reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

pepsi dzięki właśnie ta nazwa mi coś mówiła :sorry2: zajadę zapytam w aptece, bo nic nam nie pomaga, a dupka strasznie czerwona :-(
mim bepanten u nas nie działa :-(

reklama
margo, tylko ja pisałam o Tormentiolu raczej negatywnie, żeby nie stosować go zbyt często, bo zawiera kwas borny, którego nie można używać poniżej 3 roku życia, więc trzeba uważać

bardzo dobra i nieszkodliwa jest maść pieluszkowa, robiona w aptece, ale to na receptę

EDIT Helenka mnie uświadomiła, że maść pieluszkowa wcale nie jest taka nieszkodliwa więc jednak nie polecam!

Ostatnia edycja:
pepsi właśnie to, że pisałaś negatywnie zapamiętałam, bo moja koleżanka też go nie polecała :tak:i jak powiem dla lekarza maść pieluszkowa to będzie wiedział o co chodzi?

ten neotormentiol i tormentiol to to samo.
Najlepsze wietrzenie i przemywaj pupę przez kilka dni przegotowaną wodą a nie mokrymi chusteczkami.Może wypróbuj Linomag grubo nałożony...

Niuniunia jeśli odebrałaś moje posty jako jakiś atak to sorki, tak jak pisze Gola to internet i częśto trudno w odpowiedni sposób odczytać co napisane....

hehehe, ja w ogóle chyba nie powinnam dziś nic czytać ani pisać, bo nie czytam ze zrozumieniem, nie zauważyłam podobieństwa w nazwie między neotormentiolem a tormentiolem:-D sorki, ale Lena ma dziś zły dzień

tak to jest z tymi dziećmi, u mnie Lenka się zbuntowała i nie chce spać, a mąż chrapie że hoho :-D ale wieczorem relaksik na basenie znowu robimy sobie wypad z siostrami :-)

Dziewczyny, mnie już nie wypadają , ale po 4 m-cu dość mocno mi "leciały".
Co do doopinki, to powiem Wam laski, że ja w domu używam tylko wody zwykłej i pupcia super, lepiej niż po chusteczkach ( używam Pampers Sensitive te białe), korzystam z nich, jak nie chce mi się iść po wodę (czyt. jak Pola wstaje np 5 rano) i zawsze na wyjścia.
Stosowałam jak doopcia była czerwona i Nivea SOS i Nivea przeciw odparzeniom i Sudocrem i Tormentiol .Pomogło wtedy przemywanie wodą i samymi wacikami osuszanie i wietrzenie z 4 razy dziennie po ok 20 minut i p odwóch dniach pupinka "jak nowa" :-D
mim - kiedyś ja sobie włosy popaliłam prostownicą to szukałam odżywki jakiejś dobrej, a raczej maski i dużo lasek na forum polecało właśnie WAX, ale ja nie wiem czy one są w sklepie do kupienia? Czy tylko apteka, albo net? I jeśli o tej samej myślimy, bo ta nie była droga dosyć dużo tej maski było i cena nawet ok :)
Poli wypadła jedna drzemka po południu, dlatego okąpana już po 18 i już śpi :)

reklama
mim - kiedyś ja sobie włosy popaliłam prostownicą to szukałam odżywki jakiejś dobrej, a raczej maski i dużo lasek na forum polecało właśnie WAX, ale ja nie wiem czy one są w sklepie do kupienia? Czy tylko apteka, albo net? I jeśli o tej samej myślimy, bo ta nie była droga dosyć dużo tej maski było i cena nawet ok :)

Ja kupowałam w aptece i kosztowała ok.20zł.
Naprawdę jest dobra.

Do góry