w stresie przed zabiegiem a i mnie lapie stres jakos z nia wspolodczuwam.

reklama
nimfii - podziwiam, że chce Ci się robić ciasta, ja mam do tego dwie lewe ręce, największym szaleństwem u mnie są babeczki takie gotowe, z proszku :-D

Margana - trzymam kciuki &&&

mary-beth - pewnie, trzeba korzystać, póki pogoda pozwala :tak:

Gola - :-p a więc... miałam 6 lat jak poszłam na I trening. I tak zostałam. W I klasie wygrałam jakiś tam turniej z okazji Dnia Dziecka i mnie trener zgarnął do klubu co się zowie LKS Technik Głubczyce (do tej pory jeden z najlepszych klubów badmintonowych w Polsce, zresztą, Przemek Wacha, olimpijczyk, to mój klubowy kolega :-p). No i od kiedy zaczęłam trenować w klubie to jakoś poszło, zaczęły się sukcesy, powołanie do kadry, wyjazdy na obozy, kontuzje... i tyle historii ;-)

POTWOREK ja uwielbiam piec ciasta, ciastka, babeczki a takze gotowac niestandarowe dania np jakies zapiekanki makaronowe :-) w pierwszej ciazy szalalam w temacie kulinarii, potem przy malym Macku tez sporo a on mi pomagal majac z tego frajde. Teraz juz nie mam tyle czasu niestety. Najbardziej lubie cos tworzyc jak jestem sam w domu ;-)

Dzis mi Kuba zafundowal kolejne omg :p chcial zlowic papier toaletowy w wc ;-) jeju maciek nigdy nie mial takich pomyslow. Kreatywny syn mi rosnie.

Hej laseczki Olunio spi od 20, w dzień spał tylko raz od 12.30 do 15,30. Jestem zła jak osa bo te ogrodniczki co wczoraj kupiłam są w sam raz tzn na długośc ok tylko w pasie rozpinają się guziki jak się schyla więc bedzie chodził w odpietych.

Słabo się dziś czuje , @ nie miałam 53dni wiec teraz nadrabia , a Olek zero wyrozumiałości dla mamy skacze pomnie ile wlezie. Zauważyłam że boi się chodzić sam, albo za dwie ręce zemną albo na czworakach. Pytałam się K. czy się nie przewrócił mu ale mówi że nie. Wogule jakiś taki dziwny rozbrykany jest.

Nimfi Ja z kibelka już łowiłam grzebień i kaczke gumową, A jeśli chodzi o pichcenie to lubie coś upiec albo ugotować żeby oderwać się od małego.

Margana Powodzenia w szukaniu wymarzonego mieszkanka.

Dobranoc dziołchy miłego weekendu. K pracuje cały weekend więc jutro z Olim wybiorę się do teściów. Mały poszaleje z dziadkiem to mi da troche odpocząć

Dobrrry wieczórrrrrr!

Ale ostatnio pędzicie z pisaniem, ledwo was nadrobiłam!
Artik już śpi i wreszcie mogę spokojnie posiedzieć. Wieczorem jest już zmęczony i chodzi ciągle i jęczy a jak się położy go do łózka, to skubany ma jeszcze siłę na skakanie i zabawę :-) Przedostatnia noc była dupna (ta po poście jak go chwaliłam :-) zobaczymy jak dzisiaj.

