ponko dasz rade z ta historią!!! Trzymam kciuki i jestem pelna podziwu... nie wyobrazam soebie, jak mialabym sie czegos teraz uczyc, gdy zajmuje sie Ania 24/dobe ;/ kurcze, wlasnie czuje ze moj mozg traci cenne połączenia nerwowe, w tempie galpujacym w dodatku, ale za kazdym razem jak probuje chcoaizby poczytac jakas ksiazke, to zapadam w sen jak neidzwiedzica na zime
reklama
I
inna_a
Gość
nie wiem monial, ja mam jutro szczepienie i w sobotę nie idę z małym boje się... jeszcze wczoraj mąż wraca gościa dziecko dostało od szczepionki jakiegoś uszkodzenia wątroby, bo nie przefiltrowało jej z organizmu i nie wydobyły się te składniki a organizm nie wytrzymał i dziecko pod respiratorami itp dopiero ostatnio do domu dziecko wyszło, ja wole dmuchać na zimne.
Musisz dawać D bo może dostać krzywicy mi też dzień nie raz się zdarzy ominąć ja głowy nie mam do leków
jak alan wstanie to ja kładę go koło siebie do łóżka i leży sobie z 30 min do godziny oczywiście po jedzeniu i gada, patrzy ba mnie, a ja drzemię hehe, po godz mu się znudzi idę do salonu i tam zabawki obserwuje się wymęczy znów zje i drzemka :-) i tak co dzień
Musisz dawać D bo może dostać krzywicy mi też dzień nie raz się zdarzy ominąć ja głowy nie mam do leków
jak alan wstanie to ja kładę go koło siebie do łóżka i leży sobie z 30 min do godziny oczywiście po jedzeniu i gada, patrzy ba mnie, a ja drzemię hehe, po godz mu się znudzi idę do salonu i tam zabawki obserwuje się wymęczy znów zje i drzemka :-) i tak co dzień
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Moniaal, ja bym bez studiów oszalała, to taka odskocznia od codzienności no i mam coś co robię tylko dla siebie bo chcę i to lubię Fakt, że teraz jest ciężko, no ale to już ostatni egzamin i nie ma się co martwić
Andrzelika, ja widzę, że Twój Alanek to bezproblemowy i sam się sobą umie zająć. Filipek tak nie ma, jemu trzeba każdą rzecz pod nos podstawić i zabawiać na okrągło albo nosić. Niesamodzielny ten mój maluch, tylko karuzela mu odpowiada ale to nie zawsze i trzeba przychodzić co 3 minuty i z nim gadać, żeby mu się nie znudziło
Andrzelika, ja widzę, że Twój Alanek to bezproblemowy i sam się sobą umie zająć. Filipek tak nie ma, jemu trzeba każdą rzecz pod nos podstawić i zabawiać na okrągło albo nosić. Niesamodzielny ten mój maluch, tylko karuzela mu odpowiada ale to nie zawsze i trzeba przychodzić co 3 minuty i z nim gadać, żeby mu się nie znudziło
I
inna_a
Gość
ponko nie zawsze tak kolorowo wczoraj miałam głowę jak kapusta tak mi marudził, jak to z dziećmi raz tak innym razem inaczej... też potrzebuje rozmów i co trochu coś innego ja mojemu nad nim na lampie powiesiłam misia i zwisa nad nim to on gada do niego :-) od początku się w nim zakochał, a nawet rehab jak byłam to tak zalecała żeby dziecko się na jednej rzeczy skupiło i po środku było, a ja jej powiedziałam,że Alan od początku misia ma nad sobą, karuzele też lubi, ale najbardziej dyskusje i być na golasa, albo jak go na rękach trzymam i podchodzę z nim do lustra i gadam wtedy to chichy i śmiechy jak nie wiem
syl84
Fanka BB :)
u nas nocka z dwoma karmieniami o 1 i 4 i pospaliśmy do 8. Biorąc pod uwagę, ze sama wczoraj odpadłam o 21 to wyspaliśmy się oboje. Teraz igor znowu śpi a ja ogarniam chatkę trochę. Właśnie pranie jedno skończyłam i lecę rozwieszać i drugie nastawiać. Buro i szaro, ale spaceru już dziś nie odpuszczamy bo wczoraj przez gości już mieliśmy dzień lenia.
Miłego dnia dziewczęta!
Miłego dnia dziewczęta!
