reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

Witajcie kochane listopadóweczki :)
U nas nocka powiedzmy średnia, pobudka o 3 - zmiana pampka, gadanie z 30 minut i wstala już o 5:30 ,ale teraz śpi już od 20 minut - jadla 3 razy :/
Dziś odbiorę tort, babeczki i roladę, zawiozę do karczmy, ustalę całość i wsio ;) Jutro jeszcze tylko spowiedź na mszy o 6 rano i na 11:30 Chrzest Św.
Ale się wczoraj na wieczór doopiato czułam - zjadłam lasagne (kupną) i bolał mnie żoładek, na szczęście dziś czuję się ok.
Nie wiadomo jaka dziś pogoda będzie, wczoraj po południu spadło dosłownie kilka kropli. Mam nadzieję, że zaliczymy dłuższy spacer, na razie jest ładnie i cieplutko :)

reklama
Gola, my chyba mamy jakieś wspólne połączenia nerwowe bo i u nas pobudka po 5.00, a o 7.00 już drzemka. Ja pije kawę i powoli się budzę, w sumie chyba jestem wyspana. Dzieki wczesnej pobudce w nocy też karmiliśmy się z 3 razy. U nas wstaje słoneczko, ale jest mleko na niebie więc nie wiem właściwie jaki nam się dzień zapowiada. Wczoraj było bardzo ciepło to i dziś mam nadzieję, że będzie. Dzięki temu Igor coraz więcej czasu na spacerach spędza aktywnie, często na moich rękach i podziwia. Oj bardzo mu się podoba.

gola - trzymam kciuki za chrzest, żeby wszystko posżło po Waszej myśli no i żeby Pola była grzeczniutka, czego pewnie nie muszę Ci życzyć bo ona jest przecież ułożoną panną;-)

magippka, mim - kiedyś się wyśpimy i z rozrzewnieniem będziemy wspominać czasy wstawania w nocy, ja mam sposób i często choćbym nie wiem jak dużo miała do zrobienia w ciągu dnia to i tak znajdę czas na jakąś drzemkę z synkiem.

onanana, anek- cudne te wasze akrobatki.

mirelka - doskonale cię rozumiem, ja na zakupach też zachowuję się jak wariatka, jak już się wyrwę to chciałabym, wszystko w godzinę zalatwić

Gola, Syl u nas też wiecznie takie pobudki są... mnie oczywiście trafia szlag wtedy bo jestem śpiochem ale jak widzę ten jej piękny uśmiech do mnie z samego rana to humor mi się od razu poprawia;)

Mnie dziś czeka szkoła... nie chce mi się jechać jak cholera ale cóż jak trzeba to trzeba. Za to jutro zrobię sobie wolne;) Zaraz dokończę sprzątanie - zostało tylko poodkurzać i pomyć podłogi, poprasuję ciuszki bo pranie już się robi i będe miałą spokój. Malutka już drzemkę ucina - na szczęście;)

u nas wczoraj przyszła burza koło 16, zdąrzyłam wyjść na spacerek z Wiki o 14 ale nie odchodziłam daleko od domu bo dziwne chmury szły, dobrze że zdąrzyłam wrócić do domu bo jak już wchodziłam do drzwi to zaczęło padać... oby dziś i jutro było ładnie i bez burz;)

Gola powodzenia jutro na chrzcie kochana;***

Miłego weekendu dziewczęta;)

Gola powodzenia na chrzcie jutro, to ranny ptaszek z Poli, Zośka od 6.30 na nogach i nie zapowiada się na szybkie spanie.u nas popadało z wieczora, ale przez cały dzień to grzmiało, a słońce świeciło na całego, narazie słoneczko nie śmiało wychodzi
onanana wieczory wieczorami, ale Tobie też się coś należy, myślę że mąż to rozumie...buty ładne, ja lubię na obcasach ale z dobry rok śmigam juz na płaskim,
maggipka dziewczyny mają rację, rób po swojemu.ja swojej córcę specjalnie podaje wieczorny posiłek MM, żeby pospała...jasne budzi mi się i to czasem nie mało

Gola84 - spokoju świętego na chrzcie:tak:

mgippka, mim - kiedyś się wyśpimy i z rozrzewnieniem będziemy wspominać czasy wstawania w nocy

Na pewno :-)

U nas noc stosunkowo spokojna. Teraz budzi się po porannej drzemce, ale ja już dom ogarnęłam, pieluchy piorą się, Maksymilian śniadanie zjadł (tyle o ile, bo zażyczył sobie świeżego ogórka, dostał, ale pewnie za godzinę znów będzie głodny.
Na razie pochmurna pogoda, ale nie pada, więc po powrocie męża z pracy wybieramy się na rowerową wycieczkę.

Dobrego dnia :-)

Witam mamusie

u nas też jak na razie nie wiadomo co z pogodą raz słońce świeci a po chwili ciemno:tak:

Gola, marttika
powodzenia na uroczystości Waszych dzieci
onanana, Cocca to są płyty gipsowo-kartonowe nie da się samemu ich wnieść są duże no i chcąc czy nie chcąc muszę pomóc m pyta co chwilę czy dam jeszcze radę ni i dałam 10płyt wnieść
mim miłej wycieczki rowerowej życzę
nuiunia miłego pobytu w szkole

zmykam zjeść śniadanie i brać się za sprzątanie dziś jedziemy do siostry na ploteczki więc zapowiada się ciekawie

Miłego weekendy życzę, i słoneczka na niebie

Hej mamuśki. Maja wstała przed 7. Nakarmiłam ją, wstałam wyszykowałam się poszłam po ciepły chlebek mężowi..
mirelka, gola pogoda strasznie niewiadoma u nas dziś..
Gola wszystko będzie dobrze jutro:-)
mim Grześ z Wami roweruje?? Jeśli tak to w jaki sposób??