Ssabrinko wiem, że się niepokoisz tym guzkiem na głowie, tym bardziej, że ciebie spławili. Usg to najlepsze rzowiązanie, lepsze niż zdjęcia, męcz ich o to!!! Ale jestem pewna, że to nic poważnego. Samik ładnie ci je kanapeczki, jak je robisz, kroisz małe kawałeczki chlebka bez skóry? aŁdnie Mały waży!
Nimfii niefajnie wyszło z tym zaproszeniem.. Mąż sam pójdzie? Ja bym była solidarna, ale wiadomo, faceci.. Piszesz, że lubisz piec, to masz :-)
Sweet Corner znalazłam w poszukiwaniu jabłek pod kruszonką (muszę je zrobić, cholera nie kupiłam tylko brązowego cukru). Pomysł z praca opiekunki jest super, kto jak nie ty kochana!
Potworek Oliwka jest świetna i super, że stanęła w obronie koleżanki. Ten chłopiec powinien zostać od razu przywołany do porządku. A przezywanie, niestety dzieci potrafią być okrutne. A co jej mowisz,co ma robić jak ktoś ją przezywa? Huhu, nie wiedziałam, że masz taką bogatą przeszłość sportową. Niestety sport wyczynowy wiąże się z kontuzjami. A żałujesz, że nie miałaś możliwości kontynuować tej ścieżki?
Maggipka uśmiałam się z tej konwersacji. Park piękny,pewnie fajne spacerki w nim będą. Uśmiałam się z tej twojej Amelci, ładnie nawija! Mój Mały je ok.19 kaszkę (na 120 ml), ok.20 przed snem je 180 ml MM i i tak budzi się ok.12-1 na flachę (wypija wtedy 180 ml), potem zwykle ok.5 rano je.
Angie witaj ponownie! Fajnie, że już na nowym miejscu. Pewnie aklimatyzacj aw pracy trochę ci zajmie, ale powoli się przyzwyczaisz. Pisz jak Kingunia w żłobku, jak reaguje na inne dzieci.
Ankusch jak ognicho wyszło? U nas pi...i jak w kieleckiem, do tego deszcz zacina. Mam nadzieję, że pogoda lepsza u was. Też słyszałam, że 4-ki bardzo dzieciaki bolą.
Onanana fajnie, że Majunia ma się lepiej po antybiocie. Jak wyszła kontrola u lekarza? A co cie tak dzid ostatnio wkurza?
Helenko Oluś ładnie waży, wygląda na zdrowego i zadowolonego z życia mężczyznę, także nie przejmuj się, że waży za dużo.
Anus przypomnij mi jaka jest różnica wieku między twoimi szkrabuchami? Mi Artur też z cycka sam niedawno zrezygnował, czasem mi jeszcze pcha łapki pod bluzkę, ale ssać już nie chce. Zazdroszczę okazji cenowych na ciuchy, Anglia pod tym względem fajna!
Mary jak tam, mam nadzieję, że brzuchal już nie boli! Ja też was czytam z lamką wina.
Mirelka a co ty Amolem nacierasz? chyba nie skronie? on taki intensywny jak dobrze pamiętam, że dziury wypala:-D Fakt, dziewczynkowych różowych ciuchów jest full i czasem cięzko wybrać coś innego.
Julianna no i znów całe pakowanie na głowie kobiety. Miłego wyjazdu, jedziesz w moje strony!!
Aneczka- szampańskiej zabawy jutro!!!
Asia- witaj ponownie!! Gratki dla siostry! U nas też będzie w rodzinie bobo (brat) na przełomie lutego i marca. Aha ktoś się pytał (chyba Mirelka) to piszę :-)
Gola widzisz Anna mi przypomniała, pytalaś się o Hipka, Artik lubi go przesuwać idąc na kolankach a czasem robi kroczki, ale muszę go asekurować, żeby zwalniać Hipka aby czołem nie zarył w podłogę :-) ogólnie fajna zabawka, te klocki dołączone też są ciekawe (mają miniatury warzywek i potraw w środku).
Anna nadal w Polsce? Fajnie, że się tak rozrywkujecie!!!
Margana ja wczoraj też kupiłam w Lidlu taki fajny sweterek z podszewką, na taką pogodę w sam raz, a wkurzyłam się, bo skarpetek zostały tylko małe rozmiary a z większych tylko w różu i fiolecie, a co tam, myślę sobie, prawdziwy facet różu się nie boi :-) Jak się boisz, że Natalka będzie się obijać o drewniane łóżko, to kucie jej ochraniacz. Myślę, że się spokojnie przestawi. &&&&& za kredyt!!

Wiecie co dziś się wkurzyłam, bo kupiłam na All Młodemu kombinezon, w opisie było, że w bdb stanie, brak śladów uzytkowania a dziś jak rozpakowałam, to ma całą gumkę przy kapturze rozciągniętą i popękaną i przy suwakach przy kieszeni też. Wycedziłam ostrego maila do sprzedawcy, że chcę zwrot a jak nie, to zgloszę do All do centrum sporów!

No nic laski, miłego piatkowego wieczorku!