Andzelika wiem wiem, dawalam jej caly czas, ale okazalo sie ze jak nadrabiala te zaleglosci wczesniacze, to miala straszliwe zapotrzebowanie, bo rosla szybciutko no i taka dawka standard nie wystarczyla i okazalo sie ze ma miekka czaszke... malo nie padlam na zawal jak to uslyszalam, w dodatku moim tesciom, lekarzom, z kt mieszkamy sie slabo zrobilo, ze o tym nie pomysleli.. ale juz jest ok, ale procz kasulek, dajemy codziennie devicap po 5 kropli, zawsze po kapieli, taki rytual
Ponko fajnie, ze tak patrzysz na to, ze robisz to dla siebie, gdy ja studiowalam, to mi pod koiec to juz tak bokiem wychodzilo, ze robilam to 'z przymusu' zeby lat nie tracic i kasy kt wladowali rodzice na pomoc w utrzymaniu sie w miescie. CHociaz teraz nabieram troche ochoty, zeby cos weekendowo zaczac tylko ze z kasa na razie nie jest najlepiej, wiec musimy poczekac. AL mysle ze po wakacjach....
Kurcze, dopiero teraz, kiedy mam dziecko odkrylam, ze nawet duze miasto nie do konca odpowiada na potrzeby mlodych rodzicow. Kurcze, jak malo jest fajnych miejsc, gdzie mozna skoczyc na kawke bez stresu z dzieciakiem... mam na mysli ten stres zwiazany np z miejscem do przewijania, no dramat. Albo trzeba pojsc do galerii albo z swieczka szukac ;/
Ponko fajnie, ze tak patrzysz na to, ze robisz to dla siebie, gdy ja studiowalam, to mi pod koiec to juz tak bokiem wychodzilo, ze robilam to 'z przymusu' zeby lat nie tracic i kasy kt wladowali rodzice na pomoc w utrzymaniu sie w miescie. CHociaz teraz nabieram troche ochoty, zeby cos weekendowo zaczac tylko ze z kasa na razie nie jest najlepiej, wiec musimy poczekac. AL mysle ze po wakacjach....
Kurcze, dopiero teraz, kiedy mam dziecko odkrylam, ze nawet duze miasto nie do konca odpowiada na potrzeby mlodych rodzicow. Kurcze, jak malo jest fajnych miejsc, gdzie mozna skoczyc na kawke bez stresu z dzieciakiem... mam na mysli ten stres zwiazany np z miejscem do przewijania, no dramat. Albo trzeba pojsc do galerii albo z swieczka szukac ;/
Gola bransoletki są po 50zł
niuniunia, kuruj się,zdrówka życzę, chociaż nie dziwie się że Cię coś dopadło w taką pogodę... jak patrzę dzisiaj za okno to normalnie jak jakiś armagedon by nadchodził wieje,leje deszcz MASAKRA
ponko trzymam kciuki za historię
moniaaal ja chyba też nie potrafiłabym wykąpać Nadii w tym wiaderku, chciałam je kupić,ale jakoś sobie tego nie wyobrażam hehe, także nie jesteś sama
u nas nocki ostatnio są takie same tzn zasypia koło 21 22 i budzi sie 4:30,5 je i śpi do 8 i codziennie jest tak samo
a co do karmienia to ja mam tak samo Gola może raz się zdarzyło że Nadia zjadła cyca bez wiercenia się,a tak to zawszę się rzuca,kopie,szczypie
u Was też dzisiaj jest taka pogoda?? u mnie jest normalnie tragedia, nic tylko przespać cały dzień :/... na szczęście Nadia pojadła i śpi więc i ja mogę sobie poleniuchować
niuniunia, kuruj się,zdrówka życzę, chociaż nie dziwie się że Cię coś dopadło w taką pogodę... jak patrzę dzisiaj za okno to normalnie jak jakiś armagedon by nadchodził wieje,leje deszcz MASAKRA
ponko trzymam kciuki za historię
moniaaal ja chyba też nie potrafiłabym wykąpać Nadii w tym wiaderku, chciałam je kupić,ale jakoś sobie tego nie wyobrażam hehe, także nie jesteś sama
u nas nocki ostatnio są takie same tzn zasypia koło 21 22 i budzi sie 4:30,5 je i śpi do 8 i codziennie jest tak samo
a co do karmienia to ja mam tak samo Gola może raz się zdarzyło że Nadia zjadła cyca bez wiercenia się,a tak to zawszę się rzuca,kopie,szczypie
u Was też dzisiaj jest taka pogoda?? u mnie jest normalnie tragedia, nic tylko przespać cały dzień :/... na szczęście Nadia pojadła i śpi więc i ja mogę sobie poleniuchować
asia333
Fanka BB :)
ponko trzymam kciuki za egzamin &&&&&&&&&:-)
onanana powodzonka na wizycie
Moja Zuziula jutro kończy trzy miesiące także odstawiamy wit.Di i K i lecę dziś do apteki kupic kapsułki samej wit.D kurde zapomniałam powiedzieć doktorce żeby mi wypisałam na tą D receptę bo kropelki są tańsze dużo jak ta w kapsułkach. A wy jakiego producenta kupujecie tą w kapsułkach?
