reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

myśle,że każdy powinien robić jak uważa , bo to jego maleństwo skoro nic mu nie jest to ok, ja na początku pierwsze co dałam kaszkę ryżowo mleczno chociaż z tym lepiej czekać na później, ale małemu nic nie było kupa bez problemu, a ten uśmiech bezcenny jak jadł... później dałam mu jabłko, marchew, dziś obiadek... czyli jeden ziemniak, marchewka, por, 2 łyżeczki kleiku ryżowego ;-)

a z tego co wiem nimfii pierwsze co dawała też jabłuszko jak i temu tak i tamtemu ;-)

każdy zrobi jak uważa oczywiście rady niezbędne można słuchać, ale jeśli nic się nie dzieje to ok :-)

Zaczynalam od jabluszka bo zarowno Maciek jak i Kuba mieli problemy z zaparciami. a jabluszko dobrze robi na brzuszek :) Natomias marchewka i kleiki, kaszki znow sa zapierajace. Wiec jesli dziecko ma problemy z zaparciami to powinno sporo pic i dobrze aby jadlo jablko codziennie w jakiejs postaci.
Przy starszym niemowlaku mialam juz 3 stale posilki czyli raz kaszke mleczno ryzowa, na kolejny posilek jakis deserek owocowy z jablkiem, a na nastepny posilek obiadek. Pozostale posilki to bylo mleczko.
Jako ze Maciek nie jest chetny do picia to przynajmniej to jablko ratowalo nam brzuszek ;-)
Zobaczymy jak bedzie z Kuba.

syl
Kubus po kazdym karmieniu ma okolo godziny zabawy a potem okolo godziny drzemki. W nocy robi sobie dluzsza przerwe 6-7h na spanie.
Ale to nie musi byc regula ze dziecko powinno tyle spac. Corka mojej szwagierki byla bardzo niechetna do spania, a mimo to w ciagu dnia nie bylo widac po niej zmeczenia czy marudzenia.

mamusia 1994 fajne masz te dziewczyny. a jaka jest roznica wieku miedzy nimi? Moj starszyn jest starszy od Kuby o 2 lata i 9 miesiecy :p Bo mlodszy byl poczety zaraz po 2gich urodzinkach Macka.

Ostatnia edycja:
reklama
Ale produkcja dziewczyny!
My dziś mimo wietrzyska bylismy na spacerku i drobnych zakupach.
Potem obiadek i nawet się przespałam 1,5 godz. z synkiem.

Onanana- pysznościowy torcik, zazdroszczę umiejętności, wózior b.ładny, lubię z czarnym stelażem!
Margo zazdroszczę wizyty pazurkowej, może niedługo się wybiorę, paznokcie rosną mi jak szalone, aż szkda ścinać.
Onanana fajne te zajęcia na basenie, może Naja będzie b.zadowolona następnym razem. Mój Artur tak samo nie piał z zachwytu nad pierwszą wspólną kąpielą w wannie.
Martttika współczuje perypetii z piersią, myślę, że wszystko zależy od tego jak się będzie goić, bo jeśli szybko, to może wrócisz jeszcze do karmienią tą piersią.
Katerinka zazdroszczę profesjonalnej sesji z malutką. Dzięki za wytłumaczenie spraw kadrowych :-) A co do rytmów, też się staramy je zachować, Mały jest wtedy spokojniejszy. A zabiegi antycellulitowe? Moim zdaniem, żeby było widać efekty, trzeba wziąć ten pakiet 12 zabiegów, a cena nie wiem czy atrakcyjna??
Gola myślę, że może wprowadzając za wcześnie inne pokarmy niż pierś możemy zaburzyć laktację, bo dzieci będą syte i nie będą ssały tak często.
Ponko gratuluję idących pierwszych filipkowych ząbków!!!
Cocca rzeczywiście twój facet jest złoty. Mam nadzieję, że to najbliższe usg potwierdzi, że macica się już zrosła. Swoją drogą co mogło być tego przyczyną? Przecież na pewno założyli szwy, może za mało??
Ankusch jak tam się czujesz, lepiej?
Andrzelika fajnie, że udało się wam kupić okazyjnie taki wózior!

Miłego wieczorku laski, ja zaraz zmykam kąpać Małego.

Angun masz rację!Nie pomyślałam nawet o tym!

My już wykąpciane i dziś p oraz pierwszy nie w Oilatumie:) Siedzę i obżeram się żelkami Haribo - kocham je!

nimfii hymm ...kamilka była poczeta w styczniu gabrysia miala rok i 2 miesiace . jak kamilka sie urodziła to gabi miała rok i 11 miesiecy .. wiec tak mniej wiecej róznica około 2 lat cos takiego... moze rok i 10/11mies.. cos takiego..

My juz też pokąpani, Mały zasnął w trakcie karmienia, ale przełozyłam go do łóżeczka, trochę postękał i narazie śpi :-)
Tak w ogóle, to nie wiem której z was dziękować za podsunięcie pomysłu na wieczorne karmienie na leżąco. Artur się lepiej wycisza, nie wierzga tak, także jestem szczęśłiwa!
Gola my się kąpaliśmy w Balneum, teraz mamy Emolium i jest naparwdę oki.
Mamusia fajna różnica między dzieciaczkami, podobny "wiek pieluchowy" :-)
Aaa i zapomniałam napisać, że Artur dziś po raz pierwszy przewrócił się sam na boczek, nad przewrotem na brzuch pracuje, jest już blisko :-)

Może zrobili jakieś nietypowe nacięcie i ciężko bylo zaszyć? Oszczędzaj się kochana, by dać się spokojnie zrosnąć tej biednej macicy.

reklama
Gola, ja nie zamierzam nic wprowadzać do ukończenia 6 miesiąca. Do tego czasu pokarm matki spokojnie wystarcza i nie ma potrzeby wprowadzania innych pokarmów. Ja wierzę w pozytywne działanie karmienia piersią i mleka matki więc chcę żeby moje dziecko wykorzystało je na maxa, a jak zacznę rozszerzać dietę to ilość zjadanego mleka spadnie i może też zostać zaburzona laktacja, bo dziecko zasmakuje w innych daniach więc spokojnie poczekam.

Do góry