reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

muszę wam opowiedzieć jaką radę dostał mój mąż od swojej bratowej jak powiedział, że nasza mała chora była, że najlepiej jest izolować dziecko i nie nastawiać go na kontakt z tyloma osobami co my, oni tak robili przez rok, że tylko we 3 byli :szok: nieźle co?>
Szaleństwo! Ja tego nie rozumiem...
pepsi pod tym względem masz rację:-)
Anna jasne, ze każdy ma prawo wyrażać własne zdanie, ale można je wyrazić i zakończyc temat. Ty tego nie zrobiłaś...
niuniunia prawko to przydatna rzecz :-) też teraz odczuwam jego brak...
margo, ale Twój mąż szalejw w kuchni :-)
mim może zacznę tę odżywkę stosować, bo niedługo łysa będę :-(

reklama
margo, tylko ja pisałam o Tormentiolu raczej negatywnie, żeby nie stosować go zbyt często, bo zawiera kwas borny, którego nie można używać poniżej 3 roku życia, więc trzeba uważać

bardzo dobra i nieszkodliwa jest maść pieluszkowa, robiona w aptece, ale to na receptę

Pepsi Nie wiem czy wiesz o tym że maść pośladkowa/pieluszkowa/odparzeniowa to nic innego jak kwas borny lanolina i wazelina. W tym wypadku tormentiol jest delikatniejszy bo zawiera pięciornik który ma działanie ściągające i bakteriobójcze a do tego jest tlenek cynku.

Moj malutki juz okapkany,pojedzony i ululany :tak: dzisiaj mial jakis taki senny dzien ale to pewnie wina pogody bo caluski dzien u nas padalo z malymi przerwami :dry: jestem tylko ciekawa jak dlugo jeszcze tak bedzie u nas padac bo czasem to poradzi caly tydzien padac,padac i jeszcze raz padac z malymi przerwami :sorry2::eek:
Gola zazdroszcze tego sloneczka oj jakby sie u mnie przydalo choc troszke,no jeden dzien normalnie zeby gdzies tak wyjsc i posiedziec :tak:
Niunia oj prawko to jest super sprawa,Ja mam juz ksiazke od bardzo dawna ale cos mi ciezko nauka idzie w ciazy nie czulam sie na silach zeby isc zdawac itd a teraz malo czasu ale obiecalam sobie ze do koncu tego roku musze je zdac :tak:

Pepsi Nie wiem czy wiesz o tym że maść pośladkowa/pieluszkowa/odparzeniowa to nic innego jak kwas borny lanolina i wazelina. W tym wypadku tormentiol jest delikatniejszy bo zawiera pięciornik który ma działanie ściągające i bakteriobójcze a do tego jest tlenek cynku.

a widzisz, nie wiedziałam, moja siostra ją stosowała u swoich dzieci i polecała, ale nie znałam składu, w takim razie jednak nie polecam:no:

dobrze, że Lena nie ma kłopotów z odparzeniami i nie musimy żadnej maści/kremu stosować, bo pewnie za radą siostry bym poprosiła o receptę

Ostatnia edycja:
martttika mi chyba by sie przydal tez jakis porzadny kop w dupsko bo moj A. nawet wiecznie mi mamrocze nad uchem ze zamiast przed kompem to moglabym wziasc testy i sie uczyc :no: ale ze mnie ostatnio jakis len a jak mam wolna chwile to nie nauka mi w glowie :-p ale musze znalezsc jakas mocna mobilizacje bo np. jak bym miala te glupie prawko to wczoraj przy takiej paskudnej pogodzie moj zostawia mi samochod i moge lekarza na spokojnie objechac.No nic trzeba sie wziasc za tego wlasnego lenia i kopnac go bo gadu,gadu a testy nadal leza :-p:-D

Tormentiol miałam polecony w szpitalu jako mamie pacjenta, jestem osobiście bardzo zadowolona z jego działania i nie nadużywam go.Dzieci mają bardzo cienką powłokę skórną dlatego nie zaleca się stosowania większości leków. Dla mam które się obawiają jest nowe masło pieluszkowe PALMERS BABY MAŚĆ P/PIELUSZKOWEMU ZAPALENIU SKÓRY+ (2270507050) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Nie stosowałam go ale składem wydaje mi się sensowne.

Moje dzieciątko śpi od 20, zjadło 170ml mleczka z kaszką. Byliśmy na kontroli na oddziale i jak na razie nie ma śladów skazy ani nietolerancji, nadal oczywiście musimy uważać i nim przejdzie całkowicie na bebilon musi mieć badania zrobione jeszcze raz. Później pojechaliśmy na zakupy Olek wyspał się a my spokojnie mogliśmy pokupować, obudził się przy kasie. W domku ćwiczenia kąpiel i spać.

Ostatnia edycja:
reklama
Helenka, dlatego ja nie mówię żeby w ogóle nie używać Tormentiolu, ale używać go tylko wtedy kiedy inne sposoby zawiodą. Lepiej użyć 3 dni Tormentiol niż żeby dziecko miało rany do krwi, ale jednocześnie trzeba mieć świadomość, że nie jest to preparat do ciągłego użytku i należy stosować go oszczędnie.

Do góry