Hej babeczki :-)
Pogoda śliczna, ja oczywiście mam lenia i dzień zaczynam od bb :-)

margo przykro mi z powodu Twego taty :-( zobaczcie jak Ci ojcowie często nawalają! Normalnie brak słów...
A Twoja siostra to fakt młodziutka jeszcze i wiele przed nią, oby samych dobrych miłości :-)

maggipka, a nie masz spacerówki rozkładanej do poziomu? W takiej bez problemu by sobie świat zwiedzała :-)
I nie słuchaj tych rad nt karmienia! Taki jej urok, że tak często chce jeść i jak mim pisała skoro przybiera to znaczy, że wszystko jest ok :-)

gola może to z nerwów problem z brzuszkiem? Ja mówiłam, ze się nie denerwuję, a pomału wpadam w szał! Jeszcze mnie mama zdenerwowała, bo koniecznie chce kupić ubranko dla Filipa i właśnie po nie pojechała... Skoro chce pomóc to wolałabym już, żeby dała pieniążki, tym bardziej, że miałam już upatrzone :-( No, ale z mamą nie wygrasz...
Koniecznie zdaj relację!

A wieczorem mieliśmy z nią cyrki! Wszyscy dookoła mi tu trują, że ona śpi tak krótko w nocy (budzi się co 3h) bo jest niedojedzona i trąbią, że powinnam dopchać MM (wciąż karmię tylko piersią). No to zakupiłam - Enfamil - przygotowałam na to karmienie po kąpieli, a ona za chiny nie chciała tego jeść. Rzucała się, darła i piszczała, gryzła smoczek, ale jeść nie chciała. No to odstawiłam butlę i dałam cycka - dziecko jadło jak aniołek. Cwaniara! No i nie udało mi się jej dopchać...
Ze swojego doświadczenia powiem Ci, że ja wychwalam ten Enfamil pod niebiosa... dopiero jak Zośkę "dopycham" na noc, to przesypia mi całe noce. Ja to robię tak, że daję jej po kąpieli oba cyce (każdy po ok 10 min.) i zwykle przy drugim cycu jest już zrelaksowana i ciumka na wpół przytomna, więc dopiero wtedy sprytnie wpycham jej butle - Zosia cały czas zostaje przytulona do mojej piersi.

Ja też uważam, że mleko matki jest dla dziecka najlepsze i jeśli mama ma pokarm, to dobrze zostać na cycu, ale... MM są teraz tak dobre i opracowane przez specjalistów, że nie mam w ogóle oporów, żeby małą na noc nim dokarmić.

Ja od przyszłej środy tj. 25 IV rezygnuję z jednego karmienia piersią, właśnie na rzecz MM... wiadomo jest to podyktowane powrotem do pracy. Ciekawe jak Zosia to przyjmie.

reklama
Hej maminki :-)
Widze ze tutaj juz jest ruch od samego rana,a dzieciaczki to poranne ptaszki i nie daja spac mamusia :-) My mimo ze wstalismy przed 7 tzn Sami wstal i sie bawil w lozeczku a Ja lezalam w swoim lozku i drzemalam :zawstydzona/y: maly dostal butle o 7:30 jeszcze sie cos pobawil ale kolo 8 zaczal marudzic lekko wiec wzielam go do siebie,pogadanki,przytulance ale maly szybko komara zaczal ciac i zasnelismy oboje i pospalismy jeszcze do 9:30 :zawstydzona/y::-p Juz bardzo dawno tak zesmy nie pospali :-)
onanana cieply chlebek WOW kobity twoj to powinien cie na rekach nosic bo mi by sie nie chcialo tylka z wyrka zwlec zeby po chlebek leciec :-p:zawstydzona/y:
Niunia powodzenia w szkole ;-) zeby Ci szybko minelo ;-):-)
Anek dokladnie,zgadzam sie z Toba,mleko mamy no normalnie nie dosc ze luksus bo wiecznie z Toba to jest najlepszym jednak pokarmem dla dzieciaczka ale MM nie jest zle i miliony kobiet karmi nim bo wielu mama nie bylo dane karmic swojego maluszka z wielu powodow,wiec i Ja nie mialam oporow dokarmiac synka od samego poczatku byl na mieszanym jedzonku az do 3 miesiaca :tak:
mim wycieczka rowerowa,ale super :-) Ja to chyba bym nie dala za daleko pojechac na tym rowerze :-)
Gola oby bol brzucha nie wrocil kochana.

EDIT:
Tak sie juz kiedys zastanawialam nad tymi fotkami obok suwaczkow oraz zdjecia ktore dajecie w avatar dziewczyny i musze sie z wami czyms podzielic bo nie wiem czy wiecie oraz czy wam cos takiego bedzie przeszkadzalo dziewczyny,otoz te wszystkie zdjecia obok suwaka oraz z avatara mozna ogladac w google foto :eek: jak wpiszesz kogos tam nick to wyskakuje mnostwo zdjec a miedzy innymi zdjecia naszych szkrabow ktore wklejacie kolo suwaka oraz dajecie w avatar :tak: a jak wpisalam tam nick Niuniunia20 to wyskoczylo dosc duzo naszych suwakow oraz zdjec dzieci :eek:
A to jest ten link dziewczyny,luknijcie sobie ;-)
https://www.google.co.uk/search?tbm....,cf.osb&fp=421d7c86ef7ad8a3&biw=1680&bih=871

Ostatnia edycja:
Do góry