reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

Kochane witajcie:) przepraszam z góry za mój mega chaotyczny wpis z rana :-/:zawstydzona/y:
Pisałam, że Pola była padnięta po Chrzcie i usnęła od razu i jadła tylko raz w nocy i przez to musiałam odciągać mlesio - spieszyłam się bardzo dlatego taki hieroglify wyszły ;)

Agutku - wielkie gratki dla siorki! I jak miło , że też będzie listopadowa dzidzia, ofkoz imię ,(jeśli będzie to mała kobitka) też siostra wybrała przecudne hihi ;) Fajnie spędziliście dzień z Szymusiem:tak:

Angun - ja też sprawdzam czasem łyżeczką, czy Poli nic się w dziobku nie wykluło (mimo, że nawet nic białego nie dostrzegam ) Oo nie wiedziałam, że mary-beth założyła taki wątek ;)

mim - ale super się wozicie :tak: Jak sobie sprawię porządny rower to zaopatrzę się w cuś podobnego :)

asia - fajnie, że Zuzia po wprowadzeniu glutenu ok. Ssabrinaa na pewno coś wymyśli i będziecie na zamkniętym;-)

Anek Mam nadzieję, że wczorajszy grill się udał :)Wszystkiego co najlepsze dla Zosi na te 6 m-cy i jeden dzień :-D PS Super, że tata Zosi tak się angażuje - widać, że bardzo Mu zależy !

onanana - współczuję awarii samochodu :/ Sto lat Majusia!:-D Kurcze ja chyba w tym tyg nie dam rady się spotkać, jutro jadę do dziadzia, w środę do kumpeli (od 2 tyg sie wynieram), w czwartek po poludniu przychodzi do nas moja kozeznka z bylej pracy, a w pt musze zawiezc na Ligotę do szpitala na badanie kuzynke mamy z synkiem... Ech, przyszl. tydz?

martttika mam nadzieje, że tata Filipka się opamięta i , że bę∂zie w tym ważnym dla malego dniu uczestniczył:tak:

angie - brawo dla Kinguni, jak ona dużu już przeszla, dzieci niejednokrotnie są dzielniejsze od dorosłych, trzymam kciuki za wyniki &&&&&&. PS I tak mała jest dobra, skoro dwa odciski udało Wam się zrobić ;) Fajna pamiątka :)

ponko - super , że wyjazd tak udany i Fifi był taki grzeczniutki, podziwiam Cię za całą organizację wyjazdu :)

Sabrinaa - jak po tapetowaniu ?:)

Katerinka - doskonale Cię rozumiem, bo moja mama też miała z tym na pocz. problem :) Ja Polę zostawiam (i to na niedługo, bo karmię)tylko z moją mamą, zawsze dzwonię jak nienormalna, mimo, że wiem, że jest w dobrych rękach

Helenka - fajno, że mały z takim apetytem "zajada" sloiczki:tak:

Aneczka - Wszystkiego co najlepsze dla Zosieńk ina 5 m-cy :)

Anna - woow ale mieliście fajne pikniki z Twoim :tak: Obiad też fajny dziś zrobiłaś, ja na szybko w CH dziś zjadłam makaron ze szpinakiem i jakieś mięso:/

AniaSm - na pewno jak się jest raz na jakiś czas w PL, to z każdym się chce zobaczyć, każdego odwiedzić i pozałatwiać kilka innych spraw, zmęczona , ale pewnie zadowolona :):tak:

maggipka - ja też za 2 tyg będę rozszerzać dietę Poli- mamy iść w tym celu do pani Dr, He he uśmialam się z kaszek i Twojego :-D Fajnie spędziliście dzień w SPA - marzy m isię już od dawna, zwłaszcza teraz jak bolą mnie plecy ( byłam raz w życiu - super sprawa). Amelka mogła płakać za Wami , bo nie zostawała z nikim innym, następnym razem będzie lepiej :)

Niuniunia najważniejsze, że było OK, ja mimo, że moich teściow raczej nie trawię, to mi żal , że olewali Polunię - dziecko nic im nie zrobiło...

winki - debeściara z Ciebie, :-D:-D, spoko udało Ci się wszystko ogarnąć, a mały zadowolony, krzesełko fajne no i kuchnia cuuudna!!!!