My dziś ze spaceru rezygnujemy bo wieje masakrycznie także wolę odpuścić.
onanana powodzonka na wizycie
Moja Zuziula jutro kończy trzy miesiące także odstawiamy wit.Di i K i lecę dziś do apteki kupic kapsułki samej wit.D kurde zapomniałam powiedzieć doktorce żeby mi wypisałam na tą D receptę bo kropelki są tańsze dużo jak ta w kapsułkach. A wy jakiego producenta kupujecie tą w kapsułkach?
My dziś ze spaceru rezygnujemy bo wieje masakrycznie także wolę odpuścić.
I
inna_a
Gość
asia- ja daje z juvit z taką pompką lepiej mi , bo do buzi mu końcówkę dozownika od pompki wkładam i naciskam
monial mi kazali dawać więcej D jak małemu czółko się pociło... Mi zdarza się czasem zapomnieć dać witaminy, ja bym nie mogła brać tabletek anty, bo bym zapominała i lipa... nie mam głowy do reguralnego brania leków nawet jak byłam chora
a jutro w dzień dobry tvn mają testować wózki ciekawe...ja ogółem lubię oglądać ten program
ponko jutro na tej stronie powinno być o tej książce http://dziendobry.tvn.pl/
monial mi kazali dawać więcej D jak małemu czółko się pociło... Mi zdarza się czasem zapomnieć dać witaminy, ja bym nie mogła brać tabletek anty, bo bym zapominała i lipa... nie mam głowy do reguralnego brania leków nawet jak byłam chora
a jutro w dzień dobry tvn mają testować wózki ciekawe...ja ogółem lubię oglądać ten program
ponko jutro na tej stronie powinno być o tej książce http://dziendobry.tvn.pl/
reklama
my w kapsulkach d-vitum kupowalismy, kosztuja okolo 10 zl, do tego jest ich 36, a nie 30, ale rzeczywiscie za devicap zaplacilam 3,5 zl chyba, a mam to juz od polowy grudnia i konca nie widac tylko trzeba opanowac dozowanie na lyzeczke, bo sie trudno kapie a, moja kolezanka kapie prosto do dziuba, ale efekt slaby jest
Dzisisaj sie wpisalam na wieczor na podwojny fitness, heh caly czas mysle czy nie zadzwonic i zrezygnowac z jednego, ale hmmmm, no kurde to byloby poddanie sie bez walki NIe wiem co mnie podkusilo, hehe chyba dlaego, ze jak juz ktos mi z Ania zostaje to chce to na maksa wykorzystac 8)
andzelika ja tez codziennie to ogladam hehe, zawsze jem sniadanie, sprzatam, pije kawe poranna przy tym, oczywiscie w zaleznosci od tgo jak mala mi spi na tvn style kiedys natknelam sie na jakis program o maluchach mamo juz jestem, czy jakos tak,
Dzisisaj sie wpisalam na wieczor na podwojny fitness, heh caly czas mysle czy nie zadzwonic i zrezygnowac z jednego, ale hmmmm, no kurde to byloby poddanie sie bez walki NIe wiem co mnie podkusilo, hehe chyba dlaego, ze jak juz ktos mi z Ania zostaje to chce to na maksa wykorzystac 8)
andzelika ja tez codziennie to ogladam hehe, zawsze jem sniadanie, sprzatam, pije kawe poranna przy tym, oczywiscie w zaleznosci od tgo jak mala mi spi na tvn style kiedys natknelam sie na jakis program o maluchach mamo juz jestem, czy jakos tak,
Ostatnia edycja: