reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi dot. jedzenia:-) Franek po kąpieli śpi w łóżeczku, ale niestety coś niespokojnie:wściekła/y:

Gola we wszystkich oddziałach 8 osób plus ja. Prawda jest taka, że niestety nie przepadam za swoją pracą, no ale cóż daje pieniążki, przynajmniej jak sie pracuje, bo jak siedzę w domu, to d...a. Swoją ukochana pracę rzuciłam zakładając rodzinę, niestety za dużo czasu mi zabierała.
Onanana świetne buty, ale na tak wysokich to chyba bym nie dała rady, zresztą nie wiem co mi się po ciąży porobiło, jakoś źle mi się chodzi na obcasach a przecież do pracy praktycznie tylko w obcasach chodziłam, nawet w zimie:baffled: a pieluszką się nie przejmuj, każdemu się zdarza!
Angun dzięki za info, za chwilę poszukam na allegro:-)
mirelka a gdzie masz chłopa do noszenia? pewnei coś przeoczyłam:zawstydzona/y:

agalodz a ja kiedyś mieszkałam na stołecznej :-) więc bardzo dobrze znam te okolice, ja zostałam poczęta w domku obok kliniki ;-)tylko jakieś 20 lat przed powstaniem kriobanku :-D a dla Wojtusia życzę zdrówka i zapraszam do Białegostoku, chętnie pokaże wam coś poza ul. Stołeczną ;-)
Martttika, Sabrina Niuniunia trzymam kciuki za wasze prawko, bo to dla młodej mamy bardzo przydatny świstek, ja mam go od 10 lat i bardzo ułatwia życie
angun fajne zakupki i ten gryzak ciekawy, ja też mam siateczkę o której pisały dziewczyny, dziś dałam Lence banan ale miała zdziwioną minę :confused:
anek skąd ja znak=m te akrobacje :-D w nocy wstaję aby moją księżniczkę doprowadzić do pionu bo też lubi wędrować po łóżeczku, a dziś tak się turlała, że na podłogę lakierowaną wpełzła i się poślizgała do zabawki, którą wcześniej wyrzuciła ze swojego placu zabaw :tak:
aneczka87 pewnie, że żadna praca nie hańbi, pracujesz uczciwie zarabiasz pieniążki i to się liczy :-)
angie80 bez rodziny na pewno jest wam ciężko, ja to ciebie strasznie podziwiam i trzymam za was mocno kciuki :-)
maggipka ja już przetestowałam chyba wszystko alantan krem i puder, bepanten, maść hipp, lanolina z medeli, alantan maść i narzie najlepiej działa lanolina z dupka już lepiej :-)
cocca życzę zdrówka dla twojego synka, będzie dobrze, a z czytaniem forum jesteś dzielna ;-)ja karmię MM i warzywami zz mięsem w ciągu dnia jedzenie co 3 godziny po 200ml Lena wypija 4 posiłki mleczne i jeden obiad, mała śpi całą noc

Hej nareszcie udało mi się wszystko przeczytać, nieźle produkujecie. U nas dziś fajna pogoda, byłyśmy na spacerze z moim ojcem, który sobie przypomniał, że mu się wnuczka urodziła i zadzwonił dziś do mnie, niestety nie układa się między nami dobrze więc nawet nie mieliśmy za bardzo o czym rozmawiać, a jego wizyta "zrujnowała" mi wewnętrzny spokój i przez resztę dnia rozmyślałam o różnych sprawach i było mi cholernie smutno :-( do tego wszystkiego zadzwoniła do mnie moja młodsza siostra z płaczem i swoimi rozterkami sercowymi i próbowałam jej wytłumaczyć, że faceci się znacznie różnią w postrzeganiu związku niż kobiety, a życie to nie karnawał, ale ona nic nie rozumie, młoda jest ma dopiero 19 lat ;-) więc mój dzień nie należał do udanych.

ankusch Martynka rozgadana na calego :-D przykro mi z powodu tej kupy,tez nie cierpie jak te psy sraja gdzie popadnie a wlasciciel na to leje i zostawia :no:
Gola dzieki kochana ;-) no to zes sie na chodzila dzisiaj.
onanana tez widac mialas zalatany dzien ze hej a buty super eleganckie i jaki obcas :szok: Ja bym sie nie odwazyla na taki bo po kilku krokach pewnie bym sie zabila albo noge bym miala w gipsie :-D

Moje dziecie juz smacznie spi,dzisiaj byl dosc grzeczny a i na zakupach bylismy w trojke i bylo fajnie :tak: a Ja dziewczyny padam na ryjek bo jakos nie udalo mi sie dzisiaj zdrzemnac z Samim a po tej nocy nie przespanej ledwo siedze ide zaraz sie polozyc chociaz nie wiem czy to ma sens jak malego bedzie trzeba po 23 nakarmic :nerd: ide sie polozyc kolo chlopa w salonie i ogladac z nim film babeczki ;-)
Milego wieczorka kochane ;-):-)

U mnie dzień dziś fajny, pobawilam się z Małą, poszłyśmy na spacerek i po tatę do pracy, a potem jeszcze z nim na spacerek nad wodę. Mała ostatnie kilka dni wariuje w wózku, absolutnie nie chce leżeć, więc trzeba ją nosić na rękach. A że ciekawska bestia jest, to jej się to podoba, bo wszystko widzi, i tylko mówi: "Ooo...ooo...ooo". Chyba czas przerzucic się na spacerówkę, tylko, że ona jeszcze nie siedzi samodzielnie.