Laski, za przykładem agutka musiałam notatki poczynić, bo bym zapomniała, co komu miałam napisać. Nie dotarłam dziś do dziadzia, bo przypomniałam sobie o imieninach taty i pojechałyśmy z Polą po prezent.
Ale naprodukowałyście przez te kilka dni;-) Słyszałyście, jakie upały mają być od czwartku? W weekend 30 stopni , ciekawe jak będzie;)

reklama
aniasm Ja już dawno trzymam Lenkę w pozycji półleżącej, bo na spacerkach się wydziera że świata nie widzi :-D dziś zabrałam ją ze sobą do dentysty to tak się ludziom przyglądała, że aż oddech wstrzymała :-D
gola gratuluję udanych chrzcin i grzecznej córci :-) a tą pogoda to zaczynam wątpić, czy w tym roku wiosna wreszcie zawita :sorry:

U nas jakos dziwnie Sami sie przebudzil z wielkim placzem kolo 19:30 i byl jakis taki niespokojny na samym poczatku a potem sie rozgadal na calego i teraz dopiero zasnal umeczony jakis taki :sorry: Na mnie czeka oczywiscie sterta garow a mi sie tak nie chce :-D
margo nie ma za co ;-) widac fajny mieliscie wypad do restauracji i mieliscie na pewno wesolo a glosno to wierze z 3-ka bobasow hehe to sie musialo tam dziac:-)
Gola i co kupilas tatowi na urodziny?? a u nas tapetowanie ciag dalszy,oczywiscie musialo cos wyjsc wiecej jak tapetowanie bo to jest normalne u nas wiec przy zrywaniu tapety porobily sie nam dziory w scianach wiec na razie moj A. jest na etapie latania i wygladzania moze w srode bedzie gotowe i skonczone chociaz watpie bo jest to tapeta do malowania wiec jeszcze po tapetowaniu bedzie trzeba to pomalowac :sorry:

margo no my dopiero wróciliśmy z PL a tam najczęściej nosiłam ją w chuście :tak: ,a wózku to ona moment zasypiała , zresztą kupiłam tam sobie fajny wózek 2w1 że z gondoli robi się siedzisko spacerowe :tak: , a dzisiaj jak się obudziła na spacerze to ją posadziła bo się strasznie złościła że nic nie widzi a słyszała jak Kuba szaleje :-)
sabrina ale za to jak skończy to będziecie mieć ślicznie :tak::-)

sabrina u mnie właśnie Lena tak się wybudzała przez ostatnie dni, ale może to przez banana bo jej podałam przez siateczkę :zawstydzona/y: dziś na razie śpi już 3 godziny, zaszłam teraz do niej a ona słodziak mały misia przez sen obejmuje :tak:współczuję remontu, nie cierpię tego sprzątania w trakcie i po, my na szczęście jesteśmy po :-pa jeśli chodzi o codzienne sprzątanie to ja mam tak samo cały czas jest coś do zrobienia w domu, dlatego ja się nie mogę doczekać powrotu do pracy, bo w domu to tylko sprzątanie, gary i pieluchy :-(a chłop i tak tego nie doceni, a mój to jeśli chodzi o porządki to nic się nie dotyka :no:ale bałaganić lubi!

Gola jesteś mistrzynią w ogarnianiu tego wątku i odpisywaniu wszystkim dziewczynom:-D:-D:-D Kto się ze mną zgadza??
Ja zawsze poczytam ale z odpisaniem gorzej, przyznaję się bez bicia;-)...mam nadzieję, że wybaczycie styranej potrójnej mamuśce;-)
U nas w domu jakiś dziwny wirus panuje, ja byłam dosłownie "powalona z nóg " wczoraj, na wieczór wzięło mojego starego ( i dobrze, że dopiero na wieczór bo się małą zajmował w dzień, ja nie byłam w stanie ruszyć ręką ), a dzisiaj starsza córa zaniemogła, to jakieś cholerstwo takie dziwne jest, nie ma gorączki, mi było strasznie słabo, zawroty głowy i mdłości..boje sie tylko, żeby mała nic nie złapała, ale wierzę w mlesio z cysia, tzn. że przeciwciała ją ochronią

Dziewczyny, czy Wasze dzieciątka krzyczą w wózkach na spacerkach, nie chodzi mi o płacz, tylko jedzie sobie gówniarz i pokrzykuje z uśmiechem na twarzy, od czasu do czasu piśnie również, moja od tygodnia na każdym spacerze próbuje takich krzyków, na zakupach w sklepie również i wtedy słyszy ją cały sklep i wszyscy się ogladają i śmieją....

