reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

pepsi dzięki właśnie ta nazwa mi coś mówiła :sorry2: zajadę zapytam w aptece, bo nic nam nie pomaga, a dupka strasznie czerwona :-(
mim bepanten u nas nie działa :-(

reklama
margo, tylko ja pisałam o Tormentiolu raczej negatywnie, żeby nie stosować go zbyt często, bo zawiera kwas borny, którego nie można używać poniżej 3 roku życia, więc trzeba uważać

bardzo dobra i nieszkodliwa jest maść pieluszkowa, robiona w aptece, ale to na receptę

EDIT Helenka mnie uświadomiła, że maść pieluszkowa wcale nie jest taka nieszkodliwa więc jednak nie polecam!

Ostatnia edycja:
pepsi właśnie to, że pisałaś negatywnie zapamiętałam, bo moja koleżanka też go nie polecała :tak:i jak powiem dla lekarza maść pieluszkowa to będzie wiedział o co chodzi?

ten neotormentiol i tormentiol to to samo.
Najlepsze wietrzenie i przemywaj pupę przez kilka dni przegotowaną wodą a nie mokrymi chusteczkami.Może wypróbuj Linomag grubo nałożony...

Niuniunia jeśli odebrałaś moje posty jako jakiś atak to sorki, tak jak pisze Gola to internet i częśto trudno w odpowiedni sposób odczytać co napisane....

hehehe, ja w ogóle chyba nie powinnam dziś nic czytać ani pisać, bo nie czytam ze zrozumieniem, nie zauważyłam podobieństwa w nazwie między neotormentiolem a tormentiolem:-D sorki, ale Lena ma dziś zły dzień

tak to jest z tymi dziećmi, u mnie Lenka się zbuntowała i nie chce spać, a mąż chrapie że hoho :-D ale wieczorem relaksik na basenie znowu robimy sobie wypad z siostrami :-)

Dziewczyny, mnie już nie wypadają , ale po 4 m-cu dość mocno mi "leciały".
Co do doopinki, to powiem Wam laski, że ja w domu używam tylko wody zwykłej i pupcia super, lepiej niż po chusteczkach ( używam Pampers Sensitive te białe), korzystam z nich, jak nie chce mi się iść po wodę (czyt. jak Pola wstaje np 5 rano) i zawsze na wyjścia.
Stosowałam jak doopcia była czerwona i Nivea SOS i Nivea przeciw odparzeniom i Sudocrem i Tormentiol .Pomogło wtedy przemywanie wodą i samymi wacikami osuszanie i wietrzenie z 4 razy dziennie po ok 20 minut i p odwóch dniach pupinka "jak nowa" :-D
mim - kiedyś ja sobie włosy popaliłam prostownicą to szukałam odżywki jakiejś dobrej, a raczej maski i dużo lasek na forum polecało właśnie WAX, ale ja nie wiem czy one są w sklepie do kupienia? Czy tylko apteka, albo net? I jeśli o tej samej myślimy, bo ta nie była droga dosyć dużo tej maski było i cena nawet ok :)
Poli wypadła jedna drzemka po południu, dlatego okąpana już po 18 i już śpi :)

reklama
mim - kiedyś ja sobie włosy popaliłam prostownicą to szukałam odżywki jakiejś dobrej, a raczej maski i dużo lasek na forum polecało właśnie WAX, ale ja nie wiem czy one są w sklepie do kupienia? Czy tylko apteka, albo net? I jeśli o tej samej myślimy, bo ta nie była droga dosyć dużo tej maski było i cena nawet ok :)

Ja kupowałam w aptece i kosztowała ok.20zł.
Naprawdę jest dobra.

Do góry