reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

Gola powodzenia na szczepieniu!! A jeszcze a propo krzesełka to ja kupiłam używkę, za mniej niż połowę ceny w super stanie:tak:

reklama
Ponko my mamy colgel czasem smaruję jak mocno marudzi na razie nic nie czuć nie widać;-)
Ale jak będzie na pewno ząbkowanie to zakupię ten co polecacie :-)

Gola powodzenia na szczepieniu!! A jeszcze a propo krzesełka to ja kupiłam używkę, za mniej niż połowę ceny w super stanie:tak:
Thnx - no właśnie jak widziałam te ceny to aż oczy szerzej otworzyłam 470 -490 - 500 zł ! :szok:
A Ty na Allegro, czy w tym komisie dziecięcym kupowałaś??

Majuśka krem ze Shreka wymiata Dawno się tak nie śmiałam:-D:-D:-D. Gola Ty dzisiaj też dałaś czadu z tym wujkiem:-D:-D:-D
ankush kiedys miałam osobiście do czynienia z Conrado Moreno i to też było na otwarciu galerii;-)
agalodz, ale czas zleciał, a wydaje się jakby to było tak niedawno. wszystkiego dobrego dla Wojtusia:-)
ponko też byłoby mi przykro. Masz rację można zrobic skromny ślub i każdy by to zrozumiał, ale skoro jest tak jak piszesz, że najpierw mówi coś innego, a później tak postępuje to trochę dziwne:baffled:. No cóż, ale mam nadzieję, że to się wyjaśni, bo przez takie niedomówienia szkoda stracić znajomość:tak:

Dzisiaj pierwszy raz kąpałam swojego małego w dużej wannie i bardzo mu się podobało. Wniosek jest taki, że chyba wanienka pójdzie w odstawkę (nareszcie:happy:). A na ząbki kupiłam calgel. Pani w aptece mówiła, że jest on dosyć łagodny w porównaniu do tych innych środków, więc jak nie będzie pomagał to zaopatrzę się w coś bardziej ekstra :-pFilipek wstaje ostatnio o 7, idzie na drzemkę godzinną o 9, później o 12, o 14 (tutaj śpimy razem nie raz do 17:-p) i przed 20 pada mi już na noc, czyli też z tym spaniem nie jest tak źle:tak:

Agalodz wszystkiego dobrego na te pół roczku dla Wojtusia!!!
Ponko kurcze ale fatalna sprawa. Na pewno jest Ci przykro, tym bardziej że bez słowa zmienili plany... Może jeszcze się odezwie do Ciebie w tej sprawie?
ankusch współczuję wczorajszej akcji z Martynką!!! Mam nadzieję że to byl jednorazowy incydent..
Majuska rzeczywiscie krem ze shreka extra:) My go będziemy jeśc pojutrze:-)
Gola ja kupiłam w komisie. Na allegro też widziałam. Jak chcesz to mogę zaglądać do tego mojego komisu za tym fotelikiem, bo się pojawiają tylko też niestety równie szybko znikają. Ja zapłaciłam 190 zł- stan idealny!!
marttika Maja ma swoją wanienkę wsadzoną w dużą wannę ale już ledwo się mieści. Ja do dużej wanny polecam gąbkę do kąpieli- dziecko samo sobie leży;-)

onanana - jasne, że poproszę! A ten Twój jest SUPER :) Za te pieniądze się opłacało, bo mówisz jest jak nowy, a na Allegro kosztują ok 5 stów, w sklepie pewno jeszcze drożej... Kurcze u mnie w mieście chyba nie ma dziecięcych komisów, tzn wiem, że są takie co tam wsio jest...

Witajcie ja tylko pare słów bo piszę z tel więc niewygodnie. U nas kolejna z kolei noc nieprzespana bo mały cały czas kręcił się i był niespokojny. Mi jakos tez humor niedopisuje moze z niewyspania. W czwartel mamy szczepienie.na szczescie ostatnie. No wlasnie i kiedy następne?pozdrawiamy

ponko gratulacje, zdolny ten twój synek :tak:już zaczyna raczkowanie brawo, u nas dentinox też nie działa, ale na razie 2 ząbale są i obyło się bez większej afery
mirelka u nas zakupy już zrobione jutro zaczynamy jeść mięsko na pierwszy strzał kurczak z jarzynkami :-)
ankush a czy to przypadkiem nie nadmiar wrażeń? u nas jak za dużo ludzi naraz w domu a do tego jakieś zakupki w ciągu dnia to czasem też tak bywa, że jest płacz przy usypianiu :baffled:
margana witaj w klubie 40 minutowych drzemek, albo czasem nawet tylko 1 drzemki :szok:

Laski jak wy dajecie radę tyle pisać, ja zanim ogarnę mieszkanie coś tam ugotuję no i pobawię się z Lenką to dzień się kończy :-p
Dziś rano zostawiłam małą z tatusiem i wyskoczyłam na ciuszki kupiłam małej fajne ogrodniczki z leciutkiego jeansu z H&M z 10 zł :szok: no i maskotkę prosiaczka oryginalna Disney za 10 zł wielkości 90 cm jutro wstawię foty z Leną to się pośmiejecie, cena takiej maskoty w Smyku to 139 zł :szok: szok! Nie chodzimy na spacery, bo wieje taki wiatr, że dziś mało co mnie nie przewrócił między wieżowcami! A na święta miało być 20 stopni, aha :confused2:Mam teraz mało czasu na forum, bo zaczęłam porządki świąteczne, Lena mi dzielnie pomaga nie przeszkadzając :-D
Urządziłam dla małej mini plac zabaw na podłodze ze względów bezpieczeństwa, bo mała się mocno turla, jutro wstawię foty!

HEJ NO znalazłam chwilkę - jesteście naprawdę zresztą jak zawsze :))
NIUNIA olej teściów po swojej wiem że to niereformowalne przypadki moja miała wywody dziś że jak gotuje to śmierdzi w całym domu- chciałam jej dosrać że u niej nic tylko czuć papierochy i człowiek wychodzi prześmierdnięty od niej ale się ugryzłam głupia baba i tyle
agalodz dzieci w wieku naszych szkrabów szybko cwane się robią moja też powoli małą wymuszaczką się staje no i buziaki od cioteczki dla Wojtusia :))))
PONKO GŁUPIA sytuacja mi też faktycznie byłoby smutno na Twoim miejscu ale może oni naprawdę skromnie robią po kosztach i tylko rodzinę zapraszają tak czy owak troch e Cię rozumiem
biedny ten Twój Filipek
maritka ja też wszystko w biegu latam jak głupia do tego praca no i poległam w sobotę ale już lepiej się czuję
gola dobry numer z wujkiem

co do jedzenia nadal karmię piersią córka zaliczyła szpinak dynię brokuły marchewkę i jabzo jutro chcę dać buraczki - no jestem ciekawa
mam problem że z butelki tylko pije mleko moje i mm i nic nie chce nawet soków i wody- też tak macie ?
śpi nadal pięknie od 22 do 8 więc luz pozdrawiam i ślę buziaki

reklama
Hej dziewczyny... wy pewnie już śpicie, a ja jak zwykle mam czas wieczorem żeby coś wyklikać do was.

mirelka - była mowa o odplamiaczach - ja stosuję taki z Rossmana - Domol oxo, w żółtym wiadereczku, kosztuje ok.10zł, jest wydajny i wszystko po nim schodzi, nie mam żadnego zaplamionego ciuszka w domu

onanana, mirelka, majuśka - co do tej opaski z H&M, to mam taką różową i moja Mała wygląda w niej cudnie, już jakiś miesiąc temu zrobiłam jej w niej sesję zdjęciową i do tej pory nie mogę się nacieszyć tymi zdjęciami

U mnie, po kilku dniach odpoczynku u rodziców zaczął się sajgon w domu, tak więc już zdążyłam zapomnieć o relaksie. Mała znowu wariuje całymi dniami i nie chce spać. Usypianie jej zajmuje czasem nawet ponad 2h, plus zszarpane nerwy całej naszej trójki. Wyobraźcie sobie dziewczyny, że ja od jej narodzin nie spałam ciągiem dłużej niż 4h, a czasem to jedyne co śpię w nocy. Z niczym nie mamy takich problemów, jak ze snem. Po pierwsze - nie chce zasypiać, a po drugie - śpi nie dłużej nić 3h, no w porywach 4, ale wtedy już sprawdzam, czy wszystko ok, bo się niepokoję. Nie wiem, ile jeszcze tak dam rady... Usypianie jej to koszmar, ostatnio działa jedynie cyc, co oznacza, że tylko ja ją mogę uśpić, z nikim innym nie zostanie. Do tego, ostatnie kilka nocy, jak zaśnie o 22, to pośpi 3h, a potem budzi się już co 1h!! I chce jeść/pić. Pewnie to wina zbliżających się ząbków, ale marne to dla mnie wytłumaczenie, jak padam z nóg z niewyspania...

Do góry