a tu produkcja wre
potworek musisz miec fajne wspomnienia z tamtych czasow. a dzisiaj jeszcze grywasz? Oliwka ma zamilowanie do sportu?
asia333 super, że domek już ze tak powiem bliżej jak dalej gotowy - kurcze też bym była mega zajarana. i super, ze Siostra w ciazy, bedzie weselej zwłaszcza na spotkaniach rodzinnych.
AnnaJ TEZ chce do polski, tam chociaz jest drogo to zawsze mam czas dla siebie, takie SPA dla duszy i ciała. My mamy niebieskiego hipcia ale taki co zbiera klocki, Marika jeszcze na niego za mała, wiec Olafinko na nim śmiga.
Ankusch oja jestem w szoku zdolna ta Wasza Córcia, ale wiesz co to chyba jest to, że mowisz do niej jak do wiekszego dziecka i ona to wsio rozumie.
maggipka fajny taki park, ale wiadomo nie wszystkim dogodzisz :-)
Margana to żescie poszaleli w lidlu. trzymamy kciuki za kredyt, a 2 pokoje to dla Was akurat. własne to własne!!!!
Mirelka pewnie teraz Bobiki nie mają nic do gadania te je ubieramy po swojemu, ja jestem u mojego syna na etapie koloru czerwonego. Kupilam mu czerwona kurtke na zime, ale nie podobał mi sie w niej i odmieniłam na granatowa, bo uwazam ze w tym kolorze mu najlepiej, od razu uslyszalam, ze nigdy przenigdy nie nałozy tej kurtki :-) ale obiecalam muczerwony szalik i czape i moze jakos to przejdzie.
Julianna UDANEGO WEKENDU
Nimfii ja tez lubie piec, aczkolwiek przewaznie szukam ciast w ktorym jest mało pieczenia typu tiramisu rafaello, bo zakalce czesto serwuje :-( a akcja z papierem dobra - nasmiałam sie. widze, że Kibelek to jest cel numer jeden nie tylko dla Mariki!!!!
Mary beth zazdroszcze dwoch spacerków, jak miałam jedno dziecie to duzo łaziłam bo na spacerze odpoczywałam. ja popijam biale winko na rozgrzanie :-)a z filmem poczekam na meza
Helenka miłego odpoczynku. Niestety są czasem takie dni, ze dzieci mają zbyt duzo energii, jakis takich dziwnych emocji w sobie.
Angun u nas jest faktycznie 3 lata roznicy. Olaf jest ze stycznia 2009, a Marika listopad 2011. e to lipa z tym kombinezonem,,tez bym sie wkurzyla.

laski ide sie relaksowac.pap

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja z Wami nie wyrabiam!! produkujecie niemożliwie!!
potworek moja glizda niestety przestała ładnie spać jak ja do pracy wróciłam, czyli w maju.. Biedna Oliwka- ona taka dyplomatka a tak ją brzydko wyzywają!! Pewnie że nie jest grubaską!! Wow kochana ale z Ciebie zawodniczka była!! ja w podstawówce byłam chyba 9 w województwie Śląskim. hehe
Gola to przykre z tym Twoim chłopem:-( Z drugiej strony powiem Ci kochana że każdy ma prawo do szczęścia- nawet mamusia. także jeśli masz jakieś wątpliwości i masz z nim być tylko ze względu na Polę to może jakieś tymczasowe rozstanie?? A czy On w ogóle jest świadomy Twoich uczuć??
anus ale spryciula z Twojej córci!! Moja chyba jeszcze ma daleko do dreptania... Z tym cyckiem w nocy ja już tez myślałam ze ją wezmę i jej dam ale kurcze to musi się skończyć... Ale wiesz, patrze na zegarek, 3 w nocy a o 6 trzeba wstać a ta się dre na cały blok...
magggipka i jak z tym karmieniem przed snem?? ja już staram się podawać Mai jakąś kolację- w zależności co jadła przez dzień ale ona i tak się budzi. I co dostrzegłaś się gdzies w TV?? Piękny ten park!! zazdroszczę!!
Ankusch mam nadzieję że teraz się zajebiaszczo bawisz!! z tymi ząbkami to serio masakra!
mirelka, gola, magggipka u nas akurat sporo różowych ciuszków. tak jakoś wyszło choć też sie tego wystrzegałam! Chociaż mi się Maja w różu podoba. Lubię żeby było widac że to dziewczynka!
Nimfii fajnie że masz zdrowe odejscie jeśli chodzi o wyjścia. Ja kiedys bylam bardziej zaborcza i zazdrosna. Teraz mnie to ryra szczerze mówiąc, niech sobie łazi gdzie chce i z kim chce..chociaż on nie łazi hehe Haha ale Kuba miał dziś pomysl z tym papierem!!
asia zazdroszczę domku!! Myślę że i my się kiedyś porwiemy na własną chałupę bo nasze mieszkanie nas nie zadowala-brakuje kawałka ogródka... Daleko sie przeprowadzacie?? Gratulacje dla siostry!
Anna moja nie ma litości i też dziennie ok 6 wstaje...
Ssabrina i co Ci z tym zrobili??
mirelka dziś ta pogoda zdradliwa była.. slońce jak nie wiem ale chłodek i wiatr..
Margana super że trafiliście na fajnego doradcę! Oby wszystko było po Waszej myśli!! kochana z mieszkaniem to jest wiesz jak "ciasne ale własne". wierz mi ze nawet jakbyście mieli być w kawalerce to byłoby Wam extra bo na swoim!! My tez jeszcze rok temu (no 18 września był rok jak się przeprowadziliśmy) mieszkaliśmy na dwóch pokojach i dla naszej dwójki spokojnie wystarczyłby jeden! Z kim Natalcia będzie jak wrócisz do pracy??
Mary fajnie że u was ladnie! korzystajcie kochana!! super że masz fajną ta sąsiadkę! Milego wieczoru z winkiem i filmem!
helenko to Ci fajnie Oluś pospał!! Udanego dnia u tesciów! Odpoczywaj kochana!
Julianna chyba już życzyłam, ale jeszcze raz nie zaszkodzi- udanego weekendu!
Angun i jak jabłka z kruszonką?? ja tu ostatnio zachwalałam bo mi straaasznie smakowaly:-D O lekarzu zaraz napiszę. A z chlopem się nie dogaduję. ja mam wrażenie że wszystko na mojej głowie jest. Rachunków pilnuje ja, ja kombinuję co do jedzenia, co tzreba kupić (na zakupy owszem, on tez biega), jak trzeba z Mają do lekarza to ja, ja się wiecznie z pracy urywam zbey coś załatwiać. Ona ma utrudnioną sprawe bez prawka, wiadomo ale już zmęczona jestem- chyba barzdiej psychicznie nież fizycznie. Jak z nim chce pogadac na jakiś temat to się nie da. Próbowalam z nim ustalic czy roczek w kościele robimy, on ż ejemu jedno ale chyba mi zalezy więcok. na drugi dzień dzwonilam do parafii, gadam mu o tym a on do mnie "czyli jednak postanowiłas że robimy w kościele?"... bo myślał ż ejeszcz będziemy to ustalać. Oj rozpisąlam się, sorrki ale pytalas hehe Ale wałek z tym kombinezonem! Nie dziwię się że się wkurzylas!

