reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dzień dobry kochane:)
U nas pobudka przed 6, mała teraz dosypia, a ja wzięłam szybki prysznic i umyłam włosy..Zaraz rejestrujemy się do dzieci zdrowych:)
margo - gratuluje udanych zakupow:)
maggipka - niestety tez sie nie wysypiam, ale na szczescie POla jest ciut łaskawsza i bardziej pozwala mi się wyspac - o i le mozna to nazwac wysypianiem sie;-)
Kati - Wooow ale macie nocki! Super, co do butli to ja w ogole w czarnej doopie ejstem bo Pola jest na NIET w ogole , tez tylk ocycek , nie wiem jak bede musial ja dopajac to moze od razu z niekapka?
Ok po 7 , ide dzwonic, miłego wtorku mamuski :)

reklama
kati u nas nie ma problemu z butelką, Lena pije i wodę i herbatkę, ostatnio podałam jej soczek ale były chyba po tym rewolucje brzuszkowe, bo strasznie płakała podczas usypiania :-(więc na razie tylko woda, a może spróbuj podawać wodę łyżeczką, albo taką łyżeczko-butelką z Lovi
maggipka współczuję takich problemów ze snem, ale na pewno dasz radę, może jak wyjdą pierwsze ząbki to będzie lepiej :tak:

U mnie dziś totalne zaskoczenie bo mała spała od 20 do 7.30 :szok: ale ja musiałam wstać o 6 bo siostra rano do mnie zaszła przed pracą :baffled: pewnie jutro wracamy do dawnych przyzwyczajeń i pobudka o 5.30 specjalnie dla mamy :-D ale byłam już rano z psem i nie ma wiatru u nas :-) więc zaraz sprzątanko, umyję głowę i po południu suniemy na spacerek :tak:poza tym zaplanowałam na dziś pranie firanek i porządki w szafkach kuchennych, zobaczymy ile się uda zrobić?
Miłego dnia wszystkim mamuśkom :-)

kati u mnie z butli najlepiej wchodzi mleko, jeśli chodzi o jakieś soczki, herbatki to dziwnie na mnie patrzy jak pije i też czasami stawia opór
maggipka być może to ząbki. U mnie też nie wesoło pod tym względem ostatnio
gola mojej bratowej synek od razu zaczął pic z kubka niekapka, butelki w ogóle nie miał w buzi, więc się da :-)

tak jak już wcześniej wspomniałam u mnie też ciężkie noce :-( Mały budzi się zmęczony, ja jeszcze bardziej :-( Poza tym ostatnio zauważyłam, że wstaję z potwornym bólem pleców tak w okolicy nerek i nie wiem o co chodzi:baffled: dzisiaj też już wyjdziemy na spacer o ile nie będzie padać. A i próbowałam ściągać mleko i duuupa - pusty cyc:-( To nic, będziemy dalej się butelkować. dzisiaj to i ja lecę coś sprzątnąć...

Miłego dnia laski :-)

Witam w ten słoneczny poranek :-D
U nas JUŻ pan mlesio śpi. Po półtorej godzinie harcowania, przewracania się z plecków na brzuszek (robi to już elegancko, z rana już 3 razy mu się udało), łapania zabawek i chwilki "cysiania". Jak widać, nie wyspał się jakoś specjalnie, no ale spał tyle co ja, 7 godzin :-D Poprzedniej nocy spał od 23 do 9:30 a potem od 10:30 do 14 więc może już tyle snu nie potrzebuje.
Wczoraj byliśmy na ściance, przyszła moja siostra, żeby nam pomóc z Fifim, nie chciałam iść, strasznie się ociągałam a bawiłam się świetnie, Filipek chyba też, bo każdy go tam lubi, jest noszony na rękach a potem zasnął na podłodze :-D

W kwestii butelek to Filip pije i zjada wszystko co tylko mu się da. Niezależnie, czy to cyś, butelka czy z łyżeczki. Zdecydowanie najbardziej lubi brokuły a potem banany :tak: Ale znam dzieciaczki, które nigdy nie piły z butli bo nie chciały, najpierw cyc a potem niekapek. Ja z niekapka nie chcę za bardzo stosować, chyba przestawię się na ten 360 LOVI. Wydaje mi się bardziej sensowny chociaż też najtańszy nie jest (jak na kubek) więc się zastanowię.

Witajcie dziewczyny|!
Ja tak na szybko, bo jestem jeszcze u rodziców. Wybaczcie, że nie odpisuję, ale nie ogarnęłam wszystkich waszych postów. Pogoda rzeczywiście do dooopy, ale staram się choć raz dziennie wyjść.
Magggipka ja też mam problem z małym, śpi identyko jak wasza Maleńka, dłużej niż 4 godz.nie pości, ale ja teraz jak się obudzi po ok.3 godz.snu na karmienie, to biorę go do siebie i śpimy już razem do rana.
Z usypianiem też już były cyrki, szarpał mi się na rękach, w łóżeczku darł się w niebogłosy, teraz usypiamy go wożąc w wózku. |Wiem, że to na dłuższą metę nie jest rozwiązanie, ale co zrobić....
Postaram się jeszcze odpisać, ale masa rzeczy do załatwienia przed świętami i chrzcinami, przeprowadzka z powrotem do mieszkania, itd.
Dziewczyny, buziaki dla was wszystkich i dla kochanych bobików!!!