A wieczorem mieliśmy z nią cyrki! Wszyscy dookoła mi tu trują, że ona śpi tak krótko w nocy (budzi się co 3h) bo jest niedojedzona i trąbią, że powinnam dopchać MM (wciąż karmię tylko piersią). No to zakupiłam - Enfamil - przygotowałam na to karmienie po kąpieli, a ona za chiny nie chciała tego jeść. Rzucała się, darła i piszczała, gryzła smoczek, ale jeść nie chciała. No to odstawiłam butlę i dałam cycka - dziecko jadło jak aniołek. Cwaniara! No i nie udało mi się jej dopchać...

Wszyscy dookoła mi tu trują, że ona śpi tak krótko w nocy (budzi się co 3h) bo jest niedojedzona i trąbią, że powinnam dopchać MM (wciąż karmię tylko piersią). No to zakupiłam - Enfamil - przygotowałam na to karmienie po kąpieli, a ona za chiny nie chciała tego jeść. Rzucała się, darła i piszczała, gryzła smoczek, ale jeść nie chciała. No to odstawiłam butlę i dałam cycka - dziecko jadło jak aniołek. Cwaniara! No i nie udało mi się jej dopchać...

Nie daj sobie wmówić, że mało śpi, bo je Twoje mleko. Mleko matki jest najlepszym mlekiem dla dziecka!!! Ja karmię już Grzegorza modyfikowanym, a ma noce, że i tak wstaje co 2 godziny jak przy piersi.

Nie daj sobie wmówić, że mało śpi, bo je Twoje mleko. Mleko matki jest najlepszym mlekiem dla dziecka!!! Ja karmię już Grzegorza modyfikowanym, a ma noce, że i tak wstaje co 2 godziny jak przy piersi.

No właśnie!! Też tak myślę!!
Choć przyznam, że przespać całą noc to moje marzenie od 5,5 miesiąca :-)

kochane spobuje teraz poodpisywać cos więcej, bo wczesniej a szybki pisalam:
magggipka mim ma calkowita rację. Nie daj ssobie wmawiać!! Mala dobrze przybiera na wadze?? jeśli tak to twoje mleczko jej wstarcza i niestety ale taki z niej typ ze się budzi. Życzę Ci aby spała coraz więcej!! Co do spacerówki to Maja już się przesiadła:-D Żadne z naszy dzieciaczków jeszcze nie siedzi a kilkoro już jeździ w spacerowce:-D
Aneczka bardzo Ci zazdroszczę wlasnej działalności. Super że możesz tak fajnie to pogodzić z opieką nad malą i jesteś niezależna. A praca bardzo fajna i bardzo potzrebna!! W żadnym wypadku nie hańbiąca!!!
mirelka doyślam się że mąż sam tego nie wtaszczy na piętro i dlatego Ciebie potrzebuje?? Pamiętaj że my kobiety nie powinnysmy cięzko nosić. Niezależnie od tego ile mamy sily. ja już odpuściłam takie bohaterstwo od kiedy moja mama musiała mieć usunięte narządy bo jej zaczęly wypadać...
margo kochana współczuję relacji z tatą. ja się z moim nawet nie wdaje w gadki bo jak mam słucać jego fandzolenia (jak to się mowi "pieprzy trzy po trzy") to mi sie odechciewa:-( A to ta siostra po udarze ma rozterki sercowe?? Fajnie mieć starszą siostrę kurde!! Mnie rodzice obdarzyli dwoma bracmi starszymi....
angie, ssabrniko nie zazdroszczę Wam tej "samotności" na migracji. Angie Ty masz zamiar kiedys wrocić do PL?? Męża chyba masz rodaka prawda?? Ssabriko u Ciebie to chyba wszystko jest już bardziej skomplikowane??
Gola Ty tez sie nalatalas dziś!!
Anek moja młoda tez zrobiła satno podobne akrobacje. Zaraz dodam zdjęcie. Ale udało jej sie tez kilka razy wsadzić głowę między ochraniacz a szczebelki... i nie umiała się boroczka wyswobodzić:-p

Dziewczyny ja po zumbie. Fajnie bylo. Spociłam sie jak stary chop. Na solarkę nie zdążyłam. Juro wieczorem babski comber. jade do psiapsióły przeanalizować z nią i z jeszcze jedną lasą jej związek, bo mąż jej zgłupiał. także weczór jutrzejszy zajęty. kurde w tym tyg tylko w jeden dzień spędziłam wieczór w domu. Ciekawe kiedy D. zacznie pyszczyć...

A to moja akrobatka (niesttey przewrotki sa tylko przypadkowe z brzucha na plecy)..:

Załączniki

• 100_5915.jpg
    100_5915.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 40
  • 100_5917.jpg
    100_5917.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 37
reklama
Do góry