Gola - super, że udały się Chrzciny :-)

DZIĘKUJĘ za zaproszenie do zamkniętej grupy.

Laski, słyszałyście może o metodzie Glenna Domana, chodzi o naukę czytania i matematyki. Zaciekawiło mnie to, szczególnie jak obejrzałam ten filmik:
Emily reading at 17 months - YouTube
Umysły dzieciaków są bardzo chłonne, ta metoda nie katuje dziecka, bo ponoć te plansze z wyrazami trzeba odczytywać b.szybko i zajmuje to może 2-3 min.dziennie. Są gotowe zestawy plansz, ale cena trochę powala, w sumie można zrobić coś takiego samemu.
Co o tym myślicie?

Słyszałam. Metodę Domana stosuje się u dzieciaków niepełnosprawnych (intelektualnie i/lub rozwojowo). Trochę na niej pracowałam z dzieciakami i przydała się kiedy Maksymilian nie chciał mówić (zaczął mówić dopiero gdy miał 3 lata). Jest też jakby polski odpowiednik, może niezupełnie odpowiednik, bo to ich własna metoda, ale podobna opracowana przez Pomorskie Centrum Terapii Pedagogicznej:
369_nauka1.jpg

Metoda ta to przede wszystkim zabawa i o tym trzeba pamiętać.

Szczepienie Grzesiek przecierpiał, ale trzeba było i tyle.
Dziękujemy za Waszą pamięć...

Ostatnia edycja:
Ssabrinaa - kupiłam mu spodnie - na współę z mamą, wzięłam z szafy jego gacie i z nimi i z POlą do sklepue, powiedzialam, że potrzebuję takich jak te stare - bo jak inaczej bez mierzenia ?;) Ja u Poli , w dużym i u nas też mam tapetę do malowania - taka chropowata - fajnie to wygląda :)
Dobra spadam mamusie listopadowe, bo już strasznie mnie spanie łamie, dobranoc! :)

majuska moja Lenka też lubi sobie pogadać i pokrzyczeć, wczoraj na spacerze gadała"bababababababa":-D to jej ulubione "słowo" ostatnio, a najbardziej lubi krzyczeć w kościele kiedy ksiądz już skończy, Lenka śpiewa po swojemu, a tak lubi kościelne pieśni, że mąż jej nuci na kościelną nutę i ona od razu się uspokaja :laugh2:
tak gola jesteś mistrzynią w odpisywaniu i robisz notatki, podziwiam :-)

Ja też spadam do kąpieli i spać, bo jutro znów nie dam rady się z wyrka ściągnąć z rana!
DOBRANOC MAMUŚKI

Ostatnia edycja:
reklama
Tak, Gola jest zdecydowanie mistrzynią!!!!
Gola co do spotkania to spoko, może być przyszly tydzień. Czy mogę zaproponowac poniedziałek?? Bo mój D. reszte tygodnia ma wolną i nie chce mu Majki zabierać;-) Jeśli nie da rady to oczywiście się dostosuję. Agutku co Ty na to?? Gola super że chrzciny udane!!
Angie kurcze jaka Kingusia jest dzielna!!!! Niesamowite jaką macie cudowną córcię!! Moja by już po 10 minutach opóźnienia w karmieniu ryczała jak nie wiem! czekamy na wieści kochana!!!
maggipka nieźle z tą kaszką. Biedny mąż, bedzie musiał się z małą dzielić;-) Mi kaszka też bardzo smakuje ale staram sie nie jeść bo to pewnie dosć kaloryczne...
Winki oczom nie wierzyłam jak czytałam! Jesteś kochana na serio debeściarą!! Mój D. oniemiał z zachwytu jak mu opowiadałam! Magggipka z Was też się śmiał;-)
ssabrina współczuję remontu, mam nadzieję że twój szybko się uwinie!!

Kurcze dziewczyny już nie wiem co komu miałam odpisać... Musze jeszcze jednego PITa rozliczyć i chyba idę spać... Położyłam dziś Maję w piżamce z krotkim rękawem i krótkimi galotkami. Śpimy wszyscy w jednym pokoju i mi jest bardzo ciepło, mam nadzieję że mi nie zmarznie moja gliździorka mała:-(

Do góry