Hejka mamuśki
U nas nocka oki od 22.30 do 7.45 z pobudką przed 4 na 15min ;-)teraz drzemka może godzinna albo 30minutowa.
Dziewczyny ten płacz to chyba z tych wrażeń jak pisałyście bo wczoraj nigdzie nie byłyśmy i był spokój fajnie wczoraj w dzień mi spała jak nigdy pierwsza drzemka 1h druga 3h trzecia 30 min ;-)
margo to zakupy się udały skoro tak a Lenka nieźle ci pospała :-)
kati moja Martynka gumy nie toleruję więc też nie pije z butli ani nie ssie smoka :-D
gola ale twoja Pola to ranny ptaszek a to dlatego że wcześno idzie spać ;-)Nam kiedyś na poczatku położna powiedziała aby małą kąpać po 20 i z tym smarowaniem,jedzeniem i duperelami zejdzie do 22 to wtedy mniej będzie pobudek w nocy a rano dłużej pośpi..ehh tylko moja i tak wstaje o 7 albo po a pobudka jedna w nocy chyba że coś boli albo bąki męczą to inna sprawa:-D
ponko fajnie że Filipek taki towarzyski i z wami chodzi inni noszą a wy się możecie oderwać od zajęć dziennych ;-)
Angun ah ten mały wasz Arti chce być blisko mamusi mały pieszczoszek ale ty się biedna wymordujesz :-)
Jak Martynka miała kolkę bardzo często spała u mnie na brzuchu wtedy się usokajała i bardzo bałam się że się tak przezwyczai i nie będzie chciała sama spać i nawet nie wiem kiedy to się stało że sama śpi od dłuższego czasu w łóżeczku czasem ją zgarnę rano do łóżka ale to nie śpi tylko dupką rzuca :-D

Miłego dnia

Hej maminki :-)
Moj ptaszek dzisiaj szaleje od 7 a teraz juz ledwo na oczy widzi,zasypia ale sie broni przed snem ale nie wygra z nim :-D Nocka nam minela super,Sami jadl o 21:30 a potem dopiero o 4 :-D
ponko u nas banan jest mniam a brokuly blee,jakos nie podeszly mu za pierwszym razem,wiec kiedys bedzie trzeba zrobic drugie podejscie :tak:
Gola poranny ptaszek z Poluni jest :-)
ankusch super ze Martynka Ci tak ladnie wczoraj spala oby wiecej takich dni juz miala ;-)
margo ambitny dzien masz dzisiaj :-)
Milego dnia laseczki ;-)

Witam mamusie
dziś zapowiada się nawet całkiem cieplutko byłam już na podwórku obczaić pogodę,dziś spacer musi być:tak: mała już po drzemce spała dokładnie 30min ja w tym czasie zrobiłam obiad, fasolkę po bretońsku z kiełbasą, boczkiem, cebulą, papryką to co m lubi najbardziej,pościel się pierze już nie dużo zostało z sprzątania przed świętami jurto w planach 3 okna umyć:tak:
Gola powodzenia na szczepieniu,to wy musicie się rejestrować my nie musimy się na rejestrować dostajemy wezwanie i tam mamy napisane na którą godzinę mamy przyjechać i na co będziemy się szczepić
ankusch Fajnie że Martynka tak wczoraj pospała moja też o dziwo miała dłuższe drzemki niż 30min
margo miłego sprzątani, i udanego bezdeszczowego spacerku
maggipka popatrzę na ten odplamiacz z Rosmana bo ten Ariel nie poradził sobie z starymi plamami:no:

Miłego dnia

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a u nas już druga drzemka :-) jak wstanie lecimy na podwóreczko, bo choć za fajnie nie jest to właśnie się kapnęłam, że nie mamy już mleka, więc trzeba lecieć

ankush mój mały też śpi najdłużej do 7 i też tak jak Gola wcześnie kładę spać, ale ja robię to celowo i długo nad tym pracowałam, żeby miał taki rytm. Mi osobiście nie odpowiada kładzenie dziecka spać o 22, bo gdzie czas dla siebie? Idzie lato i wolę ten czas spędzić przyjemniej niż babrając się z usypianiem. Widziałam już dzieci biegające do 22 (a nawet dłużej:szok:) i wcale to tak fajnie nie wyglądało... Jednak każdy robi tak, żeby jemu było wygodniej :-)

reklama
Witam po dłuugim czasie, dzis postanowiłam ze czas na to aby troszke popisac, poczytac.. internetu nadal nie mamy a to dlatego ze koncem miesiaca czeka nas znow przeprowadzka. Do wiekszego mieszkanka tanszego i w centrum miasta. Tam sie urządzimy jak potrzeba...

Do góry