myśle,że każdy powinien robić jak uważa , bo to jego maleństwo skoro nic mu nie jest to ok, ja na początku pierwsze co dałam kaszkę ryżowo mleczno chociaż z tym lepiej czekać na później, ale małemu nic nie było kupa bez problemu, a ten uśmiech bezcenny jak jadł... później dałam mu jabłko, marchew, dziś obiadek... czyli jeden ziemniak, marchewka, por, 2 łyżeczki kleiku ryżowego ;-)
a z tego co wiem nimfii pierwsze co dawała też jabłuszko jak i temu tak i tamtemu ;-)
każdy zrobi jak uważa oczywiście rady niezbędne można słuchać, ale jeśli nic się nie dzieje to ok :-)
Zaczynalam od jabluszka bo zarowno Maciek jak i Kuba mieli problemy z zaparciami. a jabluszko dobrze robi na brzuszek Natomias marchewka i kleiki, kaszki znow sa zapierajace. Wiec jesli dziecko ma problemy z zaparciami to powinno sporo pic i dobrze aby jadlo jablko codziennie w jakiejs postaci.
Przy starszym niemowlaku mialam juz 3 stale posilki czyli raz kaszke mleczno ryzowa, na kolejny posilek jakis deserek owocowy z jablkiem, a na nastepny posilek obiadek. Pozostale posilki to bylo mleczko.
Jako ze Maciek nie jest chetny do picia to przynajmniej to jablko ratowalo nam brzuszek ;-)
Zobaczymy jak bedzie z Kuba.
syl Kubus po kazdym karmieniu ma okolo godziny zabawy a potem okolo godziny drzemki. W nocy robi sobie dluzsza przerwe 6-7h na spanie.
Ale to nie musi byc regula ze dziecko powinno tyle spac. Corka mojej szwagierki byla bardzo niechetna do spania, a mimo to w ciagu dnia nie bylo widac po niej zmeczenia czy marudzenia.
mamusia 1994 fajne masz te dziewczyny. a jaka jest roznica wieku miedzy nimi? Moj starszyn jest starszy od Kuby o 2 lata i 9 miesiecy Bo mlodszy byl poczety zaraz po 2gich urodzinkach Macka.
Ostatnia edycja: