reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hejka
U nas straszna zimnica kaloryfery na full a ja siedzę ciepło ubrana brrr nosa dziś za dzwi nie wystawiam :no:
U nas weekend zleciał szybciutko w sobotę mieliśmy troszkę lenia po południu jakoś się wybraliśmy na otwarcie nowej galerii mała z zaciekawieniem się wszystkiemu przeglądała a gościem był Conrado Moreno :-) A wczoraj byliśmy u moich rodziców i przyjaciółki ..i nie wiem co z Martyną się stało w sobote i wczoraj wieczorem tak strasznie płakała że szok gorzej niż przy kolkach chociaż w sumie już zapomniałam ten płacz kolkowy ;-)Nie dało jej się uspokoić przytulanie noszenie,mówienie nic nie pomagało znajomi to byli wystraszeni zresztą i my :szok: Dopiero po 30 min się uspokoiła tylko szlochała z trakcie jak mąż ją wycierał to zauważyłam z buzi troszkę krwi myślałam że może ząbek się wyrznął ale dziś nic widać nie było...:baffled: Wróciliśmy o 22 i tez troszkę płaczu było już jej nie kąpałam tylko dałam viburcol i tak do 23.30 tańcowaliśmy a o 4.30 pobudkę mi zrobiła na jeść..ehhh chyba zęby mordują te moje dziecie jak i wasze jest masakra chyba rozrywa z kolki :baffled:

Niuniunia niezła rodzinka z twojej strony męża olej ich :wściekła/y:
ponko biedny Filipek :-(A ta przyjaciółka to nieźle pokombinowała.
marttika i ja nie lubię tak wszystko na szybkiego :-p
gola i mnie z wujkiem rozbawiłaś:-D

reklama
Dziewczyny u mnie o dziwo Patrycja też ostatnio pięknie i dużo śpi, nie wiem, czy to dlatego, że jesteśmy akurat w tym okresie bez skoku rozwojowego, tam gdzie słoneczko świeci, czy to przez pogodę..no cóż, trza się tylko cieszyć:-) Teraz zjadła Shreka, popiła cycem i padła:-)
Mirelko mi akurat nie potrzeba galerii handlowych do szczęścia, właśnie dom na wsi wykańczamy i uciekam z miejskiego zgiełku, ale to na starość tak się chyba w głowie robi:rofl2:...tyle, że to nie jest taka głucha wieś, mamy pierwszą działkę za tabliczką koniec Rzeszowa:-)..no ale i tak trzeba będzie wszędzie autem jeździć niestety:sorry: ..coś za coś...
Ankusch a może malutka miała za dużo emocji ??dzieci i z takiego powodu potrafią nieźle płakać

Majuska oj jaką tam starość, przecież jesteś młoda, ja tez mam na wsi ziemię i tylko czekam na przypływ kasy i też zaczynamy ruszać, na razie mogę sobie tam do brata pojeździć bądź kuzynki, dobre i to:-D

majuska, aneczka - ja to bym mogła na takiej przysłowiowej wsi "zabitej dechami" mieszkać. Dla mnie kozz, czy krowa za płotem to wielkie szczęście. Moja przyjaciolka Hania ma dom na wsi w górach (krzeszów) Boszzzz jak tam cudnie, właśnie koguty pieją rano, krowę mamy u sąsiada za płotem, laski - ja tak bym chciała żyć! Ściana lasu przed domem. W te wakacje jedziemy tam z Polą:tak:
ankusch - mogło być za dużo wrażeń i malutka tak to odreagowała...
Pola wstała i bawi się na macie:)

Majuska właśnie jak tam stara, fakt spokój na wsi to jest to:tak:
Ankusch biedna Martynka może to przez nadmiar emocji jak Majuska pisze,
Gola prawda dzień dziś senny Liwia znowu ucina sobie drzemkę, 2 raz dziś sama zasnęła po drążkiem z zabawkami na łóżku,

ja już chcę wiosnę to siedzenie w domu jest dobijające co tu robić:-:)szok:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
marttika życzę zdobycia pracy!

helenka dużo zdrówka dla Olusia! I obyś Ty sie nie rozchorowała!

winki miłego lotu!

agalodz gratuluje roczku! Wow jak ten czas leci:szok: Dopiero co się powoli zaczynałyśmy rozpakowywać:-D

ankusch moze to rzeczywiscie emocja, a moze ząbki. Obserwuj. I oby te krzyki już sie nie powtórzyły!

Gola, a wiesz, że najlepszym przyjacielem tego jej narzeczonego jest mój A.? (Dzięki nim jesteśmy razem "spiknęli nas", że tak powiem). To jest właśnie dziwne, jak mieszkali w PL to byliśmy jak rodzina, codziennie się widywaliśmy. No i jeszcze 1,5 mca temu podczas wizyty w PL przyjaciółka pokazywała pierścionek, ustalili datę na kościelny na 2013r. i powiedziała, że liczy na moją pomoc, że chce, żebym jej pomogła w organizacji itd. Dlatego jest mi przykro. Każdy może mieć ślub jaki chce ja to rozumiem bo to jego sprawa, ale najpierw mówi jedno a potem drugie, to przykre.

Ankusch,
my właśnie mamy tak od tygodnia, zaczęło się niewinnie ale jest niestety duużo płaczu, czasem śmieje się przez 15 min. i zaraz w histeryczny płacz. W aptece polecono nam dentinox n, nam jakoś super nie działa, ale podobno jest najlepszy ze wszystkiego na ząbki, więc jeśli okaże się, że to ząbki może warto spróbować?

Ja mam dzisiaj w domu małego śpioszka. Wstaliśmy wyjątkowo późno - 9:30. A już godzinę później Filipek zasnął. I spał do 14;00!! 3,5 godziny, w szoku jestem. Teraz znowu zasnął... :-D

hmm... za to moja dziś tylko raz drzemała 40 min. i na tym koniec:baffled: W ogóle to od jakiegoś czasu w dzień zawsze śpi dokładnie 40 minut, jakby miała jakis zegar zaprogramowany w środku:sorry:

ponko skoro przyjaciółka planowała wielkie wesele na 2013 rok, a teraz nagle robi skromny slub to coś musiała się wydarzyć. Tylko masz rację, jako przyjaciółka powinna Ci powiedzieć o co chodzi. A moze na razie nie chce o tym mówić? Moze jeszcze się dowiesz w czym rzecz?

ponko i ja na Macku przetestowalam dentinox. Faktycznie dzialal najlepiej. No i ja kazdy zel testowalam na sobie, tak wiec moge potwierdzic ze Dentinox ma fajne dzialanie znieczulajace :]
Tylko ze teraz sa tez inne preparaty - jakies czopczki czy saszetki. Tych to nie znam.

reklama
Do góry