dziewczyny Wy naprawde ostatnio szalejecie!! Nie wyrabiam tu!

D. był z malą u tej aszej lekarki, powiedziała ze widac znaczna poprawę:-D Maja praktycznie raz na jakis czas zakaszle. Do żlobka może niby iśc w środe ale spórbujemy teścia wkręcić żeby z nią dłuzej posiedział co by na 100% się wyleczyła. W ogóle młoda dziś dużo pospala i miała taki zajebisty humor że hoho. Mnóstwo radoci nam dziś sprawiła:-D Normalnie caly zcas miała zaciesza na buźce i szalała znów! D. jutro jedzie na grzyby znów, więc kolejny sobotni poranek jestesmy same. Jak będzie ładnie to biorę się za okna!
Dobrej nocki kochane!!

Bardzo dziekuje wszystkim za kciukasy!!! Na pewno się przydadza. Jeszcze raz poprosze w lutym;-)

Angun no właśnie tak sobie mysle, ze Natalka jest juz na tyle duza, ze nie powinna az tak sie obijać. A ochraniacze i tak na razie lepiej mieć.
Kurcze, ale kiepsko z tym kombinezonem. Bardzo dobrze zrobiłaś z tym mailem. Jak Ci nie zwróci to pisz do centrum sporów. Wkońcu towar nie jest zgodny z opisem.

Onanana nie dziwię ci się, że masz wkurza, jak tyle na twojej głowie. A facet może taki właśnie ze względu na brak prawka? Wiesz, ja też długo dominowałam mojego męża, ale widzę, że on się przez te lata wyżarł i charakter mu się wyostrzył. Jednak często pozostawia decyzję w moojej gestii (podobnie jak twój). Tupnij noga i powiedz, że musicie razem decydować.
Super, że Majeczka dochodzi tak szybko dos iebie, widac antybioty w czas był podany.
Anus ja tez lubie Artika w granacie. A mogę spytać czy nad Mariczką planowo pracowwaliście czy daliście się ponieśc przeznaczeniu?
Margana jeśli jesteś zainteresowana łożkami dzięcięcymi 140x70 cm z możliwością tapczanika, to my mamy z firmy Bellamy i jesteśmy b.zadowoleni, konkretny mebelek z litego drewna, my mamy z kolekcji FINO.

Ostatnia edycja:
reklama
Angun ja planowalam drugie odkad Olaf sie pojawil,ale od mojego meza slyszalam zebysmy zaczekali itd. w styczniu 2011 moja szwagierka urodzila beby i jak ja wzielam na raczki to byla milosc od pierwszego wejrzenia :-) i zajelo nam to miesiac, bez wielkiego spinania sie, po prostu przestalismy uwazac. nie bralam zadnych tabletek. uwazam ze w tej kwestii jestesmy szczesciarzami. tylko kariera w miejscu stoi. hehe widze ze Arti tezw lozeczku odzywa.
onanana trzymamy kciuki za dzisiejsza nocke. a chlopy to tak zawsze na nasze barki wazne decyzje spychaja. kochana masz naprawde duzo obowiazkow, musicie znalezc jakis kompromisy.

Do góry